Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek nem durva ez egy...

Szerintetek nem durva ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Most olvastam valahol hogy van egy család 4 éves a kislány, 7 éves a kisfiú, és 14 éves a nagyfiú.

De az a szabály hogy csak hétvégén gépezhetnek 14 éves szerintem ciki lehet a haverjai előtt ha hétköznap nem gépezhet egy órát sem

2010. dec. 14. 16:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
számítógép nélkül is teljesen jól el lehet lenni. szerintem nem durva, bár azért egy kicsit túlzásnak tartom.
2010. dec. 14. 16:13
 2/15 anonim ***** válasza:
66%

Miért lenne ciki.Inkább menjen,olvasson,barátkozzon,komunikáljon,beszélgessen,kiránduljon,biciklizzen,tanuljon,járjon szakkörre,tánciskolába,úszni,stb,stb....

Az a baj,hogy mára már nagyon lekkötik az embert,a tv,számítógép,egyéb ilyesfajta kütyük a mindennapjainkat.Sok barátnőm van akik szó szerint be sem kapcsolják a tv-t nemtudom mióta,mert megmondták,hogy minden bajnak az okozója.És ha jobban belegondolsz nagyon is igazuk van,bárcsak én is el tudnák jutni arra a pontra.

2010. dec. 14. 16:15
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem ciki,mert a számítógépen nem hasznos dolgokat olvasnak,írnak. Erre pedig bőven elég a hétvége.
2010. dec. 14. 16:17
 4/15 anonim ***** válasza:
34%
Nagyon helyes! Talán okosan következetesen van nevelve, és talán számára nem az lesz az értékmérő, hogy milyen bunkó másokkal, milyen alpárian beszél és milyen agresszív. Mert hiszem, és bocsánat a nem ide tartozóktól és ritka kivételektől, de akinek minden meg van engedve és neadjisten gépezik (biztos nem az irodalomórához keres tananyagot) kezdenek elfajulni. És tényleg bocsánat a kivételektől. Nyilván úgy van nevelve, hogy ne foglalkozzon másokkal (mi a ciki meg mi nem, ne ez alakítsa önértékelését) hanem legyen egyéb elfoglaltsága , amik élethűbbek mint a gép. persze ezt így látatlanba mondom, minden jóindulattal ötvözve! :)
2010. dec. 14. 17:07
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) akkor csak nekem tűnik furának
2010. dec. 14. 17:25
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

Ez abból a szempontból jó, hogy legalább értelmes dolgokat csinál helyette (pl. esténként füvezik a haverjaival, vagy péntek este beb@szik mint az albán szamár....), de abból a szempontból szerintem nagyon rossz, hogy a mai világban nincs is annál cikibb, mint mikor pl. egy 50 éves felnőtt a kezébe vesz egy 2010-es gyártmányú touchscreenes csilivili mobiltelefont vagy egy Ipodot vagy egy laptopot és odáig jut el, hogy hol kő bekapcsolni, használni azt nuku...

Magyarországon az un. "okostelefonok" kihasználtsága kb. 20%, a legtöbb embernek gőze nincs róla, hogy mire lehetne még használni telefonáláson kívül. És tetszik, nem tetszik, ma már a TV sem olyan, hogy van rajta 6 gomb meg egy csavaró, amivel beállítod. Az iskolában egy számtech. óra semmire sem tanít meg. Milyen rossz lesz majd, ha az egyetemen mikor beadandót kéne írni mások azzal küzdenek, hogy egy összetett függvénygrafikont hogyan írjanak le excelbe, hogy csinos legyen a dolgozat, míg ő azzal szenved, hogy 2 ujjal gépel (és így amit a csoporttársai 2 óra alatt begépelnek azt ő 2 napig írja...) és egy képet nem tud beilleszteni a dolgozatába, a margókat elcseszi, a hivatkozásokról gőze nincs, hogy hogy működnek. Na az kellemetlen és hátrányos is lesz.

Meg kell találni a KÖZÉPUTAT! Napi 1-2 óra számítógépezéstől, internetezéstől még nem lesz antiszociális agresszív tömeggyilkos, de legalább készség szinten tudja majd kezelni a gépeket. Nem úgy, mint Rozi néni aki szívrohamot kap, ha egy TV távirányítót adnak a kezébe...

2010. dec. 14. 17:38
 7/15 anonim ***** válasza:
52%

Attól függ mire használja!!!! Lehet azt az 1-2 órát nem az excel elsajátításával töltené. Ehhez ismerni kéne a gyereket. Sajnos sok gyerek ismerősöm van aki már függő:( borzasztó, és nem power point függő :(

arany középút meg figyelem!bár mondani biztos könnyű

2010. dec. 14. 17:41
 8/15 anonim ***** válasza:
46%
Én irigylem őket.. Én mindennap 2órát gépezek, pedig ez nem jó..már tiszta lusta vagyok :S :DD 13L
2010. dec. 14. 19:07
 9/15 anonim ***** válasza:
64%

Nekem 14évesen még netem se volt :D se gépem :D

17f

2010. dec. 14. 21:15
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2010. dec. 15. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!