Azert leszel veszelyeztetett terhes, mert csak ezzel a BNO kóddal tudnak majd kiirni tappenzre, maskulonben a terhesseg nem ok erre. Szoval amugy nem vagy es jovohettol sem leszel a szo szoros ertelmeben veszelyeztetett. Tenyleg ne dolgozz a veszelyes anyagokkal addig se, de 1 muszak alatt 7 db 5kgos lada megemelese nem problema, ahhoz vagy szokja ugyis.
2021. nov. 4. 10:41
Ennyitől nem kellene hogy bajod legyen.
Amikor a második gyereket vártam, akkor a nagyobbikat ( 2,5 éves volt akkor ) a szülés előtti napon is cipeltem mindenhova :D
Most a harmadikat várom, a középső 5,5 éves 19kg a mai nap felveszem mert szeretem :)
34 hetes vagyok, veszélyeztetett terhes, de semmi bajom tőle. Par hete egy mosogatogepet kellett felhoznunk párommal az emeletre, mert szegénynek nem volt segítsége. Attól sem volt semmi probléma.
2021. nov. 4. 11:31
22-es jó, azért te megint a másik véglet vagy. Veszélyeztetett terhesen miért kell mosogatógépet hurcibálni meg a 20 kg-os gyereket emelgetni? Gondolom oka van annak, hogy veszélyeztetett terhesként vagy állományban. Vagy csak táppénzcsaló vagy és semmi bajod?
2021. nov. 4. 11:38
Én sem értem egészen, hogy miért lennél veszélyeztetett terhes? Valami konkrét bajod van? Vagy csak az indok kell, hogy kiírhassanak? Mert ha ezutóbbi, akkor nem vagy valójában veszélyeztetett és túl féltened sem kell magadat.
2021. nov. 4. 12:22
25/30 A kérdező kommentje:
mert az anyagok amikkel dolgozok, vetèlèst idèzhetnek elő. Az anyagok listàjàt meg kell mutatnom a dokinak. Ha nem lenne ilyen anyagok, nem mennèk el, ès nem is agódnèk ez miatt.Összessègèben ez indok, de a baba vèdelmèben, nem pedig a lustasàg egyèbb miatt... Mindenkit elküldenek hamarabb....
26/30 A kérdező kommentje:
műszak vezetőm annyit mondott: bejelölt több anyagot (amivel dolgozunk) " Ezek magzat kàrosító anyagok"
Senki sem mondja, hogy lusta vagy, de nem te vagy ettől még veszélyeztetett terhes (nem kell egész végig feküdnöd és a széltől is ovnod magad), hanem a munakhelyed veszélyes. Nagy különbség. Ettől nem leszel lusta, egyáltalán nem erre celoztunk, csak hogy azért emiatt még a te terhességed egy normális és nem egy rizikós terhesség. Így például attól sem lesz bajod, ha megemelsz 5 kilót
2021. nov. 4. 13:38
28/30 A kérdező kommentje:
okès ebbe igazad van. elsősorban az anyagok miatt aggódok, màsod sorban meg hogy valami rosszat csinàlok....
Gondolj bele, hogy aki szül mondjuk másfél év korkülönbséggel annak a babája kb 9 hónapos amikor 5 hetes terhes. Nos.. az a baba nem 5 kilo és nem 7szer emeli meg egy nap az anyja.
2021. nov. 4. 17:00
Nem éppen kedves #23
Köszi kérdésed, 34 hetes vagyok, és nem vagyok táppénzen képzeld :D
Csak azért kaptam a veszélyeztetett terhes titulaciot, mert a terhesség elején 2x barnaztam, illetve mert 3.terhesseg.
Egyébként meg szerintem bovel az en dolgom, hogy mit és mennyit cipelek!
Egyszerűen leírtam a kérdezőnek, hogy ne gondolja már azt, hogy azért mert 5 hetes terhes és emel 5kg attól már mit tudom en milyen bajai lesznek.
2021. nov. 4. 17:28
Kapcsolódó kérdések: