Illetlenség a vendégeket megkérni hogy mossanak kezet?
32 hetes vagyok és van egy 2éves kisfiam is.
Egy iskolás és egy ovis gyereket jönne a szüleivel.
dehogyis. ha nekik nem evidens, akkor nyugodtan jelezd nekik, hogy merre van a mosdó. ha tágranyílt szemmel csodálkoznak, nyugodtan mond meg, hogy kérlek mossatok kezet.
h
Jó a kérdésed! Már én is gondolkodtam, hogyan fogom közölni a vendégekkel, hogy mossanak kezet, ha már meglesz a baba? Biztos félni fogok, nehogy odahozzanak valami bacit.
Az egyik ismerősöm azt csinálta, hogy kiírta a gyerekszoba ajtajára, hogy mielőtt ide belép oda, menjen a fürdőszobába. A megfogalmazásra nem emlékszem, de ez volt a lényege.
Nálunk nem kérdés,ohgy ha hazaértünk valahonnan kezet mosunk. Ezért én már nem kérem sem a 6 sem a 2 évesem erre. Sőt idegen helyen is mennek kezet mosni.
Amit az első írt az nagyon jó dolog.
Nem nem illetlenség és nem is a higiénia túlzásba vitele mint ahogy valaki írta.
Azért más ha ott a baba.
Akkor mondod hogy ha megmossa a kezét oda adod a gyereket. mikor tesóméknál született a gyerek nekem ez nem volt alap, de miután mondta asógornöm egyböl leesett és már úgy mentem hogy beértem egyböl kézmosás, nyakig és a bébi a kezembe. nekem nem volt akkor még gyerekem, és nem is gondoltam bele.
Nálam alapvető hogy ha pl csak leugrok a postaládához (társasház) amint felértem kezet mosok. Annyi tüsszögő ember van. Nem akarok bunkó lenni csak nem akarom hogy olyan "piszkos" kézzel nyúlkáljanak mindenhez.
Amúgy sógórnőmék jönnek....
A barátnőm mesélte, hogy a pár hetes babájához jött az anyós hót göthösen, és hozta az uncsitesót is, aki szintén beteg volt. Na, ez nálam tuti kiverné a biztosítékot, és kerek perec megmondanám, hogy egy tapottat se tovább.
Szerintem kérd meg őket aranyosan, hogy mossanak kezet, mert félsz, nehogy elkapj valamit!
Az én anyósom nem egy tiszta ember... De ha ide jön, az az első, hogy kezet mos-nekem is már aránylag nagyok a gyerekeim 2 és 11 évesek, de addig még puszit sem ad nekik míg a fürdőt meg nem járta.
Anyám, meg ahogy ideér már tapizza a kicsit... Ráadásul Ő dohányzik is.... (én spec. nem bírom.....).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!