Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes lettem, mit tegyek?...

Terhes lettem, mit tegyek? Felborultak így a terveim.

Figyelt kérdés
párommal lassan szerettünk volna babát, de csak 1-2 év mulva, hiszen neki friss munkahelye van, sok a probléma körülöttünk, sok az anyagi gond, én még tanulok is, a diplomáig most megyek utolsó évembe. stb. és bizony kiderült, hogy terhes vagyok, aminek nagyon örülök, hiszen 28 évesen ideje volt. csak hogy elmarad így a nagy tervem a házasság, nagy lakodalom, majd csak max gyerekkel tudjuk, ami nem olyan, mint amit én elképzeltem valaha magamnak. hogyan tovább? egész életemben erről álmodtam, hogy szeretném, hogy lenne a legjobb, stb. van aki volt hasonló cipőben?
2010. szept. 2. 07:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

gyerekkel nem olyan a lakodalom? amikor a kicsi lányotok szórja a rózsát és ballag elötted? vagy a kisfiad fogja az uszájodat ?????

nagy lakodalmat lehet csinálni kicsi gyerekkel is legfeljebb nehezebb spórolni rá de szebb!

Nekem se úgy sikerült az esküvőm ahogy szerettem volna mert elöbb jött a baba minthogy meglett volna az elég pénz a nagy lagzihoz igy csak a ruhát béreltük és házilag volt fotózás és anyosom nagy kertjében bográcsozás De!!! nem cserélném mostmár el semmiért - a katonai kardos lagziért és az ültetett vacsoráért -amit szerettem volna

szerintem éljetek a lehetőséggel tartsátok meg a babát és lagzitok lehet még később is ugyanolyan szép.

2010. szept. 2. 07:05
 2/15 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Fel a fejjel én is hasonló cipőben járok nálunk is nagyon rosszkor kopogtatott a gólya mi sem állunk jól anyagilag és mi is most költöztünk össze 1 éve tehát most indult volna a közös élet kettesben de fenn ezt másként gondolták.

Mi is sokat gondolkodtunk, hogy oldjuk ezt meg vagy, hogy mi legyen mert mi is szép esküvőről álmodtunk meg a sok közös utazásról de hála Isten jól döntöttünk és nagyon nagyon várjuk a mi pici fiúnkat aki karácsonykor érkezik a csapatban és eldöntöttük, hogy semmiről nem fogunk lemondani csak nem kettesben hanem hármasban fogjuk csinálni mint egy igazi kis csapat.Az anyagiak meg lassan majd kialakulnak és rendeződnek.Remélem te is olyan sok segítséget kapsz majd mindenkitől mint mi mert ez nagyon sokat számít az ilyen "kezdőknek" mint mi vagyunk.

Nekünk is most lesz az esküvőnk novemberben és elhiheted, hogy én sem ilyen esküvőről álmodtam de csak a polgári lesz most és az igazi buli meg majd jővőre akkor már büntudat nélkül lehet táncolni ás pezsgőt inni anélkül, hogy aggódni kellene a baba miatt.

Remélem segítettem valamit!Jó babavárást neked!

2010. szept. 2. 07:13
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

A nagy lagzinak kb semmi jelentosege nincs a gyermekhez kepest. Az alomeskuvo addig szep, amig tart, de egy ev mulva mar csak egy szep emlek, 5 ev mulva meg homalyosabb, raadasul nagy valoszinuseggel rajtatok kivul senki mas nem emlegetne (mindegy, hogy 200 ember lenne, elfelejtenek, amint vege).

A gyerek viszont egy eletre szol es nem homalyosodik el a szepsege, hanem egyre csak csodalatosabb lesz.

Szerintem ezt a ket dolgot ossze sem kell hasonlitani. Ket gyermekem van, volt eskuvom, de az eskuvo az ezredreszet nem adta annak, amit akar csak az elso gyermekem az elso evben adott...

Ha emiatt nem tartanad meg a babat, akkor egesz eletedben bannad.

2010. szept. 2. 07:16
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi most leszünk vasárnap egy éves házasok, és most már bármikor megszülethet a kislányunk.Én csak azt tudom neked mondani, hogy bár gyönyörű esküvőnk volt,díszkardos,sorfalas, 100 fős lagzis, de később láttam, hogy a babaváráshoz képest egy esküvő majdnem jelentéktelen.Nagyon boldog voltam az esküvőnkön, ne érts félre, de az esküvő a gyerekünk születéséhez képest sehol nincs!És ezt most nagyon komolyan mondom.Én inkább az iskola befejezése miatt aggódnék a helyedben.De nem kérdés, hogy megtartanám -e a babát.Te leszel majd a legboldogabb később, hogy így alakult.Ne foglalkozz a külsőségekkel!Ezek eltörpülnek ahhoz az örömhöz képest, mint amikor először sír fel a kisbabátok.
2010. szept. 2. 07:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem foglalkozz ezzel. Bár nagyon szép az esküvő, nekünk igaz már régebben volt és nagyon boldog voltam, de fel sem ér azzal az érzéssel, mikor gyermeket vársz, és amikor megszületik, gondolom, még a terheséggel sem ér föl a pici baba:)
2010. szept. 2. 07:51
 6/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Abszolút megértelek.

Mi is majd kb. 4-5 múlva terveztük.

Mégis összejött, pedig még védekeztünk is.Előszőr azt hittem téved a teszt, de amikor a 3-ik is pozitív lett teljesen padlóra kerültem,csak kóvályogtam napokig.őrlődtem mit tegyek.Párom akkor kapott külföldi munkát.Végül megtartottuk a babát.

Aki kislány a napokban fog születni.

Az esküvőt megtartottuk,mert "már elő volt készítve".Szerintem nyugodj meg, gyerekkel is lesz ugyan olyan gyönyörű esküvőd, sőt....képzeld el a kis hercegnőt/herceget.Iszonyú édesek tudnak lenni:)

Sok boldogságot!

2010. szept. 2. 08:09
 7/15 eszo ***** válasza:
94%

Hát akkor én is elmondom a kis történetemet.

Lassan 6 éve vagyunk együtt a párommal, és 5 és fél éve lünk együtt, kb 3 éve külön a szülőktől..

nagyon jól megvagyunk..én már nagyon vágynék az esküvőre,de az anyagi rész miatt nem lenne nagy banzáj..inkább szolidabb, szűk család..én szeretném a szabadban tartani tavasszal, vagy nyáron..

sokat mondogattam már neki, és szerintem az agyára megyek ezzel..

májusban terhes lettem..totál bepánikoltam, hogy minél előbb házasodjunk, mert milyen az, hogy születik egy babánk és nem vagyunk házasok..meg én nagy hassal nem akarok esküdni..

de azt sem akartam, hogy azt higyjék, hogy csak a baba miatt házasodunk össze..

aztán sajnos a sors úgy döntött, hogy ez a baba nem fog megszületni.. 5és fél hetesen elment..

Azóta megfogadtam, hogy nem érdekel az esküvő..majd akkor lesz, amikor mindketten jónak látjuk.

és az sem lesz baj, ha majd csak a megszületett gyermekünk hozza oda a gyűrűket, vagy szórja a rózsaszirmot..mert nem ez a lényeg..hanem hogy szeretjük egymást, és hogy mennyire vágyunk egy babára, aki azóta még sajna nem jött össze..:-(

úgy gondolom nem az a fontos, hogy mikor vagy hol tartjuk a lagzit/esküvőt, hanem hogy boldogok legyünk!

persze mindenki vágyik a nagy fehér ruhára, meg egy napra, amikor mindenki csak őt figyeli..

Mindenképpen tartsd meg a babát, mert nem tudhatod, hogy utána mi lesz!

esküvőd lehet későb is..a asulit meg simán befejezed mellette is!

Gratulálok és sok boldogságot kívánok!

( bocsi, kisséééé hosszúúúú lett!!)

2010. szept. 2. 08:17
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Vagy akár csinálhatnátok esküvőt 1-3 hónapon belül is,táncolhatsz,még vékony vagy,birod a strapát.Annyi hogy inni nem ihatsz,max 1-2 poár pezsgő,de gondolom nem az a lényeg.Gratula!
2010. szept. 2. 08:19
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is most államvizsgáztam volna Októberben, de nem teszem ki a babámat semmiféle stresszhatásnak - így halasztok min. 1 évet! - addig meg jöhet a szakmai elbutulás!! De vannak orioritások az életben: eddig a suli szerepelt 1. helyen, most lecsúszott a nemtudom hanyadikra...

...és mi sem vagyunk házasok, de annak meg aztán tényleg semmi jelentősége.

2010. szept. 2. 11:16
 10/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

orioritások= prioritások

2010. szept. 2. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!