Mennyire gyakori ritka,vagy mennyire igaz, hogy egy nő csak 1 nemű babát tud kihordani,csak 1 nemű babát tud szülni?
Varosi legenda...
A baba neme nem az anyán, hanem az apán múlik...
Nekem pl 2 éves a fiam, most lányt várok.
Sógoréknál szintén 1fiú 1 lány
Mi 4en vagyunk tesók, 2 fiú 2 lány
Férjemék hárman, van egy fiú-lány ikerpáros tesói
És ez csak pár példa.
Ilyen alig-alig van, szinte soha. Nagyon durván együtt kell állnia a körülményeknek ahhoz, hogy lehetséges legyen.
Alapesetben ugye a spermiumon múlik, hogy melyik kromoszómát viszi tovább. Jelenleg futnak kutatások, melyek azt vizsgálják, hogy a petesejt némely spermiumot inkább beenged, mint a többit, de ezek még csak teóriák, nincsenek bebizonyítva. Plusz ugye vannak olyan betegségek, ahol ha az apa az y kromoszómán valami betegséget örökít tovább, amivel nagy szerencse kell a túléléshez (az apának ugye nagy szerencséje volt), de úgy meg másik partnerrel a nő simán szülhetne fiút. Ha meg az x kromoszóma recesszíven tartalmaz olyan gént az apánál, plusz a nőnél is az egyik x kromoszóma, még akkor is ott van a lehetőség, hogy a nő génpárjának másik tagjával működne a dolog.
A másik városi legenda, amit én hallottam, hogy egy férfi csak egyfélét tud csinálni.
Mondjuk akkor nem értem, hogy lehetnek fiú-lány testvérek, akiken látszik, hogy egyik sem a postástól van.
Viszont ami érdekes, hogy abban a hullámban amikor nekem is gyerekem lett, a környezetben szinte mindenkinek lánya lett.
Kedves 1#
Ez nem városi legenda. Félre érted. Nem arra kíváncsi, hogy valaki szimplán csak egyneműeket nemz/illetve szül. Hanem mikor többszöri vetélés áll fent, a kihordott gyermekek meg csak egyneműek.
Pusztán genetika.
Nekem 3 lányom van,viszont soha nem volt vetélésem. Férjem úgy fest csak lányokat tud "gyártani"😅
Barátnőmnek 4 fia van,és volt 5 vetélése. Na neki mondta az orvos miután minden vizsgálaton végig mentek és semmit nem találtak,hogy a lány magzatok nem maradnak meg.
Nem nagyon fordul elő ilyesmi, igen ritka. A petesejt nem szerinti válogatását meg tökéletesen megcáfolja a 4. válaszoló által leírt példa.
Illetve mindebből látszik, hogy még a tudósok is nagyon keveset (jóformán semmit) nem tudnak erről a dologról, csak tippelgetnek meg sötétben tapogatóznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!