Hogy van most a várandósság és a próbaidő?
Azt tudom hogy a próbaidő alatt azonnali hatállyal elküldhetnek ilyenkor is, de ha a próbaidő után jelenti be a kismama a varandossagot már el a védelem?
Legyszi erkölcscsőszök kíméljenek, csak kíváncsi vagyok.
Köszönöm, akkor ezek szerint jól tudtuk.
Nővéremnek azt mondta ma a védőnő ha a próbaidő után mondja el akkor is a titkolozasert kirughatjak, utólagosan, úgy tudom ez max régen volt így.
Titkolózásért kirúgni :D Hát ez kész :D
Egyáltalán nem köteles bejelenteni a terhességét még 8 hónaposan sem, a védelem akkor is él. Nyilván ez a próbaidőre nem vonatkozik.
Itt részletesen leírnak mindent.
Nincs bejelentési kötelezettség, de csak akkor vagy védett, ha tud róla. Ha nem tud róla, és úgy mond fel neked, de tudatod vele a terhességet, 15 napon belül visszavonhatja a felmondásodat.
A próbaidő alatt ettől függetlenül semmilyen esetben nem vagy védett.
Tessék, munkajogász válaszol. Nem, nem vagy köteles bejelenteni, hogy terhes vagy, tehát nem fognak kirúgni titkolozásért ha nem szólsz róla a próbaidő alatt (édes istenem 🤣 )
Ezzel az erővel bárkit kirúghatnának, mert nem szól csak mondjuk a genetikai ultrahang után.
És nem fognak munkajogi pert sem indítani ellened, mert totál felesleges, ha csak nem akarnak perköltséget fizetni. Milyen jogi alapon? Titkolózás miatt? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!