Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire "divat" ma orvost...

Mennyire "divat" ma orvost fogadni?

Figyelt kérdés
Csak mert látom hogy itt szinte minden kismamának fogadott orvosa van.Csak én vagyok úgy vele,hogy szép kis fizut kap ő ezért,és neki ez a dolga?Csak kíváncsi vagyok hogy ki gondolja még így mint én.Hallottam már olyat,hogy felfogadott 1 orvost és elutazott,meg nem törődött vele.
2010. aug. 30. 16:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

17.37-es vagyok. Kedves 18.25-ös. Igen, gondolom jó keresnek, legalábbis azok a dokik akiket személyesen ismerek. Nem sajnálom tőlük. Sőt az is tuti hogy többet mint egy átlag, alsó középosztálybeli család, főleg hogy sok esetben a kismama nem tud dolgozni. Nekünk az a vizsgálatonkénti 5-8000 Ft nagyon sok.

Amúgy akár fogadott doki, akár nem, ha baj van úgyis ott lesz egy orvos, ha nincs baj, úgyse lesz ott.

2010. aug. 31. 13:01
 12/23 anonim ***** válasza:

18.25-ös!

Nem keresnek jól??? Rendelnek SZTK-ba, rendelnek kórházba, és még magánon is...!

Egy vizsgálat az én volt dokimnál 5 perc volt...8 ezerért! ha aznapra van neki 10 "vendég" akkor az 80 ezer! 2 óra alatt! Számlát ad? Nem...Tiszta pénz...

Nem sajnálom! Nem véletlenül évente 2-3 szor mennek nyaralni! Ha havi szinten 4 en szülnek nála...320 ezer! ha még adózik is...

Nem sajnálom őket!!!!

2010. aug. 31. 13:13
 13/23 A kérdező kommentje:

Amint látom akkor mégsem vagyok egyedül ezzel a gondolattal.

köszönöm az eddigi válaszokat.

2010. aug. 31. 15:11
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Jaaa! A"felfogadás" csak nálam nem jelenti feltétlenül azt, hogy magánrendelőbe járok, hanem sztkba sorbanülni? Az más. Bocs! Mi úgy fogadtunk, hogy sztkba járok, rendelési időben(nem magánklinikára meg magánrendelésre) és csak a szülés után"perkálunk".

Némi félreértés van, azzal én sem értek egyet, hogy a 9 hónap alatt otthagyott sokezreken felül még kérnek.

Bocsesz!

Ja, és komolyan mondtam, hogy nem akarok indulatokat szÍtani, sajnálom ha valaki egyből ugrik, amint más véleményt hall...

Jó babavárást Nektek!

tegnap 18: 25- ös

2010. aug. 31. 19:00
 15/23 anonim ***** válasza:
18.25-Ös. Nálunk nem lehet úgy felfogadni mint nálatok és szerintem a legtöbb helyen sem. Dunaújvárosban az sztk-ban még a doki sem tudja mikor lesz ott, nem hogy odarendelni egy kismamát...max előtte lévő nap.
2010. aug. 31. 22:03
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem sem volt sem orvosom,sem szülésznőm,mégis tökéletes volt minden úgy ahogy volt. Nem bántam meg,hogy nem pénzeltem egy dokit pluszba.
2010. szept. 4. 16:26
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem problémás volt a terhességem eleje, és közben is végig voltak kisebb-nagyobb komplikációk, sőt, a szülés közben is. Volt fogadott orvosom, de ezeket nyilván nem láthattam előre, szóval alapból is lett volna, mert ahol lakom, elég sok a kedvesnek nem nevezhető orvos, így nem akartam lutrit. Szerencsém volt, jó orvost találtam, bármi gondom volt, számíthattam rá, és nem úgy zajlott a szülésem sem, mint írta valaki, hogy be sem nézett, mikor vajúdtam, elég gyakran bejött hozzám, gyakrabban, mint a két szülésznő együttvéve. A szülésnél volt komplikáció, hála a higgadtságának élve megúsztuk mindketten, a babám is és én is. Valóban sok pénz 8000 Ft havonta, plusz még a szülés után is a boríték, ne higgyétek, hogy milliomosok vagyunk, de úgy éreztük, megér annyit, hogy nyugodtak legyünk. Egyébként tényleg szerencsém volt vele, nem sajnáltam tőle a pénzt, szívesen adtam, tényleg hálás voltam, hogy mégis szerencsés kimenetele lett a szülésemnek. Nyilván az ügyeletesek is megtesznek mindent, de a legelején, mikor probléma volt - vetélésgyanú - nem győzött meg az ügyeletes orvos, hogy feltétlenül jó kezekben vagyok, ha ügyeletre kerülök, és nincs kihez fordulni.
2010. szept. 4. 16:57
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Divat vagy sem, Én mindenképp fogadok, kerüljön amibe kerül!Erre biztos nem sajnálom, hisz nem szül az ember minden nap, és a saját és gyerekem biztonsága a legfontosabb!Tudom vannak xtrém esetek, és sok leendő anyukát ért rossz tapasztalat, de hááát ez mégis csak egy kiszolgáltatott helyzet, amibe nekünk nőknek sokszor(pl.nőgyogyi vizsgálaton)részünk van!

orvos válogatja, de hát olyan orvost kell fogadni(és van orvos bőven)akiben az ember 1000%ig számíthat, nyugodtam rábízhatom magam, és nyílván előre megbeszéjük majd az egészet, ha netán nem tud ott lenni a szülésnél, akkor természetesen nem fizetnék neki, de ha végigkíséri a terhességem, és bármikor legyen az éjjel 3, vagy du.5 ott lesz akkor magától érthető, hogy ezt Én sem várom el ingyen!!Nekem ilyen orvosom van, és bár még nem tartok a szülésnél megbeszélem vele a dolgot, nálam ez nem lesz kérdés, hogy fizessek e vagy sem!

2010. szept. 4. 19:45
 19/23 A kérdező kommentje:
Na,ki így ki úgy van vele.Én mellettem ott volt szülésznő,szinte fel sem kelt az ágyam mellől,nézte a hasam mennyit keményedik,mérte a fájásokat,és ő ezt szívből tette,mert ez a hivatása,és nem volt olyan a háttérbe hogy szivesen,de csak a pénzért!Ez az én hozzá állásom,minek megy orvosnak az aki csak plusz pénz mellet(a fizetése)képes elvégezni a feladatát!De mindenkinek más a véleménye.
2010. szept. 4. 21:21
 20/23 anonim ***** válasza:
Igazából leszűkítetted a kérdést a kismamákra, de tulajdonképpen nem csak a nőgyógyászok végzik plusz pénzért a munkájukat, hanem más orvosok is, pl. a sebészek is, csak hogy kiemeljek egyet a sok közül. De ott vannak még az egyéb magánrendelések is. Szóval nemcsak nőgyógyászt "divat" fogadni, és a szülés után pénzt adni, hanem sajnos a többi orvosnál is így van. Persze, ha nem szülésről, hanem más beavatkozásról van szó, akkor is eldöntheti az ember, hogy rábízza magát az éppen ügyeletesre, vagy megfogad valakit, és akkor kimondva-kimondatlanul az bizony pénzzel jár. Sajnos nem olyanok ma Magyarországon az orvosok - tisztelet a kivételnek, természetesen -, hogy ne várnának hálapénzt a munkájukért, amiért egyébként a fizetésüket is megkapják. Utolsóelőtti voltam.
2010. szept. 4. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!