Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire "divat" ma orvost...

Mennyire "divat" ma orvost fogadni?

Figyelt kérdés
Csak mert látom hogy itt szinte minden kismamának fogadott orvosa van.Csak én vagyok úgy vele,hogy szép kis fizut kap ő ezért,és neki ez a dolga?Csak kíváncsi vagyok hogy ki gondolja még így mint én.Hallottam már olyat,hogy felfogadott 1 orvost és elutazott,meg nem törődött vele.
2010. aug. 30. 16:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Én se fogadok dokit,az elözönél se tettem.Minden rendben volt és migy is rendesek voltak.Én ugy vagyok vele,mint te.Ezért fizetjük a tb-t és azért kapja a doki a fizetését.Persze ha van valami probléma a terhesség alatt az más.De probléma mentes terhességnél szerintem pénz kidobás a dokinak fizetni,inkább költöm a gyerekeimre.
2010. aug. 30. 17:05
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát, igen, sajnos, ez így van Magyarországon. Egyetértek azzal, hogy nem kéne ennyit fizetni,mert nagyon sok az a rengeteg magánrendelői találkozó, plusz még a szülés is.

Viszont az orvosok is túl vannak terhelve a kórházakban, ezért lettek "pénzhajhászok". A kórházban alaphangon nem keresnének jól, ellenben a magánrendelésen...

De amíg viszont ilyen a rendszer (senkinek sem jó), addig érdemes, sztem, orvost fogadni.

Én végigmentem 10 orvoson, amíg megtaláltam az "igazit". Nem turkál a zsebemben, nem is ásítozik amikor mondom a kérdéseimet.

Szóval, ha kismama vagy, vagy találj egy rendes, megbízható dokit a kórházban és ott járj hozzá, csak informáld le, vagy menj magánba, de azt még inkább informáld le...Úgy gondolom, hogy egy jó doki, akiért aki fizet is akár az ember, szüléskor minden pénzt megér. Nekünk megért, hiszen, baj volt a szülésnél, és egy akármilyen, páciensének nem tekintő orvos, nem hiszem, hogy ennyire lelkiismeretes lett volna. Sajnos.

Sok sikert

2010. aug. 30. 17:11
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
Egy ismerősömnek volt fogadott orvosa, de az ügyeletes orvos császározta, mert a dokijának esélye sem volt beérni a kórházba. Sürgös volt a műtét. Most akkor kinek jár a pénz? Véleményem szerint az ügyeletes orvos is ugyanúgy el fog látni és akkor neki adom azt a pénzt amit "erre szántam".
2010. aug. 30. 17:17
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi elöszőr fogadtunk orvost, magánrendelés 8 ezer, szülés 80! Elöszőr azt mondtam jó megéri, bármikor hivhatom ha baj van, nem kell SZTK ban csücsülni órákat mire sorra jutok, és ha nem tud ott lenni szülésnél, egyértelmű nem fizetek!

Aztán elkezdtem érdeklődni hogy is működik ez a szülés dolog, és igazából megtudtam hogy az orvos vajudás alatt alig néz rád, de még kitolásnál sem csinál "semmit", ha probléma mentes a szülésed.

Aki ott van veled az a szülésznő, ő takaritja ki alólad (elnézést!) a sz@rt, ő mondja mikor nyomj, mikor hogy vedd a levegőt...ő csinál szinte mindent! Akkor miért is kell nekem az orvosnak 80 ezer forintot ugy kifizetni hogy az utolsó hónapba ráadásul 4szer megyek magánba???

Beintettem a dokinak és most SZTK-ba járok, de inkább a szülésznőnek adok pénzt akit fogadtam mint az orvosnak. ÉS ráadásul nem 80 at hanem 20 at! Azért nem mindegy!!

Üdv nektek 34 hetes pocis

2010. aug. 30. 17:24
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogadok. Terhestanácsadáson max 15 percet várok még ha csak 1 doki is van, mert a kismamákat előre veszik. A főorvosok nagyon kedvesek, uh-n segített felülni, az osztályvezető megdicsért milyen szép terhesség. Szóval normál rendelésen rendesek voltak, szülésnél úgyis lutri van, nem biztos hogy bejön a fogadott+ úgyis az összes arra járó doki megvizsgál. Azt a pénzt inkább pelusra költöm.
2010. aug. 30. 17:37
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, én is fogadtam, de már nagyon megbántam.

Lassan 7 hós vagyok, sokszor találkoztunk már, de azóta sem emlékszik vissza a nevemre. Jó mi?

Én is nagyon sokszor hallottam, hogy a fogadott doki is csak akkor megy be a szülésre, ha éppen nincs semmi dolga. Úgy vannak vele, ha nincs probléma, elintézi az ügyeletes is.

Nekünk a szülés egy életre szóló élmény, nekik pedig egy kis meló két kávé között.

Persze tisztelet a kivételnek, vannak nagyon kedves és lelkiismeretes dokik is.

2010. aug. 30. 17:39
 7/23 anonim ***** válasza:
81%

Sziasztok!

Nem szeretnék rossz hangulatot kelteni, csak az érdekel, hogy komolyan azt gondoljátok, hogy az orvos olyan csudajól meg van fizetve?! Ja, azért szokás fogadni nőgyógyászt mert ha baj van vagy szülni kell, akkor több mint valószÍnű, hogy akár a szabadságából is visszajön, a vasárnapi ebéd mellől áll föl, a családja mellől, éjjel- nappal hÍvható...és van, akinek ez megéri és szerencsés is, hogy telik rá. Nyilván nem az összes nőgyógyász ennyire odaadó de a többség igen.

Ezért szokás orvost fogadni.

2010. aug. 30. 18:25
 8/23 anonim ***** válasza:
Szia, ugyanezen a véleményen voltam. Nem is bántam meg. Ügyeletesnél szültem, korrekt volt és megbízható. Többször bejött hozzám, még a gyermkágyon is, többször volt nálam ő, mint a szobatársaimnál a fogadott dokijuk. Így is megszületett a babám és semmi baja nem lett. Oké, lehetett volna, de az a fogadottnál is megeshet. Így 4 hónapja ügyeletsnél megszületett a fiam aki makk egészséges.
2010. aug. 30. 21:57
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Az első babámmal én is fogadtam, de nagyon megbántam. :( Januárra voltam akkor kiírva, majd szülés előtt 3héttel közölte velem, hogy ő elmegy síelni, nem tud ott lenni a szülésnél. :( Gondolhatjátok, hogy mit éreztem, évekig hozzá jártam, kismamásan havonta, volt, hogy 2hetente mentem hozzá 8ezer ft volt. :S És akkor a legvégén kell bejelenteni, hogy ő kiruccan? Most nem fogadtam orvost, decemberre vagyok kiírva, remélem minden rendben lesz. :) Boldog babavárást kívánok!
2010. aug. 31. 07:35
 10/23 A kérdező kommentje:
Habár én nem vagyok kismama,de lassan 1 éve szültem.És mivel bent feküdtem túlhordással sok kismamát ismerten akinek a dokija pont nyaralni ment és reménykedett hátha vissza ér mire szül.Én nem fogadtam orvost mégis jól bántak velem,kedvesek voltak.Hallottam olyan dokiról is,hogy azt mondta hogy vállalja a szülést,de hétvégén és éjszaka ne hívják,mert úgy se megy.
2010. aug. 31. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!