Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas tsh-val teherbe eshetek?

Kérdezi kérdése:

Magas tsh-val teherbe eshetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos elég magas a tsh-m

TSH: 4.31

fT4: 16.88

fT3: 4.45

Tudom, hogy 1-2 között kell lennie az értékeknek, de nekem most nagyon magas. 100mg L-Thyrosxint szedek, jövőhéten megyek endókrinológushoz, teherbeesés a cél.

Szerintetek ilyen magas értékek melett lehetlen a teherbeesés? Valaki tapasztalt már ilyet?

Valamint, ha az orvos gyógyszert emel akkor hónapokat kell várjak arra, hogy baba legyen?

2021. júl. 19. 19:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3,8 volt amikor teherbe estem. Szerintem a te értéked is tartományon belül van, teherbe lehet így esni, az 1-2 inkább ilyen biztonsági érték, lombikhoz pl. leviszik, hogy ne legyen ez akadály, ha minden más rendben van.
2021. júl. 19. 19:30
 2/13 anonim ***** válasza:
44%

Már bocs, de ez még épp a normál tartományban van...

Nyilván jobb, ha középérték körül lenne, de a "magas" TSH az 10 fölött kezdődik...

2021. júl. 19. 19:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Csak azért mondtam, hogy "magas" mert ezt momdta nekem a laboros hölgy.
2021. júl. 19. 19:37
 4/13 anonim válasza:
PCSX2
2021. júl. 19. 19:39
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta az akkori házi orvosom (aki endokrinológus is), hogy a hasonlóan magas TSH miatt brutálisan nehéz lesz majd teherbe esnem, hormonkezelésre akart tenni. Ugyanazzal az értékkel, egyetlen megszakításos alkalomból fogant a baba (nem aggódtunk, hogy máshogy is kellene védekezni, elvégre “brutálisan nehéz lesz majd teherbe esnem”), ennyit erről. 😃
2021. júl. 19. 19:51
 6/13 anonim válasza:
2021. júl. 19. 19:52
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez megnyugtatott! Mert nekem is ezt mondták, hogy ilyen értékkel nem fogok tudni teherbe esni. Emiatt el is szomorodtam.
2021. júl. 19. 20:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, szerintem ez az érték még teljesen elfogadható és az én példán is mutatja, hogy semmit nem akadályoz. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a terhesség alatt még feljebb tud ugrani, de nekem pl. most normalizálódott az értéke, de TSH értéket mindenképp néznek az első trimeszterben (és lehet később is, de én még csak az első trimeszter végén tartok). (5. voltam újra)
2021. júl. 19. 20:10
 9/13 A kérdező kommentje:
Gratulálok neked, és köszönöm. 🤗 Nem akarok rágörcsölni mert akkor az istenért se fogsz összejönni, de már tükön ülök ☺️😊
2021. júl. 19. 21:15
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer is.
2021. júl. 19. 22:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!