Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nézik meg a 20 éves...

Miért nézik meg a 20 éves kismamákat?

Figyelt kérdés

Én is annyi vagyok, a férjemmel terveztük a babát, mégis sokan próbáltak lebeszélni, hogy várjak.

Szerintem ez ideális kor.

20 éves Anyák, kismamák szeretnék egy kis biztatást tőletek.

Üdv!

2008. dec. 9. 10:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Én 23 vagyok,de ugyanúgy én is tapasztaltam,hogy úgy néznek rám a boltba,buszon,akárhol,hogy na ennek is becsúszott véletlenül.Pedig már 2 éve házasságban élek,nem "véletlenül" vagyok terhes.

És terhesgondozáson is leginkább 30 feletti kismama az átlag korosztály.Aztán már meg sem lepődök azon a kérdésen,hogy "tervezett baba?"

A barátnőim meg akik velem egykorúak még bizony disco,party,ágyból ágyba ugrálás stb.És nekik furcsa,hogy én nem a szilveszteri megapartyt szervezem hanem a babaszobát rendezgetem.Nekem ez a természetes.

Mindenkinek más az értékrendje.

Boldog babavárást!

34 hetes pocakos

2008. dec. 9. 11:15
 12/27 anonim ***** válasza:
95%
Szia!Én 25 vagyok, másfél éve vagyunk házasok és egy csomó helyen rám is furán néznek,mert sokszor én vagyok a legfiatalabb a vizsgálatokon.Eleinte nekem is fura volt,de szerintem legyél nagyon büszke,hogy így döntöttetek és sok boldogságot a babócához!
2008. dec. 9. 11:16
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia! én 30 vagyok és most várom az első babánkat. Az a hátránya, hogyha több gyereket szeretnénk igencsak sietnünk kell. Amellett "generációs szakadék" lesz a baba és köztem. Persze előnye is van, mert nyugodtan elvégeztem a főiskolát, egyetemet, de azt nem mondanám, hogy biztos megélhetést tudtam magamnak teremteni ezáltal. Magyarul: Semmivel sem vagyok jobb helyzetben mint 10 évvel ezelőtt. Maximum a tapasztalataim által. Tehát nekem az a véleményem, hogyha Te érettnek érzed magad a babához akkor tök jó,hogy most szülsz!még mindig fiatal leszel amikor majd kirepül:-))) Mindent bele!Minden jót kívánok Nektek!

32.hetes kismama

2008. dec. 9. 11:28
 14/27 anonim ***** válasza:
95%
Én egy 33 éves kismama vagyok. Ne foglalkozz azzal, ki mit gondol. Nem a karrier miatt tolódott ki nálam a babázás időszaka. Sajnos nem mindig alakulnak úgy a körülmények az életben, hogy minden megfelelő legyen a babavárásra. Pl: a férjemet 29 évesen ismertem meg, lakásvásárlás, törlesztőrészlet stb. Biológiailag a legalkalmasabb időszak a terhességre, szülésre, a 20-as évek. Én annak is örülök, hogy ennyi idősen összejött nekem viszonylag hamar, mivel 30 fölött a nők termékenysége is csökken.
2008. dec. 9. 11:36
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert a mai világban 20 évesen nagyon kevesen vállanak babát, elsősorban a rossz anyagi helyzet, a létbizonytalanság miatt, ráadásul a nők zöme ebben a korban még javában tanul. Természetesen ha a jó anyagi helyzet adott (van saját lakás, apának jól menő, biztos munkahelye), akkor miért ne -akár suli mellett is. :)
2008. dec. 9. 12:05
 16/27 anonim ***** válasza:
93%

Én 17 éves voltam mikor terhes lettem(gyógyszer mellett),a gimit is estin fejeztem be valahogy nem volt kérdés számomra a gyerekvállalás.Igaz sokan megnéztek akkor.Most 32 vagyok a 3. babám várom és sokszor az az érzésem,hogy most is megnéznek:) igaz lehet,hogy a fiam miatt aki 15 éves már :)

Na a lényeg,hogy jó fiatalon anyának lenni és mások véleménye soha ne érdekeljen hallgass mindig a belső hangra!

2008. dec. 9. 12:11
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy 20 evesen vagy 30 evesen a legjobb. Mert minden ember mas. Van akinek fontos a karrier, egy jol fizto allas meg egyeb anyagi biztonsag amit csak 30 eves korara er el es van aki enelkul is bevallalja a babat mert bator es ugy erzi keresztul tud menni tuzon vizen at. Mindenki akkor valljon babat mikor szeretetben es biztonsgban feltudja nevelni akkor is ha netan egyedul marad mert ugye ezt sosem lehet tudni milyen nehezsegeket hoz az elet. Ez megtortenhet 20 evesen de 40 evesen is. Hogy valaki, hogyan tud megbirkozni a feladatokkal az nem korfuggo.Van aki mar 20 evesen keszen all erre a feladatra es ugyerzi megerett ra es van aki ugyerzi, hogy meg nincs itt az ideje. Pl. nem mindenki talaja meg elete parjat 20 evesen. Van aki meg 25 evesen is tobb eves kapcsolat utan csalodik. Na ekkor kell tudni talpra allni egyedul egy gyerekkel. Persze ezzel nem azt mondom, hogy mindenkivel megtortenik, felre ne ertsetek de nagyon sok mindent szamitasba kell venni. Van olyan kismama is aki 20 evesen kepes elvegezni egy fosulit akkar egyetemet ugy is, hogy ott van neki a baba mert van segitsege mint anyagilag mint fizikailag, van aki nem is akar foiskolat meg egyetemet elvegezni mert nem erzi szuksegesnek hanem boldog ugy ahogy van, olyan is van aki egyedul vegigcsinalja ezt egy kisbaba mellett, eleri amit akar. Le a kalappal elottuk! Neked kell tisztaba lenned azzal, hogy mennyire vagy eros, mit birsz ki es mit szeretnel az eletbe elerni es, hogy ezt megtudod-e tenni egy baba mellett ennyi idosen. Mert a jelen cselekedetei hatarozzak meg a jovodet es a gyereked jovojet is. Van aki utazni, szorakozni, tanulni szeretne elobb meg egy jo munkahelyet talalni, van akinek mindez nem kell. Nem vagyunk egyformak, de jol meg kell gondolni az biztos. En nem itelem el azt aki 35 vagy akkar 20 evesen szul mert mindenki a sajat donteseert feleloseggel tartozik barmilyen eletkorban hozza meg ezt a dontest. Egyszer egy nagyon szep idezetet olvastam: ‘Gyereket akarni igen nagy elhatarozas. Ugy dont az ember, hogy elete vegeig a testen kivul dobogjon a szive’ Te tudod, hogy mikor allasz keszen ra. En sok boldogsagot kivanok neked/nektek barhogy dontesz. Azzal meg ne foglalkozz, hogy ki hogyan fog radnezni a korod miatt. Ez a te eleted.
2008. dec. 9. 12:23
 18/27 anonim ***** válasza:
93%

Én 23 évesen szültem,5 hónapos lesz a kisfiam.

Minden vizsgálatnál én voltam a legfiatalabb kismami és a kórteremben is,mikor meglett a babó.

Nekem rendesen keresték az ujjamnon a jeggyűrűt!

Hihetetlen!

Sok boldogságot!

2008. dec. 9. 12:23
 19/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Én már kibuliztam magam, lehet, hogy furin hangzik ez 20 évesen, pedi így van. Szerencsére utazásban is volt bőven részem, és szerintem azt egy baba sem zárja ki, hiszen vele is utazhatunk. Minden vágyam egy baba. Az én anyukám is 20 évesen szült engem és nála jobb anyát el sem tudnék képzelni.

Szerintem még jobb így minthogy 30 felé szüljek, nem is tudnánk addig várni.

Mindenkinek boldog babavárást és babázást!

2008. dec. 9. 12:46
 20/27 anonim ***** válasza:
95%

Szia! Én 28,5 évesen szültem, nem volt 20 évesen olyan hátterem, hogy mertem volna szülni (nem is volt kivel vállalnom). Most 29 éves vagyok.

Az édesanyám 20 évesen szült engem, én voltam az iskolában a legboldogabb, legbüszkébb, hogy nekem fiatal anyukám van. Anyu 28 évesen a 3. gyerekével volt terhes, amikor már le akarták róla beszélni, mert már öreg.

Az anyukám idejében a 28 volt sok, most a 20 kevés.

És hogy miért nézik meg a 20 éves kismamákat? Mert irigyek.

Üdv.

2008. dec. 9. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!