Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nézik meg a 20 éves...

Miért nézik meg a 20 éves kismamákat?

Figyelt kérdés

Én is annyi vagyok, a férjemmel terveztük a babát, mégis sokan próbáltak lebeszélni, hogy várjak.

Szerintem ez ideális kor.

20 éves Anyák, kismamák szeretnék egy kis biztatást tőletek.

Üdv!

2008. dec. 9. 10:41
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
97%

Szia,

22leszek mikor szülök:) Nekem elcsodálkozott a védőnő és gratulált, valahogy a fészekrakás nagyon kitolódott a 30as évekre, ezért hiszik azt, hogy nem vagyunk normálisak. Eddig a 35éves nőket hülyézték, hogy most jön az első, most rajtunk a sor:)

Ez a gyerek mizria nem kor kérdése szerintem.

Sok boldogságot a babához:)

12hetes kismama

2008. dec. 9. 10:44
 2/27 anonim ***** válasza:
97%

szia azért nélzik le mert mostanában az a trendi hogy 30 fölött szülnek a munka meg a karrier meg a késői párválasztás, én 23 voltam mikora nagyobbik lányunk született és 25 mikor a kicsi most 27 vagyok de már nem biztos hogy szülnék mert öregnek tartom magam a szülésehez, de ez a mi véleményünk szerintem 20 éves kortól lehet már nyugodtan szülni, meg az a legjobb

úgyhogy én szívből kívánon neked és társaidnak a boldog babvárás pillanatait és nagyon szép szülést

2008. dec. 9. 10:44
 3/27 anonim ***** válasza:
97%

Senki sem tudhatja, hogy te és a férjed mire vagytok felkészülve, lelkileg, anyagilag stb, úgyhogy csak a kettőtök döntése legyen az alap.

Neked csak az a fontos, hogy a férjed teljesen megbízható legyen a számodra. 20 éves korral nem tudom mi a gond, kifejlődtél képes vagy szülni.

Én 27 vagyok és most fogok szülni 1 héten belül, mert most érett meg a körülmény erre.

Ha előbb lett volna ilyen helyzetem, akkor már az oviba lenne a gyerekem.

Szóval nem tudom mi alapján szól valaki bele a családi helyzetedbe, ha két felnőtt döntésképes ember vagytok.

Ha a szülőkre gondolsz, hát meg kell nekik mondani, hogy te fogod nevelni nem ők. Ha a nagyszüleid, ők meg maradjanak csöndbe, mert az ő idejükben már két gyerek is volt 20 évesen, pedig furcsák voltak a körülmények.

Szóval itt csak a te és a férjed döntése számít!

Sok sikert és tanuld meg lerázni a faggatókat.

Amúgy engem is megnéznek mint kismamát, de amikor a buszra szállok a 39 . héten, inkább mindeki néz ki az ablakon!

Szóval csak addig néznek ,amíg irritálóan lehet!

2008. dec. 9. 10:49
 4/27 anonim ***** válasza:
96%

Szia!

Csatlakozni tudok az előttem szólokhoz.Pár éve még az volt az elfogadott,ha vki a 20-as évei elején szült,ma már megfordult a világ,és mindez elsősorban annak köszönhető,hogy ennyire labilis a munkahely megmaradása.Első sorban szeretnék megteremteni a biztos hátteret,és után jön a családalapítás.

Én sem szültem már az első manómat sem "fiatalon" (25),a 2-t 27 évesen.

Most 32 vagyok,és remélem ez a 3. babó is velünk marad.

Nem érzem magam öregnek a szülésre,de az tény,hogy 30 felett a szervezet megkezdi a lassú leépítést...

Ne foglalkozz másokkal,csak magadnak és a picibabának élj(ill a férjednek).Kiegyensúlyozott kapcsolatba teljesen mindegy mikor jön a baba :)))))

Sok sikert,és szép boldog babavárást.

2008. dec. 9. 10:54
 5/27 anonim ***** válasza:
96%

Én 21vagyok,és igen csak önàllo,évek ota magam làtom el,plussz a pàrom.

Most babàt vàrok,és igen van aki azt mondja,hogy nem tud elképzlni anyaként,annak ellenére hogy hamarosan szülök.

HIàba mosok,fözök,takaritokbevàsàrlok,ellàtok egy 30 éves dolgozo férfit,az idösebb generàcio furcsa szemmel néz ràm.

Még ma is nagyon sok a fiatal,aki ebben a korban a discokat jàrja,a divattal foglalkozik,meglepö sokak szàmàra,ha egy fiatal hölgy elszànja magàt egy baba megszülésére.

Persze akàrmilyen szemmel is néznek ràd,vagy rànk,igazàbol itélkezni nem szabad,az igazi itélet a nevelés alapjàn jön létre.

Én nem bàntam meg,hogy 2 honap mulva életet adok gyermekemnek,söt.

Ha 18 éves lennnék is,akkor is igy csinàlnàm,mint most¨

A màsik jo pont hogy még te magad fiatal vagy,a gondolkodàsod is modernebb,igy a gyermekedet majd jobban megfogod tudni érteni.

2008. dec. 9. 10:56
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Én 27 évesen szültem meg az első babócámat 3 hónapja, és még nála is sokszor megkérdezték, hogy tervezett-e a baba. A munkahelyemről én mentem el a leghamarabb szülni.
2008. dec. 9. 10:58
 7/27 vav22 ***** válasza:
100%
Szia! Én is hasonló gondok elé fogok nézni. 20 éves vagyok, és kb. 6 hetes terhes. (még nem voltam orvosnál várok még egy hetet, de két pozitív teszt nem reggeli vizeletből elég gyanús, meg egy hét mesi késés, meg egyéb tünetek...)Mi nem terveztük de védekezés ellenére jött, így hát megtartjuk, mivel külön élünk, anyagilag betudjuk vállalni és abszolúlt nem vagyok az a discoba járós stb. csajszi. De félek a többiek véleményétől. De sztem is azért van ez az egész, hogy megnézik a 20 éves kismamákat, mert a bizonytalan anyagi helyzet és a karrier miatt nem vállalnak fiatalon gyereket. Na meg sztem, bár lehet hülyeség de több szórakozási lehetőségünk van most, mint pl. nagyanyáinknak, sok 20 éves még éretlen egy gyerek felneveléséhez. Sajnos elfelejtik, hogy nem mindekni egyforma... Van 18 éves minta mama és van 40 éves borzalmas anya is sztem. Hát röviden ennyit :-) Ha gondolod írj privibe! Boldog babavárást! :-)
2008. dec. 9. 11:07
 8/27 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Szerintem nyugodtan vállaljátok be a babát.20évesen jobb szülni mint 30évesen.Én még nem voltam terhes de szeretnék babát.Most 21éves vagyok.Én már 18évesen akartam de azóta nem jött össze még.Nem szégyen 20évesen szülni.Ha nagyon szeretnétek és úgy gondoljátok,hogy készen vagytok arra hogy szülők legyetek akkor hajrá!Ne foglalkózatok mással.

Nézd a jó oldalát ha 21évesen szülsz gondolom annyi lennél már akkor nem leszel olyan öreg mire felnől a gyereketek.Legalább is én így gondolkodom.Sajnos a férjem 28már és ha 30évesen szülnék akkor már én is öreg leszek mire felnől a gyerek meg a férjem is.Sőt már 27 évesen is már kicsit késő lenne nekünk.

Sok sikert kívánok!

2008. dec. 9. 11:11
 9/27 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Én öszinte leszek: 18 éves voltam és ugyanazon a napon tudtam meg, hogy felvették főiskolára meg hogy terhes vagyok(két év triregol mellett/után)tehát védekeztünk,mégis...

Úgy döntöttünk, megtartjuk a babát és a főiskolát is elkezdtem, nem vot könnyű... De sikerült, szerintem jól tettem hogy igy tettem.

Nem vagyok semmivel sem rosszabb anya mint egy 30-35 éves.

Azóta befejeztem a főiskolát, született egy kisfiam is, dolgoztam is és most a 3. babánkat várom 28 évesen.

Ne hallgass senkire csak szeresd a kicsidet!

2008. dec. 9. 11:13
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Elözö vagyok, elnézést: Volt-ot akartam irni,csak néha kihagy a l betűm
2008. dec. 9. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!