Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13.hét végére sikerült letenné...

13.hét végére sikerült letenném a cigarettát, előtte napi 10 szál volt kb. Szerintetek időben sikerült? Nem lesz baj belőle?

Figyelt kérdés

2021. jún. 28. 08:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
19%

Biztos hogy nem

Barátnőm 34 hetes terhes

A mai napig rendszeresen dohányzik

Már szült 2 babát

Az egyik 2 éves a másik "baba" már 15 😅 semmi bajuk

2021. jún. 28. 08:45
 2/17 anonim ***** válasza:
74%
Az elsö 12 hètben kell a legjobban vigyàzni a babàra.
2021. jún. 28. 08:45
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehet tudni. Én nyugtatót szedtem a 11. hétig, nem lehetett azonnal lerakni, nem lett belőle semmi baj.
2021. jún. 28. 08:50
 4/17 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy lesz, lehet, hogy nem lesz. Ezt előre nem lehet megmondani. Az első 12 hétben a legsérülékenyebb a baba, ilyenkor alakulnak ki a szervei, meg gyakorlatilag mindene. Lelked rajta, ha te úgy érezted, kellett ehhez egy kis nikotin neki
2021. jún. 28. 08:57
 5/17 anonim ***** válasza:
79%

Nos, akkor a valóság: a dohányzás karositHATJA a magzatot. Feltételes mód, tehát vagy károsít, vagy nem. Születnek makkegészséges babák végig dohányzó anyáktól, és sérültek nem dohányzó anyáktól. Nyilvánvalóan az ideális helyzet az, ha valaki nem dohányzik, de nem kell keresztrefesziteni akkor sem, ha dohányzik.

Kérdező!

Az első 12 hétben általában a mindent vagy semmit szabály érvényesül, tehát ha súlyosan károsodott az embrió, altalaban megszakad a terhesség.

Legyél magadra büszke, hogy le tudtad tenni a cigit és onnantól vigyázz jobban magatokra.

2021. jún. 28. 09:05
 6/17 anonim ***** válasza:
47%

A dohányzó kismamáknak az az ajánlás, hogy ne dobják el azonnal, mert a hirtelen leszokás olyan stresszt válthat ki a szervezetben, hogy biztonságosabb fokozatosan lerakni.

LE KELL RAKNI, de nem biztos, hogy az a jó, ha azonnal, egyik napról a másikra.

Te szerintem ügyesen csináltad, van aki képtelen megszabadulni a cigarettától! Ha mostantól nem gyújtasz rá, semmi baj nem fog történni!

(Amit a kettes mond, arra vonatkozik, hogy elmehet a baba az első 12 hétben ha nem vigyáz magára a kismama, de ha neked nem ment el a magzat, az azt jelenti, hogy egészséges és nem érte károsodás)

2021. jún. 28. 10:04
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Nem hinném, hogy emiatt lenne baja a babának, mondom ezt úgy hogy abszolút cigi ellenes vagyok tethesség alatt. A napi 10 szál nem kevés, de nem is vészesen sok. A dohányzás legnagyobb kockázata a korábban öregedő lepény miatti koraszülés, alacsony születési súly, úgyhogy szerintem idoben letetted! De most már egy szálat se!
2021. jún. 28. 10:06
 8/17 anonim ***** válasza:
86%
Igen, lehet ezzel mentegetni a dohányosokat, de az a stressz a közelébe se ér annak a kárnak, amit a dohányzás okozhat
2021. jún. 28. 10:07
 9/17 anonim ***** válasza:
62%

Az első hetekben rosszabb ha megterheli a szervezetet a leszokással, mintha szívná.

Nem mindenkinek megy el a magzat a cigi lerakásakor, de előfordul erősebb dohányosoknál.

De egyetértünk, hogy senkinek semmilyen életszakaszban nem lenne szabad dohányoznia. Én betiltanám.

2021. jún. 28. 10:15
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

8!

Tehát véleményed szerint a hirtelen leállás miatt kb 100%-ban fellépő stressznel nagyobb károkat okoz az esetleg felmerülő károsodás a cigi miatt....

2021. jún. 28. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!