Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi alatti székrekedésr...

Terhességi alatti székrekedésre valami megoldás?

Figyelt kérdés
Változatosan étkezem, rostosan, sok vízzel. Eddig (6 hó) nem is volt semmi gond. A vervetelnel a doki megállapította, hogy van egy minimális vashianyom, vagyis még a határon van a vasszintem. Be us vettem az első vastabim, és azóta káosz! Minden nap egy szemvedés… nem is szedem minden nap a tablettát, csak 3 naponta, hátha visszatér a szeklet, de semmi. Mit kell ennem, hogy a tabit ne kelljen szedni?
2021. jún. 15. 07:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem sem vált be semmi,pedig ettem mindent mindennel.Viszont én glicerines kúpot használtam,az segített.
2021. jún. 15. 07:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2021. jún. 15. 07:55
 3/11 anonim ***** válasza:

Emelj kicsit a magnéziumon.

Hashajtó mellékhatása van.

Milyen magnéziumot szedsz.

Magnesolv, magnerot, meg a gyógyszertári kimérős hatásos lehet

2021. jún. 15. 07:58
 4/11 anonim ***** válasza:

Szilvalekvárt ajánlanak még, vagy aszalt szilvát. Nekem egy-egy nagy séta, testmozgás is segít.

Ami nekem korábban sokat segített a vaspótlásban, az a Kräuterblut szirup, de utána kell nézni, terhesen szaabd-e szedni. Az a baj hogy egyébként ugye ababn is magas a vastartalom, és a székrekedést maga a vas okozza.

Próbáld meg úgy, hogy esténként beveszel egy-egy magnéziumtablettát, ha még esetleg nem tennéd. Együtt a kettőt nem szabad szedni, mert nem jól szívódik fel a vas.

Én Sorbifert szedek párnaponta, nekem hála a jó égnek valamiért nem okoz (még) székrekedést.

2021. jún. 15. 08:02
 5/11 A kérdező kommentje:

Napi 3 magnerotot szedek, ritkán volt az életembe szekrekedesem de nkm a szilva sose segitett, megehettem egy egész kompotot is 😂

Mennyi időnek kell eltelnie a vastabi és a magnézium közt?

2021. jún. 15. 08:18
 6/11 anonim ***** válasza:
magnézium,sok sétálás,szilva,kupp
2021. jún. 15. 08:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez a helyzet nálam is, annyi különbséggel hogy nekem az elején is kellett szednem vasat, múlthéten emeltük napi 2-re. Eddig a magnézium simán ellensúlyozta a vas hatását, viszont mióta emeltük, azóta szenvedek én is. Nekem az élóflórás joghurtot ajánlották, meg sok kefírt.

Próbáld meg hogy egyszerre kettő magnerotot veszel be reggel, aztán ha az nem hat, akkor délben is kettő. Eddig nekem így jó volt. Csak a vassal ilyenkor várj minimum 2-3 órát, mert a magnézium rontja a felszívódását.

2021. jún. 15. 09:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Magnosolv-ból rövid időn belül 2 tasakkal nekem mindig megoldotta a problémát.

Terhespatológián glicerines kúpot adtak.

Nekem az egyetlen vaskészítmény, ami nem csinált székrekedést, és hányingert; az a Maltofer Fol volt. Ha nem azt szeded, akkor érdemes váltani.

2021. jún. 15. 09:10
 9/11 A kérdező kommentje:
Nekem a doki írta ki, valami tardyferol, (Szlovákia)
2021. jún. 15. 09:44
 10/11 anonim ***** válasza:
A harmadik fajta vasat próbálom mert én is szenvedek tőle, hiába szedtem mellé sok magnéziumot vagy ettem szilvát vagy bármit, semmi sem segített, csak ha abbahagytam a vas szedését. Annyira rosszul vagyok tőle, székrekedés, hasfájás, minden. Most kicsit alternatívabb megoldással próbálkozom a védőnő és az orvos javaslatára: Kräuterblut szirup. Pár napja kezdtem, egyelőre nincs gond.
2021. jún. 15. 11:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!