Terhességi alatti székrekedésre valami megoldás?
Emelj kicsit a magnéziumon.
Hashajtó mellékhatása van.
Milyen magnéziumot szedsz.
Magnesolv, magnerot, meg a gyógyszertári kimérős hatásos lehet
Szilvalekvárt ajánlanak még, vagy aszalt szilvát. Nekem egy-egy nagy séta, testmozgás is segít.
Ami nekem korábban sokat segített a vaspótlásban, az a Kräuterblut szirup, de utána kell nézni, terhesen szaabd-e szedni. Az a baj hogy egyébként ugye ababn is magas a vastartalom, és a székrekedést maga a vas okozza.
Próbáld meg úgy, hogy esténként beveszel egy-egy magnéziumtablettát, ha még esetleg nem tennéd. Együtt a kettőt nem szabad szedni, mert nem jól szívódik fel a vas.
Én Sorbifert szedek párnaponta, nekem hála a jó égnek valamiért nem okoz (még) székrekedést.
Napi 3 magnerotot szedek, ritkán volt az életembe szekrekedesem de nkm a szilva sose segitett, megehettem egy egész kompotot is 😂
Mennyi időnek kell eltelnie a vastabi és a magnézium közt?
Ugyanez a helyzet nálam is, annyi különbséggel hogy nekem az elején is kellett szednem vasat, múlthéten emeltük napi 2-re. Eddig a magnézium simán ellensúlyozta a vas hatását, viszont mióta emeltük, azóta szenvedek én is. Nekem az élóflórás joghurtot ajánlották, meg sok kefírt.
Próbáld meg hogy egyszerre kettő magnerotot veszel be reggel, aztán ha az nem hat, akkor délben is kettő. Eddig nekem így jó volt. Csak a vassal ilyenkor várj minimum 2-3 órát, mert a magnézium rontja a felszívódását.
Magnosolv-ból rövid időn belül 2 tasakkal nekem mindig megoldotta a problémát.
Terhespatológián glicerines kúpot adtak.
Nekem az egyetlen vaskészítmény, ami nem csinált székrekedést, és hányingert; az a Maltofer Fol volt. Ha nem azt szeded, akkor érdemes váltani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!