Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyszerűen nem tudok leszokni...

Egyszerűen nem tudok leszokni terhesen a cigirol 10 hetes vagyok, nagyon szeretném de nem megy egyszerűen kérlek adjatok valami jó tanácsot, nem savazast és bántst úgyis elég nagy a lelkiismeret furdallasom. Tippek?

Figyelt kérdés

2021. jún. 13. 10:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%
Egyszerű: nincs olyan, hogy nem tudsz leszokni. Ez egyszerűen nem opció. Nem létezik ilyen lehetőség, mert nem akarsz egy nikotinfüggő koraszülöttet világra hozni. Tehát LE TUDSZ SZOKNI. Ne legyen cigi a közeledben, ne is cigizzen senki. Vegyél finom kajákat, édességet, most nem számít, ha hizlal, eszegesd azt, jutalmazd magad: már egy napja nem cigiztem, már kettő, három... gondolj a folyamatosan tisztuló véredre, a fellélegző méhlepényre.
2021. jún. 13. 15:22
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Az sógornőm huga is cigizett a terhesség alatt. Napi 1 doboz de persze "gyenge" cigit.

Hét hónapra szült mert nem kapott a kisbaba tápanyagot meg oxigént.

Újra is kellett éleszteni a kicsit amikor megszületett. 1,5 kg volt. 3 hónapig volt a kórházban. Azóta 6 éves és tanulási nehézségei vannak. Nehezen ért meg mindent. Az apjánál van a gyerek mert szülés után el is válltak mert a férj nem tudott a cigiről. Olyan balhé volt belőle, hogy zengett a kórterem.

A szomszéd kiscsaj is cigizett és 8 hónaposan őt is befektették a kórházba mert felkellett erősíteni a babát. Neki is már kevés tápanyagot kapott a baba. Valami 2200 g-al született neki végül.

Ő szerencsés volt. De lehet te nem leszel az arra gondolj.

2021. jún. 13. 15:48
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Nos, a koraszülést okozó 3 leggyakoribb tényező a dohányzás, a drogok (alkoholt beleértve), és a fogproblémák (egyetemi prof mondta).
2021. jún. 13. 19:01
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj arra, hogy a gyereked is nikotin-függő lesz, és ha megszületik, ő nem fogja tudni rágyújtással csillapítani a nikotin-éhségét. Amit te most kínlódsz, szenvedsz, azt ő születése után sokszorosan fogja megkapni úgy, hogy tenni sem tud ellene. De te igen!
2021. jún. 14. 09:42
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom Allen Carr: Leszokni a dohányzásról? című könyveit (mindbe ugyanaz van). Én ezzel szoktam le 20 év után, elolvastam a könyvet. Van hangoskönyvbe is.
2021. jún. 14. 10:00
 26/26 anonim ***** válasza:
Èn is dohànyoztam a terhessèg elött. De annyira vàrtuk, hogy eszembe se volt ràgyùjtani. Egyszerüen ezt igy èrzi az ember hogy ezt nem teheti meg vele! Ennyire nem lehetek önzö! Meg tudom azt is, hogy amint teljesen elvàlunk egymàstòl, vissza fogok szokni mert szeretek cigizni. Nem lètfontossàgù az a cigaretta, a kisbabàdnak ha emiatt lenne valami baja, megtudnàd bocsàtani magadnak?
2021. jún. 28. 08:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!