Egyszerűen nem tudok leszokni terhesen a cigirol 10 hetes vagyok, nagyon szeretném de nem megy egyszerűen kérlek adjatok valami jó tanácsot, nem savazast és bántst úgyis elég nagy a lelkiismeret furdallasom. Tippek?
Még sincs akkora lelkifurid ha képtelen vagy a gyerekedért letenni..
Bocs, ez fejben dől el.
Legyen már akaraterőd..
Tessék nézegesd sok szeretettel.
Mennyit szívsz el?
Mikor gyujtasz rá (kávé mellé)
Dolgozol még, vagy otthon vagy?
Keresned krll valami pót cselekcést, amibe vele tudsz merülni h ne arra gondolj h majd becigizek!
Melóban könnyebb elterelni a gondolatod mint otthon.
Otthon viszont kitudsz találni valamit. Kezd el felnőtt szinezőt, vagy hímezz, vagy csinálj valami házimunkát ha rádjön a kényszer
Egyaltalan miert van otthon vagy a kozeledben cigaretta? A kornyezeted miert hagyja hogy ujra es ujra ragyujts?
Amugy tenyleg felelotlen vagy, akaratgyenge es amugy buta is, ha nem tudod felfogni miert baj a dohanyzas terhesen.
Nem savazlak, csak tényként írom le, hogy láncdohányos ismerős most veszítette el a 2.babáját.
Nem mondom, hogy konkrétan emiatt, de amikor látod hogy nagy hassal füstöl mint a gyárkémény, utána elveszíti a babát és ott bőg, hogy "ő mindent megtett" olyankor csak a babát sajnálom, őt nem.
Ismerős ropizott mikor leszokott, mert hiányzott neki az ujjai között az érzés.
Anyukám csak simán nem gyújtott rá többé és nagyon sok ismerősöm is így szokott le.
Amennyire tudom a 8. hét után vagytok ténylegesen egy véráramon a babával, addig nincs a méhlepényre csatlakozva. Szóval MOST kell abbahagyd.
A cigaretta nem okoz fizikai fuggoseget, mint a drog vagy az alkohol. Fejben maradj erős, rágcsálj helyette valamit. Tudom nem a legjobb megoldás az evés, de még mindig jobb, mint a cigi.
Gondolj arra, hogy szegény picihez az a sz@r ugyanúgy eljut.
Nekem ez segitett, mar tervezesnel.
Tüdőgondozókban szokott lenni ilyen dohányzásról való leszokast segítő programok.
Nem tudom mennyit használnak ezek, de lehet megér egy próbát.
Amúgy egy ismerősöm is dohányzott a terhesség alatt és lehet nincs összefüggés, de vagy 2 hónappal korábban jött a baba úgy, hogy enyhébb toxemias volt az anyuka. Ő se tudta letenni és azóta se sikerült(kb 1.5 éves a gyerek).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!