Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez mennyire normális? Depressz...

Ez mennyire normális? Depresszió lehet?

Figyelt kérdés

35 hetes kismama vagyok. Nagyon várjuk a kislányunkat, mivel több mint 6 évet vártunk rá.

Én már 1 hónapja nem dolgozom, itthon vagyok. Párom is itthon van, az új munkahelyén sajnos csak 1 hónap múlva tud kezdeni.

Őszintén egész nap feküdnék, sorozatot néznék, zenét hallgatnék. Én, aki egész nap imádott a konyhában sütni, főzni, arra sincs se erőm, se kedvem. Boltba is nyűg már menni, mert mire hazaérek úgy elfáradok hogy egész nap aludnék. Semmihez nincs kedvem, csak a kislányomnak a dolgait válogatni. Tényleg egész nap tudnék feküdni, néha tusolni is lusta vagyok elmenni, erőt kell vennem magamon.

Párommal elmentünk pár napra kikapcsolódni. Nagyon jól voltam lelkileg, de miután hazajöttünk kezdődik elölről ez a depressziós hangulat. Annak örülnék ha mihamarabb megszületne a kislányunk, de attól félek ha már ilyen lusta vagyok, mi lesz ha megszületik, félek a szülés utáni depressziótól stb.

Párom azt mondja nyugodtan pihenjek, mert aztán lehet évekig nem fogunk. Viszont nagyon rosszul érzem magam hogy kb.csak enni megyek ki a szobából.

Azt tudom hogy a terhesség vége felé normális a fáradékonyság, de ennyire? Vagy ez inkább depresszió?

2021. máj. 22. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez nem depresszió, simán csak unod magad. A depresszió nem múlik el attól, hogy elutazol pár napra.
2021. máj. 22. 13:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Inkább az az érzés, hogy már csak pár hét van hátra és annyira túl lenne már rajta az ember, hogy más már nagyon nem tudja érdekelni 🤷‍♀️ Nekem legalábbis így volt, aztán 37+2 hétre meg is szültem 😅 na utána nem lesz idő depressziózni hidd el 😂
2021. máj. 22. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális. Én is nagyon fáradt voltam a terhességem vége felé, legszívesebben mindig aludtam volna. A hangulat ingadozás is összefügg a terhességel a hormonok miatt. Ne gondolj a szülés utáni depresszióra, nem kell bevonzani. Amint megszületik a kicsi és megkönnyebbülsz, el fog múlni ez a rossz érzés.
2021. máj. 22. 14:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem depresszió, csak lefáraszt a terhesség. Nekem volt szülés utáni depresszióm, sőt már szülés előtt is voltak jelei, de nem ilyen volt.
2021. máj. 22. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.