Gondjaink vannak a névadásban, ti hogyan döntöttetek?
A családnév elég speciális, ha jól tudom szerb eredetű, nem írom le konkrétan, de olyan, mintha azt mondanád: sztrapacska. Ehhez kellene fiú nevet találni.. az apja nevét nem szeretném, mert van a családban Zoltán, akinek a fia Zolika, és mindig is Zolika marad, bár már kamaszodik és utálja a becézést, de ez van. (Az apja nem Zoltán, ez csak egy példa volt.)
Mindenképpen valami egyszerű nevet szeretnénk, István, Zoltán, Ferenc, Tamás, Balázs, ilyesmiket, mert a családnév már így is nagyon bonyolult, nem tetéznénk:)
Igazán az a kérdésem, hogy ti hogyan döntötök-döntöttetek a végül is győztes név mellett?
Családtagét kapta? Vagy beugrott egy név és megmaradt? Számított hogy ismertek olyan nevű valakit és nem szimpatikus? Számított hogy van híres ember olyan névvel (pl. a férjemnek a Balázs Show miatt nem tetszik a Balázs, mert mindig a Sebestyén B. jut róla eszébe)?
Az egyik nagypapa János, a másik Lajos, ez utóbbit nem szeretnénk adni, a János viszont szimpi, de ugrott, nehogy rosszul essen valakinek.
Valami ötlet?
Nekem Milánom van :) Szeretem ezt a nevet. Mondjuk meggondolandó hogy egy totál szerb vezetéknévhez ilyen szerb nevet kell e adni másodiknak? (pontosabban szláv).
Nekünk így is voltak akik megkérdezték, hogy szerb eredetű a család vagy miért lett Milán...
Szóval esetleg akkor tényleg teljesen szerb gyermeknek tűnhet. Ami természetesen nem baj (még mielőtt vki beszólna :)) csak ha nem ezt akarod sugallani akkor meggondolandó a Milán név.
Amúgy imádom ezt a nevet nyilván :)
Nálunk a férjem hallani se akart róla h a fia az ő nevét kapja (az előzőekben is felsorolt dolgok miatt hogy egész életében a KIS Béluka marad mondjuk...ez csak egy példa, a férjem nem Béla :)))
Először is gratulálok a babához!
Nekem is kisfiam lesz pár hét múlva, de viszonylag könnyen meg találtuk a nevét. Olyat kap, ami mindkettőnknek tetszik és messze van a szülinapjától.
A férjem nagyapja nevét kapja amúgy, de ő már 7-8 éve meghalt, én élő közeli,rokon után nem nevezném el a gyerekem pl. testvér, kivétel talán a nagyszülők neve másodikként.
Nálunk szerencsésen egybevágott: az én kedvenc nevem pont a férjem legjobb barátjának is a keresztneve, így nem volt vita, neki is tetszett.
Ha a második babánk is fiú lesz, akkor már nem lesz ilyen egyszerű a választás, nehéz lesz még egy ilyen "hétköznapi" nevet találni, ami illik az egyébként nem túl egyszerű családnévhez...
Az Örs felmerült, de a becézésével gondjaim vannak :)
A Tas azért nem, mert összeolvasva fura. Katas. Mivel -ka -ra végződik a családnév, kiesett az összes K-val kezdődő név is (nagypapám pl. Károly volt.)
Szia!
Nekünk fontos volt, hogy a család és a keresztnév szépen illeszkedjen egymáshoz.Sikerült is egy alliteráló nevet találnunk.Továbbá arra is nagyon figyeltünk hogy Magyarországon is könnyen megjegyezhető és kimondható, legyen és itt Németországba is mert itt élünk,és egy jó darabig itt is maradunk.
Szóval nekünk is sok minden nehezítette a válogatást.
De bevallom fiú nevünk nincs:)
Remélem tutira kiscsajszi lesz.
Mit szolnátok a Csaba, Patrik,Attila, nevekhez?
36. hétben járó kismami
hát én is még szülés előtti nap is ezen filóztam...
elég gáz a vezetéknevünk, szó ami szó. 32. hétig lányt látott a doki, aztán közölte, mégis fiú... gondolhatod.
az én kedvenc nevem gyerekkorom óta az, ami a férjem neve is. mivel az Istenért sem tudtunk megegyezni egyetlen fiúnévben sem, ami illett volna a vezetéknévhez is, végül a férjem nevét kapta a fiunk is. nem mondom, hogy bánom, mert nagyon szép név, de a babád sose szólítjuk a nevén, én és a párom legalábbis, mert nekünk X. az a párom, nem a baba. a nagyszülők, ismerősök pedig X-kének szólítják, kicsinyítő képzővel a végén, szerintem utálni fogja tuti. azóta az elmúlt 7 hónapban töröm a fejem, hogy ha a második gyerek is fiú lesz, legyen neve szegénynek, de még nem találtam én sem.
nektem esetleg a Gábor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!