Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rossz testtartas miatt derekfa...

Rossz testtartas miatt derekfajas?

Figyelt kérdés

Volt akinel gerincferdules/pupossag miatt ha sokat jarkalt egy nap akkor estere derekfajas jelentkezett?

23hkm

2021. máj. 5. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Terhességnél teljesen normális. Később még rosszabb lesz...csak, hogy megnyugtassalak. :D
2021. máj. 5. 23:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Jelen. Rossz testtartás miatt minden este a könnyem folyik, úgy fáj a derekam.

Második terhességem, az elsőnél sosem fájt. És most még csak a 19.héten járok, de már egy 4hete kb gyötör.

Semmi nem használ, csak a pihenés.

2021. máj. 6. 05:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálam van minden: hanyagtartás, gerincferdülés, enyhe púposság. Világ életemben hátfájós voltam. A második trimeszterben elkezdtem kismama gerinc tornát végezni, mert szabályosan rettegtem, hogy mi lesz a hátammal, hogy fogom bírni a plusz súlyt. Nekem nagyon bevált. Az utolsó hónapot leszámítva - de most is csak hosszasabb ácsorgás után van kis derékfájás - semmi fájdalmam nem volt. Férjem döbbent le a legjobban, ő is aggódott miattam, mert azelőtt hetente kétszer masszírozott, sokszor már sírtam a fájdalomtól, rendszeresen be volt csomósodva a hátam, nyakam, lapockám. Most meg semmi bajom. 🤷

37+2 hkm

2021. máj. 6. 06:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszi hogy megnyugtattatok. Az orvosom azt mondta “semmilyen merteku derekfajas nem megengedett” de ez butasag... hiszen minden kismamanak faj a plussz sulytol.
2021. máj. 6. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Részben igaza van a dokidnak. Koraterhesen tényleg bajt jelezhet a derékfájás.

Nekem pl volt egy üres petezsákos terhességem, a mensi elmaradásától iszonyú derékfájásom volt. 8.héten voltam megallapítason, addig napi szinten kínzott. 9.héten műtöttek, vettek el a terhességet, addig tartott. Ekkor mondta a doki, hogy KORAterhesen baj jele lehet.

Egyébként nem akarok hülyeséget mondani melyik hormond, de valami most termelődik igencsak a szervezetünkben. Ez a felelős a csontok mozgékonyságáért. Készül a testünk a szülésre, már most rendeződnek, lazulnak a csontok, szövetek, változik a testtartás, ez mind közrejátdzik már a derékfájasban.

Pihenés, magnézium... illetve kipróbalhatod a pocaktámaszt, hatha az vesz le valamennyi terhet a derekadról.

2021. máj. 6. 10:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Koraterhesen tenyleg nem jo de 6 honaposan gondolom mar normalis.
2021. máj. 6. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!