Mi a helyes testtartás a vérnyomás megméréséhez (toxemia gyanú miatt)?
Fehérje van a vizeletemben,de azt hittem attól,hogy volt egy vesegyulladásom,amiből kigyógyultam antibiotikummal,és az tért vissza.
Közben, van egy csukló-vérnyomás mérőm,és azzal méregetem itthon a vérnyomásomat.
Ha fekve mérem mindig sokkal kevesebb, mint ülve.
Egyáltalán, mikor számít toxémiának?
Ha egyszer magas,plusz fehérje + vizesedés, vagy ha mondjuk 2 napig reggel-délben-este magas?
(Vizesedés nincsen szerencsére)
Oké.
Köszi.
Az utóbbi napokban mérgetem, általában ülve, nyújtott lábbal, csuklós mérővel, a kezem mellettem egy párnán,de nem behajlítva.
Ilyen értékeim vannak:
MA:
141/79
128/84
142/78
142/89
TEGNAP:
136/83
TEGNAPELŐTT:
92/40 (itt fekve mértem)
134/65
SZOMBAT:
108/61
PÉNTEK:
123/73
Mikor vérnyomásmérőt akartunk venni, akkor nekem azt mondták, h bármilyet, csak csuklósat ne, mert az össze-vissza mér. Ez is lehet a problémád.
És az meg, h be van-e hajlítva a könyök vagy sem, az nem hinném, h számítana, hisz amikor sztetoszkópot használnak mérésnél, akkor mindig aláfeszítenek a könyöknek, h nyújtva legyen. De ülve kell, és váll-könyök-csukló vonalnak lefelé kell haladnia (a csukló ne legyen magasabban a könyöknél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!