Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák,akik megkapták a...

Kismamák,akik megkapták a Covid elleni védőoltást, hanyadik hétben kaptátok meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok kismamák

Olyan kismamákhoz szól a kérdésem, akik megkapták már a védőoltást

Hanyadik hétben kaptátok meg a Covid elleni védőoltást?

Melyiket kaptátok?

Jelentkezett-e bármilyen tünet, illetve mellékhatás?

Ez nekem,és másoknak is aki ide téved nagy segítséget ad, mert nagyon sokan döntésképtelenek

Köszönöm

2021. ápr. 28. 14:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Kismamáknak egyelőre csak a Pfizer, és Moderna (itthon csak a Pfizer) oltást adják, mert a többi oltással kapcsolatban még nem folytak le azok a klinikai vizsgálatok, amik alapján biztonságosnak ítélhetik kismamák számára is.

Valószínűleg az adenovírus vekrótor vakcinák is biztonságosak, de a tesztek hiányában kismamáknak még nem lehet adni. A teljes vírusos vakcinával sem hinném, hogy gond lenne, de azt hiszem, azzal ezeket a vizsgálatokat még nem publikálták.

Az oltást követő esetleges láz miatt nem ajánlanak soha semmilyen oltást az első trimeszterben. Így van ez a Pfizer oltással is.

Az amerikai, és izraeli adatokból látszik, hogy a második trimesztertől veszélytelen beadni az oltást. Az anya szervezete által termelt ellenanyag a babát is védi, ami elég nagy szó, hiszen egyelőre a 16 évesnél fiatalabbak nem olthatóak itthon még Pfizerrel sem, viszont sajnos van pár kisgyermek kórházban covid miatt.

Én azt javaslom, hogy a második trimeszterben kérd a Pfizert, és csak hiteles forrásokból tájékozódj! Az USá-ban, és Izraelben sok millió oltott ember van, és elenyésző azoknak a száma, akik az oltás után bármilyen súlyos problémát tapasztaltak volna.

Facebook-on van pár szakmailag hiteles oldal:

- Gondolatok egy biológustól

- Kovidők

- PTE Immunológia

- Virológia Pécs

- Ázsiába szakadtam

- Akut szakasz (A sürgősségi osztály életéről, helyzetéről)

A neten:

- The Lancet (a google fordító nagyon jól tud már fordítani, az angol szakszöveg elég nehezen érthető laikusok számára)

- covid1001.hu szakcikkek gyűjteménye magyar szakfordításban

- semmelweis.hu

- a régi tankönyvtár cikkei az alaptudás megszerzéséhez

2021. ápr. 28. 16:13
 12/26 anonim ***** válasza:
69%
17 hetesen kaptam, 2 napig iszonyat fáradt voltam és fájt a karom. Ennyi. A baba szépen fejlődik, ma voltam dokinál.
2021. ápr. 28. 16:32
 13/26 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó vagyok, az lemaradt, hogy Pfizert kaptam.
2021. ápr. 28. 16:32
 14/26 anonim ***** válasza:
71%
Holnap után kapom a Pfizert, 16 hetesen. Remélem, minden rendben lesz
2021. ápr. 28. 17:04
 15/26 anonim ***** válasza:
71%

14 hetesen oltottak, semmi bajom nem lett utána a szokásosakon (karfájás stb.) kívül.

Tényleg van, akinél fölborítja a ciklust az oltás, de ez igaz bármilyen más stresszhatásra is. Az oltással meg egy sokkal súlyosabb stresszhatást akarunk megelőzni, mégpedig hogy a kismama megbetegedjen. (Ami ugyanúgy felborítja sokaknál a ciklust.)

2021. ápr. 28. 17:14
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
14+1 hetesen kaptam a Pfizert. Kb másfél napig fájt a karom. Délután aludtam 1-1 órát, de mostanában egyébként is gyakran vagyok álmos, nem tudom, hogy ez az oltás miatt volt-e. A baba azóta is szépen fejlődik, minden rendben van velünk.
2021. ápr. 28. 18:09
 17/26 anonim ***** válasza:
47%

28 hetesen.

Pfizert.

Enyhe izomláz szerű fájdalom a karban két napig, de ezt nem úgy értem, hogy az egész karban, hanem csak abban az izomban amibe szúrtak.

A baba köszöni, jól van. :)

2021. ápr. 28. 22:08
 18/26 anonim válasza:
78%
17 hetesen, Pfizert, egy napig volt érzékeny a karom, de semmi más utóhatás nem jelentkezett. 2,5 hét telt el, a baba a tegnapi uh alapján jól van!
2021. ápr. 29. 11:29
 19/26 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat

Nagyon örülök,hogy vannak még rendes emberek,akik tudnak tanácsot adni

Mindenkinek jó egészséget kívánok

2021. ápr. 30. 18:17
 20/26 anonim ***** válasza:
71%
Szia 22 hetes voltam Pfizert kaptam mint minden kismama. Most 27 hetes vagyok. Semmi tünet, mellékhatás nem volt. Ne higgy el semmi baromságot. Nyugodtan oltasd be magad! Sőt nekem gyógyszeralergiám is van...
2021. máj. 5. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!