Igaz, hogy régebben része volt a terhesgondozásnak a tüdőszűrés az utolsó hetekben? Olyat is hallottam, hogy nagyon régen röntgenezték a kismamákat szülés előtt.
Figyelt kérdés
Van itt olyan édesanya aki átesett ilyen vizsgálaton vagy esetleg olyan aki tudja, hogy az ő édesanyjának volt kötelező kismamaként?
Mennyi idős most a gyermek? Egészséges?
2019. júl. 9. 19:47
1/9 anonim válasza:
Anyum 65 éves, megkérdeztem, nem emlékszik ilyenre, szerinte nem volt.
2/9 anonim válasza:
Nem röntgeneztek rutinszerűen 40 éve sem, max ha felmerült egy kérdés szülés előtt (egy baba vagy kettő pl).
3/9 anonim válasza:
Röntgen?
Anyu 66 éves tesóm 45. Annyira nem volt Rongen és UH hogy 3 babát mondtak neki, beis vásárolt 3 babára és erre csak 1 bújt ki :) na gondolatod...
Szóval nem, nem volt rongen
4/9 anonim válasza:
Anyukám 55 éves és akkoriban valóban kellett már a terhesség elején. Ő is volt de azt mondja próbálta a legvégsökig húzni.
5/9 anonim válasza:
59 éves vagyok, szóba sem került. Viszont UH vizsgálat már létezett ekkor.
6/9 anonim válasza:
Barátnőm édesanyja most 64 éves. Őt röngenezték többször is a terhesség alatt(mármint uh helyett) a lánya most 30 éves, egészséges.. Bár sajnos évek óta hiába próbálkoznak a teherbe esésel, nem sikerül. Talán lehet pont ezért.
7/9 anonim válasza:
Nekem is volt tüdőszűrőm és én két éve szültem. Betöltött 35 hét után már lehet, mert kifejlett emberi lény a babó, innen már csak hízik. 19 hós és teljesen egészséges.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. júl. 14. 22:16
9/9 anonim válasza:
Szia nekem 10 éves lesz a kislányom! A kora terhességben amikor pont a sejtek osztódnak baleset miatt röntgenre volt szükség 1 napon belül kettőre is! Tehát sajnos nagy sugár érte! Nem lett egészséges súlyosan értelmi sérült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!