Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 44 évesen második gyereket...

44 évesen második gyereket vállalni,kihordani nagyon kockázatos,veszélyes már?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 26. 08:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%
8, lehet hogy a putriban a 40 már nagypapa kor, nálunk nem az.
2021. ápr. 26. 11:33
 12/18 anonim ***** válasza:
17%
Milyen putriban, ki él ott? Értelmiségi körökből jövök, huszonévesen szülni pedig teljesen rendben van, belefér két diploma(23) illetve pár év munkatapasztalat részben egyetem alatt, részben egy év utána.
2021. ápr. 26. 12:02
 13/18 anonim ***** válasza:
55%

A fő probléma nem az, meg tudod-e szülni, hanem, hogy fel tudjátok-e nevelni.

Gondolom a férjed legalább annyi idős, mint te. Ha 44 évesen szülöd meg, akkor 62 éves leszel, mire leérettségizik. Ha utána egyetemet végez (+5 év), akkor 67 leszel. És csak akkor indul el az életbe, akkor fog párra találni (vagy még jóval később), akkor próbál önálló otthont teremteni magának. Ha férjed mondjuk 5 évvel idősebb nálad, akkor ő eszerint 67 éves lesz érettségikor, 72 éves diplomázáskor. Feltéve, hogy 44 évesen már szülsz, és nem most vagy 44 éves és most tervezed. Mert akkor simán lehet még egy év, mire teherbe esel és 46 évesen szülöd meg. És persze föltesszük, hogy a gyerek nem évvesztes (ha igen +1 év), nem technikum vagy kéttannyelvű (nulladik évfolyamos) középiskola után kezdi az egyetemet, mert az még +1 év. És persze azt is feltételezzük, hogy az egyetemen nem ismétel évet, nem módosít pályát, nem kezd bele menet közben valami másba - mint oly sokan manapság.

Ezeket is gondold végig pároddal együtt!

2021. ápr. 26. 12:05
 14/18 anonim ***** válasza:
20%

"lehet hogy a putriban a 40 már nagypapa kor, nálunk nem az."

Nem putriból jövök, de szerintem is gáz direkt 40 felett szülni. Ha első gyerek vagy becsúszik, még azt mondom úgy-ahogy oké. Engem 36 évesen szült anyu, mégis sokszor öregnek éreztem már általánosban is.

2021. ápr. 26. 13:42
 15/18 anonim ***** válasza:
58%
Egyéntől függ szerintem. Gondolom a terhesgondozás azért ebben a korban sokkal alaposabb. Személy szerint én nem vállalnám. Most várom a 3. babánkat (nem tervezett), 38 vagyok, és én "öregnek" érzem magam már most. Van már egy 8 éves és egy 6 éves gyerekünk, a férjem pedig 47 éves. De ezt neked kell érezned. Mondjuk ha már a kérdést feltetted, azt jelenti, hogy neked is vannak kétségeid....
2021. ápr. 26. 13:50
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
Minden korban lehet kockázat, de tény és való, hogy minél idősebb az anya, annál nagyobb. Sajnos azt senki nem tudja megmondani, hogy egészséges lesz-e a gyerek, de aki ilyen korban szeretne vállalni, az számoljon avval, hogy ha kiderül, hogy vmi genetikai problémája lesz, tudjon jó döntést hozni ez ügyben. Én személy szerint semmiképpen nem vállalnám be a kor miatt.
2021. ápr. 26. 16:42
 17/18 anonim ***** válasza:
6%
Nagymama korban vagy.
2021. ápr. 26. 19:14
 18/18 anonim ***** válasza:
2%
Nem tartom szerencsésnek, de normálisnak sem 40 felett szülni.
2022. febr. 14. 16:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!