Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas lett a Down kór kockàzat?

Magas lett a Down kór kockàzat?

Figyelt kérdés

14 hetes vagyok, ma jött meg a kombinált teszt véreredményem. 1:155 lett.

Uh-n a genetikus 13+5 hétnél 2.6mm tarkóredőt mért, orrcsont is van. Azt mondta minden tökéletes.

Másnap nőgyógyászati kontroll uh-n 14+1 (amennyi voltam akkor) terhességi hetet mért, orrcsont 4.1mm, tarkóredő 1.3mm.

Most a véreredmény magas. Nagyon nagyon ideges vagyok, 23 éves vagyok, első terhességem! Kérlek írjatok tapasztalatot! Köszönök minden véleményt!

2021. ápr. 23. 18:10
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
94%

Súlyt ilyenkor nem is szoktak még nagyon. Orrcsontot sem, csak azt, hogy van-e vagy nincs.

Nekem a legmagasabb szintű genetikai uh-kat csinálták, ott nézték, de másoknál sose láttam.

2021. ápr. 23. 20:18
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Prena. Nem érdemes ezekkel a szar arany tesztekkel szarakodni. Engem is megszivatott. Legközelebb prenaval kezdek.
2021. ápr. 23. 20:26
 13/35 anonim ***** válasza:
82%

Én parás vagyok nagyon, így mi rögtön prenatesztet csináltattunk, mert úgyis az lett volna, hogy kérjük, ha valamiért nem jó a kombinált teszt. Nekem nagy megnyugvás volt, plusz így a nemét is megtudtuk.

Igen, drága, mi a kiterjesztett verziót kértük, Edward és patau kórra is, az 150 ezer volt, de még mindig jobb így "kidobott" pénzként, mint szülésnél egy meghökkenés vagy később egy beteg gyerek gondozása.

De ha csak down kórt szűrnétek, az pl 75 ezer. Az se olcsó, de lehet megfontolnám.

2021. ápr. 23. 20:41
 14/35 A kérdező kommentje:
Mi is azt szerettük volna már elsőre is, de a nőgyógyász ezt az ismerősét ajánlotta (magánba járunk), hát őszintén bánom, hogy nem a prenával kezdtünk. Soha többet kombinált:(
2021. ápr. 23. 21:46
 15/35 anonim ***** válasza:
55%
Nekem biopszia volt, hálistennek semmi gond nem volt. Be kell tartani, amit mondanak.
2021. ápr. 23. 21:48
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiamnál 1:238-hoz lett az eredmény. Nem mertem az amniot, prenara mentünk. Egészséges, az a 2 hét, amíg megjött az eredmény, gyötrelem volt.

Most egyből niftyt csináltattunk, nem kombináltat. (azért niftyt, mert ugyanannyiért sokkal többre szűr).

2021. ápr. 23. 23:13
 17/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Prena alapot fogok csináltatni először de érzem, hogy minden rendben !
2021. ápr. 24. 14:28
 18/35 anonim ***** válasza:
Ismerősi körben többeknek jött ki rossz eredmény, bár pontosabban nem tudom, mennyire és milyen tesztnél, de ennek ellenére egészséges babájuk született. Előfordul az is, hogy téves az eredmény. Vagy eltérő tesztek eltérő eredményeket mutatnak.
2021. ápr. 25. 11:31
 19/35 anonim ***** válasza:
Ne aggódj kérdező, majdnem biztos, hogy egészséges lesz. A kombinált teszt eredményed úgy is meg lehet fogalmazni, hogy 99.35% valószínűséggel nincs semmi baja. Reméljük, a Prena is csak megerősíti ezt.
2021. ápr. 25. 16:09
 20/35 anonim ***** válasza:
Ez gyerek teljesen egészséges, ne félj!
2021. ápr. 28. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!