Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas lett a Down kór kockàzat?

Magas lett a Down kór kockàzat?

Figyelt kérdés

14 hetes vagyok, ma jött meg a kombinált teszt véreredményem. 1:155 lett.

Uh-n a genetikus 13+5 hétnél 2.6mm tarkóredőt mért, orrcsont is van. Azt mondta minden tökéletes.

Másnap nőgyógyászati kontroll uh-n 14+1 (amennyi voltam akkor) terhességi hetet mért, orrcsont 4.1mm, tarkóredő 1.3mm.

Most a véreredmény magas. Nagyon nagyon ideges vagyok, 23 éves vagyok, első terhességem! Kérlek írjatok tapasztalatot! Köszönök minden véleményt!

2021. ápr. 23. 18:10
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
93%

Engem nem nyugtatna meg ez, így elvegeztetnek egy pontosabb szűrő vizsgálatot. Pl nifty, prena.

Egy szinten 23 éves 14 hkm

2021. ápr. 23. 18:14
 2/35 anonim ***** válasza:
53%

Nézd, még ha ez az 1:155 érték helyes is, akkor is azt jelenti, hogy 155 gyereket szülhetnél és azok közül csak egy lenne beteg. Szóval még mindig az a sokkal-sokkal valószínűbb, hogy semmi baja a babádnak! De ha a genetikus is 1.3 mm-es tarkóredőt mér, akkor alacsonyabb kockázat jön ki. Melyiküknek volt jobb a gépe? Mert akkor annak a mérésnek hinnék jobban.

Mindenesetre ha aggódsz és van rá keret, akkor kérhetsz anyai vérből készített genetikai vizsgálatot. Ez ilyen százezres tétel, de közel 100%-ra biztos az eredmény. Szóval ha ki tudjátok gazdálkodni, akkor érdemes, és akkor remélhetőleg megnyugodhatsz. Mert, elismétlem, mert ez fontos, még mindig az a valószínűbb sokkal, hogy egészséges a baba.

2021. ápr. 23. 18:16
 3/35 anonim ***** válasza:
86%
Amniocentézist lehet TB alapon is csináltatni kórházban, ami közel 100%-os eredménnyel megmondja, hogy fennáll-e a Down szindróma kockázata. Nyilván mivel ez egy invazív eljárás, van némi kockázata, de ha meg tudod oldani, hogy utána napokig otthon pihenj, sokat feküdj, akkor el lehet kerülni, hogy baj legyen.
2021. ápr. 23. 18:32
 4/35 anonim ***** válasza:
89%

3 lehetőséged van.

1. Úgy vagy vele, hogy 1:155-höz még mindig azt jelenti, hogy 155-ből 154 esetben egészséges a magzat ilyen értékekkel. Szóval ráhagyod és imádkozol.

Csak ez esetben felesleges volt a kombinált teszt is:D

2. Csináltatsz NIPT-et (Prena, Nifty, Verifi, Panorama stb.). Ha csak Doen-ra szűrnek, az 75 ezer (ilyen a Prenánál van).

Ha az pozitív, és nem akarod megtartani, akkor kell az amniocentesis, mert szűrőtesztre nem lehet abortuszt kérni.

3. Rögtön inkább amniocentesisre mész. Az mondhatni 100%-os, és ha pozitív, akkor gyorsabban jutsz el a műtétig. Vagy ha még beleférsz, akkor akár chorionboholy mintavételt is lehet csinálni, mivel azt korábbi terhességi héten csinálják, hamarabb lesz eredmény (amniót 17-18 hetesen szoktak).

2021. ápr. 23. 18:36
 5/35 babyboom567 ***** válasza:
91%

Kolléganőmnek 1:6-hoz volt az eredmény,bőven 3 feletti tarkóredő,ciszták voltak a magzat agyában ,veséjében,megmondta nekik az orvos,hogy ne reménykedjenek, olyan rossz az eredmény,hogy az amniocentézis csak protokoll az abortuszhoz(nem tartották volna meg betegen).

Azt hiszem már 8 éves lesz a gyerek, teljesen egészséges, semmi baja nincs.

Ettől neked még muszáj csináltatni valamilyen vizsgálatot,hogy mi a helyzet.

2021. ápr. 23. 18:55
 6/35 A kérdező kommentje:
Ti melyiket csináltatnátok? Nifty/prena vagy rögtön az amnio?
2021. ápr. 23. 18:55
 7/35 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy mások is írták, ez csak annyit jelent hogy 155 babából 154 lesz egészséges és egy beteg ilyen értékekkel. Azt te meg a párod kell hogy eldöntsétek, hogy ez nektek magas kockázat-e. Ha igen, akkor előttem már leírták a lehetőségeket. Ha nem, és úgy vagytok vele,hogy ennyiből még simán lehet egészséges a baba, akkor meg próbálj meg megnyugodni.

Nekem nem lenne magas kockázat, de ez én vagyok. Neked attól még lehet az, és bárki bérmire akar rábeszélni, ne hagyd magad! Amint rájössz, merre akarsz továbblépni, meg fogsz könnyebbülni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

2021. ápr. 23. 18:56
 8/35 anonim ***** válasza:
84%

Én előbb NIPT-et, mert félnék attól a minimális vetéléskockázattól is.

De mondjuk ha én valaha terhes leszek, alapból csináltatok NIPT-et, parás vagyok:D

2021. ápr. 23. 18:57
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Én a genetikusnak hinnék, nem hiába genetikus. Esetleg kikérném egy harmadik orvos véleményét.

Amúgy én előbb nem amniot csináltatnék.

2021. ápr. 23. 19:38
 10/35 A kérdező kommentje:

Leírom az értékeket még

BetaHcg : 0,850 MoM

PAPP-A : 0,318 MoM

PIGF : 0,320 MoM

Nem igazán tudom mit jelentenek, nagyon kétségbe vagyok esve:( genetikus se súlyt sem orrcsontot nem mért, csak a nőgyógyász.

2021. ápr. 23. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!