Vannak itt olyan szülők,akik fiatalon szültek? (15-19 évesek)
18 évesen szültem, nem volt tervezett baba. A párom a baba 1 éves korában elhagyott, de az apai feladatait ellátta (már amennyire egy 19 éves fiú ezt meg tudja tenni). Majd mikor 3 éves lett a lányunk akkor újra összejöttünk és azóta is együtt vagyunk, pedig már 35 évesek vagyunk :)
A baba mellett levelezőn csináltam az egyetemet, majd később elvégeztem egy mestert is.
#14 vagyok, a lényeg kimaradt.
Ha tudnám hogy ugyanezt a kislányt kaptam volna akkor is ha 28 évesen szülök, akkor visszapörgetném az időt és elvetetném a babát. De végülis nem bántam meg. Piszok nehéz volt az elején, mind anyagilag mind lelkileg de azt hiszem pont emiatt lett egy nagyon szoros kötelékünk a lányommal.
A szüleim először nagyon haragudtak, de mikor kiderült hogy már nem vetethetem el, akkor végülis beletörődtek, és mikor megszületett a baba azóta imádják és elmúlt minden feszültség.
16!
Igen, ha 28 évesen megszülhetném ugyanezt a kislányt. Mindentől függetlenül azt gondolom, hogy én akkor erre nem álltam készen. Anyukám volt az aki a dolgok oroszlánrészét vállalta és csinálta. Sokkal később lett szakmai tapasztalatom mint másoknak, kimaradtak az egyetemi élet szépségei. Sok bántást, lenézést kaptam. Illetve a fő probléma hogy a szüleim pénzéből neveltem a babát. A mai napig bűntudatom van emiatt, hiába mondják hogy nem volt probléma. Akkoriban mindenből a legolcsóbbat választottam hogy ne terheljük le anyáékat. A második gyereknél már azt vehettem amit akartam.
Tehát azért nem volt ez egy leányálom.
Gyerekkori barátnőm szült a 16. születésnapja előtt pár nappal. Az apa épp börtönben volt, mert állítólag ellopott egy napozóágyat (lol). Azóta eltelt 15 év, született még 3 gyerekük, a mai napig együtt vannak, egy kis falusi putri házban laknak, márcsak a közösségi médián látom ugye, sokat posztol. Hatalmas rumli a kicsi házban, kosz, minden szana-szét, gyerekek koszosak, kócosak.
Munkahely: a helyi önkormányzat, közmunka, a pasi meg fusizik. Szép kis élet, és a gyerekek ugyanezt a remek példát látják.
Én 25 vagyok, jegyesem 22, most éppen terhes. Még csak az elején járunk a terhességnek, de nagyon-nagyon várjuk, illetve már terveztük is. Én már végeztem az egyetemmel, van egy biztos jól fizető állásom, jegyesem meg már 1+ éve dolgozik egyetem mellet. Ő is lassan befejezi az egyetemet.
Azonban szerintem nem az számít, hogy ki mikor szüli a gyereket (igen, fiatalon jobb, mert sokkal kisebb az esélye egy esetleges veszélynek --> 20+ szerintem az ideális), hanem azt, hogy azt tisztességgel vállalja az illető, normálisan gondolkozzon, legyen egy valós egzisztenciája, jövőképe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!