Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt olyan szülők,akik...

Vannak itt olyan szülők,akik fiatalon szültek? (15-19 évesek)

Figyelt kérdés
Érdekelne,hogy megbántátok? A szülők mit szóltak?

2021. ápr. 21. 10:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
84%
Én 20 évesen szültem, remélem benn maradhatok a körben. Mi már akkor 4 éve együtt voltunk a párommal, aki már a férjem azóta. Én mindig is fiatalon akartam szülni, ezzel mindenki tisztában volt. Sokan azt mondták hogy ne tegyem tönkre az életem, tanuljak még és dolgozzak pár évet. Aztán mi eldöntöttük hogy jöhet a baba. Anyósom majdnem agyvérzést kapott ( :'D ) az én szüleim meglepődtek, de örültek. Nem bántuk meg, azóta már 4 éves nagyfiú. Tervezzük a kistesót is.
2021. ápr. 21. 10:42
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Én nem szültem akkor, de van egy régi osztálytársam, aki 16 évesen szült. Nincs szakmája, végzettsége, a gyereke apja a gyerek születése után 2 héttel elhagyta. Múltkor találkoztunk, kint állt az utcán, tőlem kért 1000 ft-ot. Nem ismert meg, de én megismertem. Nagyon rosszul néz ki, a haja zsíros, foltokban kopasz, karikás a szeme, szakadt, koszos ruhában volt.
2021. ápr. 21. 10:45
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van olyan volt osztálytársam is aki 15 évesen szült, azért az nagyon korai. 8 általánosa van, egy darabig a drogos pasija tartotta el a sufni pénzből. A pasi bekattant és megverte, a gyermeket kiemelte a gyámügy és azóta sem kapja vissza az anyja. A pasi lelépett, a nő közmunkán van mert csak oda vették fel. Minimum 18 évesnek kell lenni hogy fiatalon de már munkából menjen valaki szülni, egy szakmával legalább.
2021. ápr. 21. 10:49
 4/22 anonim ***** válasza:
77%
Szintén nem személyes, de egy ismerősöm 18 évesen, 1-2 hónappal érettségi után szült, 5 éve. Azóta is együtt vannak, már 2 gyerkőccel. Ebből gondolom, hogy nem bánta meg :)
2021. ápr. 21. 10:51
 5/22 anonim ***** válasza:
74%
22 éves vagyok, volt gimis évfolyamtársamnál 18 évesen becsúszott a baba. Vallásosak voltak, megtartották a barátjával, azóta már lett +2 gyerek. Boldognak tűnnek és kívánom, hogy azok is maradjanak, de van egy olyan érzésem, hogy ez a "friss kapcsolat, kisbabák" rózsaszín lufi kipukkad egy idő után.
2021. ápr. 21. 11:01
 6/22 anonim ***** válasza:
50%

21 voltam mikor szültem.

Akkor már 5 éve együtt voltunk, a szülők örültek, támogattak minket.

Volt osztálytarsam 15 volt. Se végzettsége, se semmije, meg a 8 általánosa sincs meg. Azóta szült meg kettőt, kint vannak Kanadában.

2021. ápr. 21. 11:04
 7/22 anonim ***** válasza:
70%
18 évesen szültem. A párommal azóta is együtt vagyunk, már lassan 14 éve. Nem mondom hogy könnyű volt de sosem bántuk meg. Már 11 éves a Nagylány ☺️
2021. ápr. 21. 11:12
 8/22 anonim ***** válasza:
92%
Diákom szült 14 évesen (cigány). A 8. év végi vizsgára már hozta a babát is.
2021. ápr. 21. 11:14
 9/22 anonim ***** válasza:
95%
A szomszédban több ilyen is van. Nem úgy tűnik mintha megbánták volna. Mi, a szomszédság viszont minden nap bánjuk az ideköltözést nyáron.
2021. ápr. 21. 11:22
 10/22 anonim ***** válasza:
38%

Az, ha valaki gyerekként/tiniként szül, nem fiatalt jelent!

Fiatalon 18-25 közt szülnek, utána 25-35 között "van az ideje, mikor senki sem lepődik meg diplomái, x év munkaviszonya lehet, illetve 35 felett már "kezd kifutni az időből--vizsgálatok, veszélyek" 45 felett pedig kései gyerekek szülei vannak--extra vizsgálatok, veszélyek.

Én 21 évesen(majd 22 évesen) szültem, Néhány dolgot sajnálok, hogy kimaradt, más dolgokért meg rendkívül hálás vagyok, hogy még türelmesen, rugalmas testtel, könnyű kelésekkel, élénkebb, közelebbi gyerekkori hozzáállással élhettem át. Szerintem egyik korban sincs olyan helyzet, ahol nem vesztesz valamit, vagy nem sajnálsz valamit, csak nyersz. Az élet ezzel jár. Buktam 5 bulizós évet(a korábbi 5 elég volt) és a karrierépítésem is tolódik, de többet nyertem, mint vesztettem, mert így olyan anya tudtam lenni, amilyen nekem nem jutott, aki ott van, ha kell és anyagilag sem volt rossz. Engem két diplomás(meg egy doktor) szülő nevelt, negyedannyit nem kaptam tárgyi dolgokban, mint az én gyerekem kapott tőlem egyedülálló szülőként.. Rajtam két gazdag ember is spórolt, hogy xedik házat építsen, nekem meg jó volt a turis meg áruházban az akciós több számmal nagyobb majd belenősz ruha, rajta nem spórolok..

Gondolhatnád, hogy majd öröklök, de neeem, aki egy darabig gazdag volt, az nem marad mindig az. Addig kell adni a gyerekednek, amíg tudsz.

2021. ápr. 21. 11:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!