Terhesen orrspray használat SoS Szerintetek ártottam a kis babámnak ezzel?
24 hetes terhes vagyok
Eddig végig használtam napi szinten a Nasivint és félek valami baja lesz a babámnak:(szerintetek?
Nem tudom függő lettem e de ha most abba hagyom akkor szülés után elmúlik az orrdugulás?
Féltem a kis babámat de elviselhetetlen amikor egyáltalán nem kapok levegőt, szájon venni meg nem ugyanolyan mintha orron át venném.
Szia, nem szabad használni, csak tengervízeset, próbáld meg abbahagyni és próbáld ki ezt ha annyira bedugul, tudom milyen en is szenvedtem terhesen a bedugult orral szinte aludni sem tudtam :/
Volt mikor en is használtam a rendes orrsprayt de nagyon ritkán fordult elő, nem lett semmi baja a babambak. Igen amugy elmúlik szülés után :) nekem ra egy hétre egyik napról a másikra
Nekem azt mondta a doki, inkàbb az orrspray, mint az orrdugulás.
Persze a patikus beszólt miatta. Akkor használtam, mikor tényleg muszáj volt.
Férjed orra is be van dugulva? :D
Te vagy az, akinek a férje utánozza a terhestünteteit :D
Ez jó nagy hülyeség, amit a gyógyszerész mondott. Helyileg hat az orrspray, nem mindenhol a testedben. Gondolj bele, az életveszélyes lenne bárkire nézve...
Elavult nézet, amit a patikus képvisel.
Az orrdugulás rosszabb! Eleve máshogy lélegzel szájon át, még az is lehet, hogy nem olyan hatékonyan.
2017-ben szültem az első gyermekemet, akkor még nem engedték az orrspray használatát... hát marha jó volt egy hónapig nem kapni levegőt XD
Most lehet használni, de lehetőség szerint nagyon minimális... pl napközben nem, este elalváshoz egy egy befújás mehet. Mondjuk én azt se tudom, nem terhesen minek próbálkozom, nekem egy orrspray se vált be.
Illetve ami fontos, hogy az se mindegy mitől dugul be.. allergia, megfázás, terhességi orrdugulás. Ha a terhesség váltja ki, akkor az ellen tenni nem tudsz... ha megszűlsz elmúlik.
Próbáld minimalizálni a használatát, akkor is, ha kellemetlen. Én most egy hete taknyos vagyok, de konkrétan már a nyálam folyik ki éjjel, terhesen ez fenomenális. Én tengervizes orrsprayt használok, de ez kb arra jó, hogy néha ki tudjam fújni xD fél perc és megint tele... Ez van :)
31hkm
9 hónapig kisebb nagyobb megszakításokkal használtam normál orrspret terhesség alatt . Nem lett baja a babának.
És rá se szoktam.
Szülés óta talán kétszer használtam amikor náthás lettem.
Én is végig használtam. Nem fogok szenvedni feleslegesen, ha nem árt.
Szülés után elmúlt az orrdugulás, azóta se vettem elő, 5 hónapos a baba. És a babának sem lett baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!