Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik terhességi cukorbetegek...

Akik terhességi cukorbetegek voltak azoknal mikor indult be a szules/inditottak/esetleg császár lett belole?

Figyelt kérdés
Ma vagyok 39+3 napos,a doki holnapra behivott h nezzunk ra mert semmit nem erzek sajnos,semmi elojele nincs hogy megakarna indulni.Szamithatok rea h inditas lesz a vege?
2021. ápr. 14. 10:20
1 2 3
 21/27 Derjaderja ***** válasza:

Tudom. Meg 60 perces erteket nezni. Meg ismetelni a 30. héten.

Ez a diéta nagyon nehéz, mert nem csak a gramm számít, hanem ugye ez a gyors/lassú dolog és semmi fehér lisztet pl én nem bírtam. De nekem eleg súlyos volt, vegig rezgett az inzulin fele a léc, meg 140g ch mellett is, és a legkisebb hibára (pl nem azt a fajtq paradicsomot vagy nem azt a kenyeret ettem) fent volt a pékben.

A kérdezőé meg lehet, enyhébb, és azért ez nyilván egy gondozott diab, be is fogják fektetni, szerintem most itt ne folytassuk ezt a témát, mert csak indokolatlanul parázik. A nagy baj szerintem azzal van hogy nagyon sok a ki nem szűrt diabos terhes, ő pedig nek az.

2021. ápr. 14. 12:11
 22/27 anonim ***** válasza:
30%

Nem, ő ki van szűrve, csak szarul kezelik. Valamivel jobb, de nem sokkal.

Nem paraztatni akarom, de 7.8 felé közelítő cukorértékek nem jók.

2021. ápr. 14. 12:14
 23/27 anonim ***** válasza:

Az első 38+5ön magzatvíz szivárgással indult, a másodiknál már a 37. héten mondta az orvos, hogy úgy állunk, hogy bármikor hívhatom hogy irány a szülószoba - de a fiam nem így gondolta, azt mondta, ha a kiírt napig nem indul magától akkor aznap be kell feküdnöm és max 2 napot várnak, deee ha akarom indítja aznap, én akartam.

A cukrom enyhe volt mindkettőnél, a másodiknál épp elértem azt a határt, hogy inzulin is kellett, de amint kint voltak a babák az enyémmel abszolút nem foglalkozott senki, csak a babáknak mérték - minden értékük jó volt.

Gyorsan megszületett mindkettő gond nélkül

2021. ápr. 14. 13:09
 24/27 Derjaderja ***** válasza:
100%

22. Mégis válaszolok, mert ez nem így van. Egy diétával kezelt gdm 7,8-as maxokkal az nagyságrendekkel jobb, mint egy felismeretlen, a nap többségében magas, helyenként 10-11es értekekkel. Nekem pl a diagnózisnál egy lángostól volt ennyi a 60 perces és a következő hetekben csak romlott a cukrom.

Utánaolvasva is talaltam olyan közleményt, ahol a cukorkontroll szerint csoportokba sorolt kismamáknál lèpcsőzetes kockázatnövekedést tapasztaltak, nem vagylagosat.

Logikus is, hogy a placenta és a zsinór állapotának nagyon nem mindegy, mennyi az annyi és meddig. Ezek a cukorcsúcsok nagyon rövidek, nekem pl még a diéta előtt is jó volt a HbA1c értekem, illetve a fruktózamin (de ott mar részben beleesett a diéta), pedig olyan mérésem is volt, amint fent írtam.

Szóval nem mindegy egyáltalán. Ne paráztasd a kérdezőt, igen sokat és sikeresen tett azért, hogy a babája egészséges legyen. Mostani állaspont szerint egy picit még jobb is lehetett volna, de ez egy élő téma, nem is olyan rég meg ennél is sokkal megengedőbb szabályozás volt. Nyugaton jelenleg is megengedőbbek.

Ezt most nem a szakemberek védelmében írom, de tényleg ne sokkold a mindjárt szülő kismamát, raadásul olyan állítással, ami nem igaz vagy legalabbis komoly túlzás.

2021. ápr. 14. 13:39
 25/27 A kérdező kommentje:
Sziasztok,voltam orvoshoz,egy hét haladékot kaptam,jövő szerdán inditanak ha nem jön előbb.A baba méretei:3200gr,amit az orvos megdícsért,szerinte pont jó,2-es fokú a lepény,jó vérellátással ugyh megnyugodtam kicsit,a cukorértékeim is megnézte szerinte minden rendben,igaz hogy ő csak nőgyógyász de rendben találta,úgy döntött hogy a 40.hétnél nem lépünk túl,szóval ha nem jön addig akkor indít.Nem szeretném hogy vita legyen ebből itt,nem azért kérdeztem,mindenkinek a válaszát nagyra értékelem.Köszönöm a jó szándékot!
2021. ápr. 14. 17:14
 26/27 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a 2 oras 7,7 volt. 3 hetre ra jutottam el orvoshoz,de addigis dietaztam,es vettem egy vercukormerot. Grammokat,lassu,gyors ch-kat nem nezten. Kiiktattam a cukrot,feherlisztet,igazabol ennyi. Tokeleteseket mertem. Mikor eljutottam dokihoz, csak annyit mondott, dietazzak. Sehova nem kukdtek tovabb. Kb 6 hetig tartottam a dietat,de kin szenvedes volt. Aztan lebetegedtem,enni sem tudtam majdnem 2 hetig. Mikor vegre felgyogyultam,megelegeltem a dietat,es megneztem,hogy nem dietas kajatol, pl meki,egy kis csoki,milyeneket merek. Direkt gyakrabban mertem ra,pl 20,30 perceknel. Siman 7,8 alatt voltak. Egesz terhesseg alatt egyszer mertem 8,valamennyit,azon kivul siman 7,5 alatt volt mindig,legtobbszor 7 alatt. Ugyhogy az utolso 7 hetben lenyegeben aligha dietaztam,de mindig ramertem,hogy megis lassam a dolgokat. Magzatvizem par hetig kevesebb is volt egy picivel,nem veszesen,csak minimalisan,be sem kellett fekudnom. Gdm ponthogy sok vizet szokott eredmenyezni. Babam napra pontosan szuletett 3600 gramm,tokeletes vc eredmennyel. Szerintem nagyon tuk van tolva ez az egesz,tok jo eredmenyekre adnak inzulint... Nyugodtan lehet lepomtozni meg minden,es leirtam a sajat tapasztalatomat, nyilvan biztosan ez is egyenenkent valtozhat. De en azt nem hiszem,hogy 8 alatti 1 oras ertek barmilyen bajt is okozna.
2021. ápr. 15. 16:28
 27/27 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Amugy gdm-ra hubatkozva,ha nem indult volna be,akkor 4 nappal a kiirt utan inditottak volna.
2021. ápr. 15. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!