Akik terhességi cukorbetegek voltak azoknal mikor indult be a szules/inditottak/esetleg császár lett belole?
Tudom. Meg 60 perces erteket nezni. Meg ismetelni a 30. héten.
Ez a diéta nagyon nehéz, mert nem csak a gramm számít, hanem ugye ez a gyors/lassú dolog és semmi fehér lisztet pl én nem bírtam. De nekem eleg súlyos volt, vegig rezgett az inzulin fele a léc, meg 140g ch mellett is, és a legkisebb hibára (pl nem azt a fajtq paradicsomot vagy nem azt a kenyeret ettem) fent volt a pékben.
A kérdezőé meg lehet, enyhébb, és azért ez nyilván egy gondozott diab, be is fogják fektetni, szerintem most itt ne folytassuk ezt a témát, mert csak indokolatlanul parázik. A nagy baj szerintem azzal van hogy nagyon sok a ki nem szűrt diabos terhes, ő pedig nek az.
Nem, ő ki van szűrve, csak szarul kezelik. Valamivel jobb, de nem sokkal.
Nem paraztatni akarom, de 7.8 felé közelítő cukorértékek nem jók.
Az első 38+5ön magzatvíz szivárgással indult, a másodiknál már a 37. héten mondta az orvos, hogy úgy állunk, hogy bármikor hívhatom hogy irány a szülószoba - de a fiam nem így gondolta, azt mondta, ha a kiírt napig nem indul magától akkor aznap be kell feküdnöm és max 2 napot várnak, deee ha akarom indítja aznap, én akartam.
A cukrom enyhe volt mindkettőnél, a másodiknál épp elértem azt a határt, hogy inzulin is kellett, de amint kint voltak a babák az enyémmel abszolút nem foglalkozott senki, csak a babáknak mérték - minden értékük jó volt.
Gyorsan megszületett mindkettő gond nélkül
22. Mégis válaszolok, mert ez nem így van. Egy diétával kezelt gdm 7,8-as maxokkal az nagyságrendekkel jobb, mint egy felismeretlen, a nap többségében magas, helyenként 10-11es értekekkel. Nekem pl a diagnózisnál egy lángostól volt ennyi a 60 perces és a következő hetekben csak romlott a cukrom.
Utánaolvasva is talaltam olyan közleményt, ahol a cukorkontroll szerint csoportokba sorolt kismamáknál lèpcsőzetes kockázatnövekedést tapasztaltak, nem vagylagosat.
Logikus is, hogy a placenta és a zsinór állapotának nagyon nem mindegy, mennyi az annyi és meddig. Ezek a cukorcsúcsok nagyon rövidek, nekem pl még a diéta előtt is jó volt a HbA1c értekem, illetve a fruktózamin (de ott mar részben beleesett a diéta), pedig olyan mérésem is volt, amint fent írtam.
Szóval nem mindegy egyáltalán. Ne paráztasd a kérdezőt, igen sokat és sikeresen tett azért, hogy a babája egészséges legyen. Mostani állaspont szerint egy picit még jobb is lehetett volna, de ez egy élő téma, nem is olyan rég meg ennél is sokkal megengedőbb szabályozás volt. Nyugaton jelenleg is megengedőbbek.
Ezt most nem a szakemberek védelmében írom, de tényleg ne sokkold a mindjárt szülő kismamát, raadásul olyan állítással, ami nem igaz vagy legalabbis komoly túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!