Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik terhességi cukorbetegek...

Akik terhességi cukorbetegek voltak azoknal mikor indult be a szules/inditottak/esetleg császár lett belole?

Figyelt kérdés
Ma vagyok 39+3 napos,a doki holnapra behivott h nezzunk ra mert semmit nem erzek sajnos,semmi elojele nincs hogy megakarna indulni.Szamithatok rea h inditas lesz a vege?
2021. ápr. 14. 10:20
1 2 3
 11/27 Derjaderja ***** válasza:
100%

Jelenleg 7,0-ás egyóras értékeknél már inzulin javasolt. Én eszerint voltam diétáztatva, és minden paraméterem olyan volt mintha nem lennék diabos.

Sokan amúgy megengedőbbek a szakman belül is.

Illetve lehet hogy nekünk jobb cukraink voltak, mint aki a 24.héten jó terhelésf csinalt aztán meg sem tudta hogy diabos lett később és 4,5 kilós babaja lett 20 felszedett kilóval.

Ettől függetlenül a diab minden szövődmény kockázatát emeli, főleg túlhordásban.

Fent írtam már magamról, nekem az előző császár hege nyílt szét, ez nyilván nem függ össze, de hozzáteszem, a császár előtt közvetlenül már nem volt hibátlan a ctg. Rossz se volt de látszott hogy már nem fiatal a lepény és a zsinór.

Szerintem ebben a helyzetben érdemes elfogadni az orvosi döntést, mert a diab nagy kockázat, még a jól kezelt is.

2021. ápr. 14. 10:44
 12/27 Derjaderja ***** válasza:
Bocs, terminustúllèpésre gondoltam (nekem már majdnem túlhordas is volt).
2021. ápr. 14. 10:46
 13/27 A kérdező kommentje:
Hmmm...akkor nem tudom h mit mondhatnek,nekem a diabetologus a 7,8 alattit tartja jonak 2 hetente jarok de nem talalta rosznak...kicsit megijedtem most,remelem minden rendben a babóval,a ma reggeli cukrom az 4,8 lett es az 1 oras kerek 7
2021. ápr. 14. 10:57
 14/27 Derjaderja ***** válasza:
100%

Ne ijedj meg, nem egységes ebben a szakma. Magyar Diabetologiai Társaság 7-et ajanl de sokak szerintbez túlzas.

A 7,8 is vsz azt jelenti, hogy szépen tartottad a diétát.

2021. ápr. 14. 11:02
 15/27 anonim ***** válasza:
44%

Hát ne haragudjatok, de én a büdös életben nem láttam még 7.8-as ajánlást.

7-ig jó a postprandialis 1 órás érték, ha tartósan felette van, akkor vagy a diétán kell módosítani, vagy ha az nem lehetséges/nem használ, akkor inzulint beállítani.

2021. ápr. 14. 11:11
 16/27 Derjaderja ***** válasza:

15. Igen. De a gyakorlatban sokan nem így gondozzák a betegeket. Egyszerre voltunk gdm-es terhesek egy barati csaladban az ottani anyukaval.m engem 7,0-ra ellenőriztek, szuper orvosom volt, hetente minden értékem atnézte, már a 6,8-nal is megnézte mit hibazhattam.

A barátnőmet 7,8-ra kontrollaltak, az ő orvosa butaságnak tartotta a 7-et, és nincs ezzel egyedül.

Hozzáteszem, ez pacienskent k... idegesítő. Mindenesetre mindketten elegedettek voltunk a saját orvosunkkal de ő 500 grammal nagyobb babát szült, holott az első gyerek meg nalunk volt sokkal nagyobb (vsz ott is diabos voltam csak nem derült ki).

2021. ápr. 14. 11:26
 17/27 anonim ***** válasza:
44%

Igen, csak az ilyen el.urt kezelésből lesznek a fetopathias 4500 grammos bébikék. És utána meg jön a "nem tudjuk mi volt a gond, rendben volt a cukra".

Rendben volt a nagy szart. 7ig jó az 1 órás érték.

2021. ápr. 14. 11:29
 18/27 Derjaderja ***** válasza:

Egyetertek. De ahogy utanaolvastam, ez egy alakuló téma még es persze szokas szerint a régiek nem update-elik magukat.

Masrészt gondolom a cuki magánpáciensekre könnyebb mosolyogni és enyhebb korlatokat szabni.

Az en sztk diabetológusom szinte terrorizált. Rákerdezett az életemre is, tanacsokat adott, hogy ütemezzem be az ételkészítést, mindig ott volt a dietetikus is gyakorlati tanácsra. De ez ugye nehéz...

2021. ápr. 14. 11:35
 19/27 Derjaderja ***** válasza:
De hozzateszem, a kórhazban az egyik nőgyógyász lehülyézte látatlanul, hogy minek sanyargatni ennyire a terheseket.
2021. ápr. 14. 11:38
 20/27 anonim ***** válasza:
56%

Kiégek ettől. A kedvencem az, mikor se normális diéta, se vércukormérés, csak közlik a beteggel, hogy "ne egyen annyi cukrot".

Tessék? Azt se sokan mondják el hogy szülés után kontrollálni kellene rendszeresen a dolgot ogtt-vel.

Az is ritka, hogy valakinek eszébe jut előrehozott terhelést csinaltatni a magas kockázatú terheseknek...

2021. ápr. 14. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!