Oltatta magát valaki terhesen covid 19 ellen? Mik a tapasztalatok?
Kicsit elgondolkodtató terhesen szinte alig lehet valami csinàlni , de egy kisérleti fázisban lévő vakcinát megkaphat .
Hosszú távú dolgokról senki nemtud semmit hiszen most próbálják ki élesben .
Egyest lepontozták, aki leírta a lényeget. Máshol már raklap szám oltják a kismamákat, és sehol semmi. Második trimesztertől amúgy is kevésbé esendők a magzatok, pláne egy oltás esetében, ami baromi gyorsan elbomlik és el sem jut a karból túl messzire.
BÁRMELY élő kórokozót nem tartalmazó vakcina adható terheseknek, ez alól ezzel a technikával készült sem lesz kivétel nagy valószínűséggel.
Egyetlen egy aggály van, az a magyar oltási gyakorlat, hogy egy oltást akarnak csak adni az anyáknak, ami kétséges hogy a megfelelő védettséget kialakítja, pláne szülésig.
Szerintem ne várj, mert most tombol még a legvadabbul a járvány. Sőt, az iskolanyitás után lehet még egy felfutás. Hacsak teljesen el nem tudod szigetelni magad, jelentkezz be a háziorvoshoz, hogy küldjön el mihamarabb oltásra.
Az a gond ugyanis, hogy ha elkapod a covidot, attól nagyon is lehet baja a babának. A láz vetélést okozhat, meg akkor már lehet hogy nem elég a paracetamol. A tartós oxigénhiányról ne is beszéljünk. És bár a terhesség nem betegség, azért az immunrendszeredet - a baba megmaradása érdekében - egy kicsit takarékra teszi. Sajnos a kismamáknál átlagosan súlyosabb a betegség lefolyása. Persze, sok magzat minden probléma nélkül megússza, de azért az oltásnak jobb a statisztikája. Engem amúgy 14 hetesen oltottak, már majdnem két hete, egyelőre semmi bajom :-)
8-as, köszi szepen,hogy megosztottad. Én Romániában élek, itt ha regisztrálok,most elég kevés a várakozási idő,mert kevés a jelentkező.
A járvány tombolasat illetően,sajnos Erdélyben is egyre rosszabb a helyzet...
Valószínűleg hamarosan lépni fogok, nagyon vigyázunk,mert van egy 1 éves kislányunk is, de száz százalékban soha nem lehetünk biztosak,hogy nem fertozodunk meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!