Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beadatjátok a COVID oltást...

Beadatjátok a COVID oltást terhesen?

Figyelt kérdés

Azokat kérdezem, akik mostanában töltik a 2-3. trimesztert, tehát a friss ajánlások szerint felvehetik a Pfizer vagy Moderna vakcinákat, melyek elvileg a terhesekre veszélyesebb mutánsok ellen is védenek.

(Bár nincsenek még lezárult klinikai vizsgálatok a biztonságosságukról terhesek esetében, vannak országok - pl. USA, Izrael - ahol oltanak velük kismamákat.)

2021. márc. 29. 10:17
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
79%
Komolyan érdekel, hogy aki azt írja, hogy "nem tudhatja, milyen szövődményeket okozhat hosszú távon", az mire gondol, milyen szövődményre?
2021. ápr. 17. 21:47
 32/42 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos nem kamu, amit a 26-os ír. Nagybátyám, aki 42 éves, az oltást követő harmadik héten került kórházba, jelenleg lélegeztetőgépen van. A szomszédban lakó és ebben a kórházban dolgozó ápolónő szerint rajta kívül 41 oltáson már átesett ember fekszik bent lélegeztetőgépen (és persze ezen kívül olyanok is, akik nem kaptak oltást) és az oltást ő személy szerint nem javasolja. És itt nem is azon van a hangsúly, hogy az oltás okozza, hanem egyszerűen csak azon, hogy ugye az oltás értelme pont az lenne, hogy ne kerüljön kórházba, illetve lélegeztetőgépre az ember (legalábbis ez a "marketing szöveg"), ennek ellenére sajnos mégsem zárható ki ennek lehetősége! És persze, amíg nem személyesen érintett az ember és nem tapasztalja ezt, az valóban azt hiheti, hogy az oltást megkapva száz százalékosan védett lesz ettől...
2021. ápr. 17. 22:10
 33/42 anonim ***** válasza:
60%
Tehát ne adasd be az oltást, mert úgyis kerülhetsz lélegeztetőgépre... 🙄 Tűéles logika (jah, nem).
2021. ápr. 17. 22:29
 34/42 A kérdező kommentje:

Függetlenül az oltástól, én kezdő kismamaként az első trimeszterben mindennek utánanéztem, hogy ezt lehet-e, azt lehet-e enni/ inni/ bőrre kenni stb. Az esetek többségében azt találtam, hogy nem szabad, mert nem volt tesztelve kismamáknál.

Mindeközben idegen nyelvű forrásokban gyakran az ellenkezőjét hirdették, azaz hogyne persze, sőt egyenesen ajánlott is az adott cucc alkalmazása. Vagy ha orvosoktól kérdeztem, akkor is kiderült egy csomó "tilos" dologról, hogy támogatott inkább. Egy idő után muszáj volt elengednem ezt, különben ehettem volna a levegőt 9 hónapig. Eleinte lelkiismeret-furdalással, de később már rutinosan ignoráltam az ilyen paráztatásokat és csak arra reagáltam, ha valami igazolt veszélyt jeleztek.

Visszatérve az oltásra - az azért logikus az eddigiek ismeretében, hogy beoltás után az ember őrizze magát hét lakat alatt, mert ha akkor fertőződik meg, amikor még nulla védettséggel bír (Pfizer esetében pl. az első 11 napban), akkor gyakorlatilag fölöslegesen vette fel az oltást. Azt mondják, hogy akiket jobban leterít a betegség, azoknál ez az első tünetek után a 7-10. napon jelentkezik, tehát ha hozzáveszünk mondjuk átl. 5 nap lappangási időt, akkor a legrosszabb forgatókönyv szerint is a rosszabbra fordulás előtt 12 nappal kapta el az illető a kórt, tehát 21 napból 12 nap az azt jelenti, hogy aki az oltás után 3 héttel került kórházba, még a védelem kialakulása előtt fertőződött meg sajnos.

2021. ápr. 17. 22:42
 35/42 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos nagyon nehezen sikerült teherbe esnem, többévi próbálkozás után, én inkább nem kockázatok az oltással. Érdemes elolvasni a következő cikket, és elgondolkodtató, hogy ha a ciklust és a hormonokat ilyen szintes befolyásolja, akkor tényleg egyáltalán nincs-e hatással a terhességre...

[link]

2021. ápr. 19. 19:05
 36/42 anonim ***** válasza:
88%

444 cikke sem azt mondta, hogy teljesen felborítja a hormonháztartást.

Amúgy egy csomóan kaptunk terhessen Pfizert, és eddig egyikünknek sincs semmi bajunk.

2021. ápr. 19. 19:10
 37/42 anonim ***** válasza:
68%

Hát igen a 444 az egy hivatalos orvosi oldal! :D Hagyjuk már...

Már nagyon sokan megkaptuk várandósan. Semmi baj nem lesz.

2021. ápr. 19. 19:30
 38/42 anonim ***** válasza:
77%
Én szoptatok, de már van menzeszem. Sajnos nem csinált vele semmit. Pedig örültem volna ha kimarad egy 😁
2021. ápr. 19. 19:52
 39/42 anonim ***** válasza:
82%
Én múlt pénteken kaptam meg, ma voltam kontrollon a nőgyógyászomnál, minden rendben van. Sőt a terhességem kifejezetten eseménytelennek mondható az elejétől kezdve, mondta is a dokim, hogy bár minden kismamája ilyen lenne :)
2021. ápr. 19. 19:52
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy igen!
2021. ápr. 24. 22:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!