Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beadatjátok a COVID oltást...

Beadatjátok a COVID oltást terhesen?

Figyelt kérdés

Azokat kérdezem, akik mostanában töltik a 2-3. trimesztert, tehát a friss ajánlások szerint felvehetik a Pfizer vagy Moderna vakcinákat, melyek elvileg a terhesekre veszélyesebb mutánsok ellen is védenek.

(Bár nincsenek még lezárult klinikai vizsgálatok a biztonságosságukról terhesek esetében, vannak országok - pl. USA, Izrael - ahol oltanak velük kismamákat.)

2021. márc. 29. 10:17
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
66%

Hát én nem tudom mit tegyek. Ha csak én lennék, gondolkodás nélkül kérném. De nagyon félek, hogy mi van, ha pont az 1% kivétel leszek, akinek a gyerekének baja lesz. Vagy mi lesz ha a sokkal nagyobb százaléknyi halott leszek, aki meg beteg lett a vírustól. Sok külföldi nőt követek, aki terhesen is beadatta, nekik nem lett semmi bajuk, de ugye a magzatra egyelőre nincs garancia. Viszont igazából minden 5-10 év múlva derül ki, ez a sz.r vírus meg akár két hónap múlva is megölhet. Sajnos több ismerősöm is van, aki belehalt már, pedig 30 se volt...

Őszintén rohadt nehéz döntés. De nagyon valószínű, hogy én vállalom az oltást, ha az orvos áment mond rá.

2021. márc. 31. 22:21
 12/42 anonim ***** válasza:
62%
Tegnap voltam dokinál, egyértelműen az oltás mellett van. Azt mondta mindkét menye várandós és beadatták már. Én is be fogom, de még csak 11 hetes leszek. Pár hetet várni kell.
2021. márc. 31. 22:50
 13/42 anonim ***** válasza:
62%
Én nem fogom magam beoltatni. Nincsenek biztos kutatások arra nézve, hogy nem ártalmas az oltás. Illetve ha nem lennék terhes akkor is várnék a dologgal addig, ameddig nem hoznak olyan szabályokat, amik csak a nem oltottakra érvényesek.
2021. ápr. 1. 13:32
 14/42 anonim ***** válasza:
67%
Én 38 hetesen beadatom. Akivel a kórházban beszéltem, mindenki azt mondta, hogy adassam, és hogy ők is azt tennék. Pedig a vírustól annyira nem is félek, mert már decemberben átestem rajta. De a mostani mutánsok elég durvák. Így legalább időben hozzájutok a Pfizerhez, és talán a baba is védett lesz.
2021. ápr. 1. 16:57
 15/42 anonim ***** válasza:
59%

Én beadatom. A családomban többen megkapták már, többféle típusút, senkinek nem száradt le a karja. Az mrns vakcinák pedig a legbiztonságosabbak, nem hiába csak azt kaphatunk. A férjem orvos, kifejezetten örült, hogy kapok, mert bármikor berendelhetik covid osztályra és noha ő be van oltva, simán hazahozhatná ránk ezt a hülye vírust attól függetlenül. Így is alig akar még boltba is elengedni, legalább ha oltva lennénk ő is megnyugodhatna kicsit.

Az oltástól meg semmi félnivaló nincs, mivel az oltóanyag maga a felkart se tudja elhagyni. Mellékhatásokat se okoz hosszútávon, ez egy megalapozatlan hiedelem.

Van orvos ismerős, aki már hónapok óta nyomja a covid osztályon, volt terhes páciens is akit lélegeztetőn megcsászároztak, egy hónap múlva tudták leszedni a gépről, aztán még egy hónap mire hazaengedték és láthatta a gyerekét. Hát én nem ilyen szülésre vágyom, az biztos. Nem is beszélve arról, amikor nem élik túl mindketten a fertőzést. Szuriba nem lehet belehalni, de covidba igen. Szóval ez nem kérdés.

2021. ápr. 1. 18:06
 16/42 anonim ***** válasza:
47%
Voltam covidos. Eszembe sincs oltatni magam, sem terhes, sem azután. Inkább a covid még egyszer, mint az oltás.
2021. ápr. 1. 22:48
 17/42 anonim ***** válasza:
54%

A lakoság több mint a 70%-ka be fogja magát oltatni. Sokan nem azért oltatják be magukat mert annyira szükségesnek tartják, ha nem mert egy idő után minden az oltáshoz lesz kötve.

Azok mehetnek majd színházba, moziba, rendezvényekre stb.. ahol kérni fogják az oltási kis könyvet hogy mikor lettél be oltva.

Nem kötelező a vakcina, de egy idő után nem lesz sok választása annak aki még nem kapta meg az oltást.

Más országokban erre már most vannak ilyen szabályok. Magyarországon meg már most is vannak olyan cégek ahol be akarják ezt vezetni kérni fogják az oltási kis könyvet. Ha nincs menjél máshova dolgozni. Ezek a tények sajnos.

2021. ápr. 4. 10:45
 18/42 anonim ***** válasza:
72%
Én már beadattam, 26 hetesen.
2021. ápr. 8. 19:22
 19/42 anonim ***** válasza:
63%

#10 vagyok

Végül beoltattam magam, tegnap kaptam meg. Jó döntésnek tartom a magam részéről, aztán majd kiderül...

2021. ápr. 9. 05:39
 20/42 Ignis Subdialis ***** válasza:
70%

Aki úgy véli, hogy egy megbetegedésből rögtön ismeri az összeset, eléggé "optimista"...

Ki tudja, hogy hány újabb, máshogy működő típusa szaladgál már ennek a vírusnak szabadlábon: aki az egyiket túlélte nulla tünettel, egy másik variáns simán megtalálhatja rajta a fogást.

2021. ápr. 9. 10:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!