Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beadatjátok a COVID oltást...

Beadatjátok a COVID oltást terhesen?

Figyelt kérdés

Azokat kérdezem, akik mostanában töltik a 2-3. trimesztert, tehát a friss ajánlások szerint felvehetik a Pfizer vagy Moderna vakcinákat, melyek elvileg a terhesekre veszélyesebb mutánsok ellen is védenek.

(Bár nincsenek még lezárult klinikai vizsgálatok a biztonságosságukról terhesek esetében, vannak országok - pl. USA, Izrael - ahol oltanak velük kismamákat.)

2021. márc. 29. 10:17
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
77%

Most kaptam meg szerdán a Pfizert. Nem volt semi baj. A következő adagot május 19.-én kapom. Szkeptikus voltam de a nőgyógyasz azt mondta nyugodtan adassam be.

23hkm

2021. ápr. 16. 18:13
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
Én 13 hetet töltöm és megkaptam két napja! Minden rendben! :)
2021. ápr. 16. 21:33
 23/42 anonim ***** válasza:
35%

Aki azt írja, hogy megkapta, és minden oké, az teljesen nyugodt abban is, hogy a babának sem lesz baja? Sem most, sem később a terhesség során, megszületés után?

Nem kötekedni szeretnék, tényleg érdekel

2021. ápr. 16. 22:00
 24/42 anonim ***** válasza:
79%

23: Ma kaptam meg. A férjem orvos, sok barátunk orvos, nem egy közülük covid osztályon gürizik, mind azt mondták adjam be. A nőgyógyászom azt mondta adjam be. A védőnő, a gyerekorvos azt mondta adjam be. Epilepsziás vagyok, a neurológusom azt mondta adjam be. A háziorvosom, aki a dédmamámat 100 éves koráig életben tartotta engem pedig 14 éves korom óta kezel, nyugodt szívvel adta be.

Ha ennyi szakember nem aggódik sem miattam sem a baba miatt, akkor én sem. Állatkísérletek nem bizonyítják, hogy a magzatnak vagy a gyereknek bármi baja lesz. Izraelben már rengeteg kismamát beoltottak, sokan szültek az óta, semmi baja nem lett senkinek. Az oltóanyag nem hagyja el a felkart, az mrns vakcina nem módosítja a dns-t, nem tartalmaz élő vírust. Egyetlen dolog történhet a gyerekkel, hogy megkapja az általam termelt antitesteket a köldökzsinóron keresztül, ami őt erősíti és nagyobb eséllyel nem kell majd kényszercsászárral megszületnie amíg engem géppel lélegeztetnek. De ha nem is jutnék lélegeztetőre, az oxigént az én véremből kapja, ha pedig a covid miatt szétbarmolódik a tüdőm és fulladok, attól igenis lehet baja, a mostohatestvérem így vetélt el két hónaposan. Az oltástól nem lehet baja, a vírustól igen.

És amíg a férjem már boltba sem akar elengedni, mert még itt a gyakorin is kismillió olyan nemtörődöm retardáltról lehet olvasni, aki nyugodt szívvel mászkál ki a karanténból, igazolt fertőzéssel, addig én inkább beoltatom magam, minthogy a szervezetemet (ami a terhesség miatt alapból immunszuprimált állapotban van) teljesen felkészületlenül érje el egyszer ez a dög vírus egy felelőtlen marha miatt, aki letolt maszkkal éppen rámkrákog a lidl zöldsegpultja mellett.

Sajnos egyetlen adag oltás még nem garancia semmire, ahogy kettő sem, de én is és a férjem is sokkal nyugodtabbak vagyunk így, mintha nem kaptunk volna semmit.

2021. ápr. 16. 22:34
 25/42 anonim ***** válasza:
59%
23# aki ilyen kérdést tesz fel, az mire gondol, mi baja lehet?
2021. ápr. 17. 06:08
 26/42 anonim ***** válasza:
31%

Nincs az a pénz....

Barátnőm beadatta, majd lélegeztetőre került, a babáját 30 hetesen császárral elvették tőle...

Férjem mentőorvos. Egyik hétvégén be kellett állnia oltani. 30embert oltott be. Utána héten 12esetet vitt kórházba azok közül, akiket ő oltott be. 3an bele is haltak.

2nagyszülőmet elvesztettem, oltás után...

Én nem ítélek el senkit aki beadatja, de nekem senki nem fogja.

16hkm.

2021. ápr. 17. 08:03
 27/42 anonim ***** válasza:
56%
26# ennél nagyobb kamut nehezen tudtál volna kitalálni 😲🤦
2021. ápr. 17. 10:40
 28/42 anonim ***** válasza:
69%

De bírom, hogy egyesek körül mindenki belehal az oltásba. Nekem már oltva vannak, nagyszüleim, pedagógus barátnőm, apám, anyukám férje, nagyszüleim szélesebb baráti köre és semmi bajuk nincs.

Érdekes módon ezek a gyilkos oltások csak a gödény hívőket és az ismerőseiket sújtják.

2021. ápr. 17. 11:06
 29/42 anonim ***** válasza:
87%

Megkaptam az első Pfizer oltást. Csak 2 napot sajgott a vállam, mintha beleboxoltak volna egy nagyot. Más bajom nincs.

Én a vírustól jobban félek, mint az oltástól. Mert itt megvan az a luxus, hogy "ellenőrzött" körülmények között, kapod az ellenanyagot meg, a vírus sokkal kiszámíthatatlanabb.

Én speciel a kötelező vizsgálatokon kívűl nem járok sehová, tehát nekem nem lenne "olyan fontos", de a kórház ahol szülni fogok, ott volt hogy a kismama negatív teszttel ment be és utána kovidosztályra került, hiába nem mehet a szülészetre be boldog-boldogtalan, simán elkaphatod ott is. Én csökkenteni akarom a kockázatot, amennyire lehet. Az oltás egy lehetőség a sok közül erre.

2021. ápr. 17. 19:13
 30/42 anonim ***** válasza:
61%
3. trimeszterben vagyunk, nem adatom be. Számos évtizedek óta alkalmazott fájdalomcsillapító gyógyszer sem javasolt kismamáknak, mert nem tesztelték a hatásait. Ez az oltás egy éve sincs a piacon, senki nem tudhatja, milyen szövődményeket okozhat hosszú távon. Valóban sok emberről hallani, aki lélegeztetőgépre kerül, illetve aki sajnos belehal, de nem tudhatjuk, hogy volt-e valamilyen alapbetegsége, milyen volt az immunrendszere, stb. Szerencsére sokkal több olyan ember van, aki enyhe tünetekkel vészeli át a covidot. Mindenkinek személyre szabott orvosi konzultáció alapján kellene döntést hoznia az oltással kapcsolatban!
2021. ápr. 17. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!