Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Utolsó mensim juni 10-én...

Utolsó mensim juni 10-én volt, megállapították, hogy kisbabát várok (aug.6-án voltam UH-on), ott azt mondták 5 hetes, a legközelebbi UH szept.9-én lesz, nem lehet, hogy elszámolták?

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 09:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha ez segít:

Nekem is június 10-én volt az utolsó mensim.

(A babánk jún.28-án fogant, ez tuti.)

Július 12-én teszteltem először pozitívat.

Július 20-án voltam először (sztk) vizsgálaton, akkor még csak petezsákot láttak.

Aztán Július 30-án voltam magándokinál, aki azt mondta, hogy a számításaimmal ellentétben nem hét, hanem 6 hetes vagyok. De látott egy élő embriót. (Vert a szíve)

Előfordul ilyenkor, hogy 1-2 hét eltérés van, pláne, hogy nem peteéréskor estem teherbe.

De azért ennyire nem számolhatja el magát, és szerintem is kellett volna már, hogy legyen a babádnak szívhangja augusztus elején.

Én most utolsó mensi szerint 10, orvosi vélemény alapján 9 hetes vagyok. Veled egyidős!

De persze függ minden a menstruációs ciklusod hosszától is...

Én is azt ajánlom, minél hamarabb keress fel egy olyan orvost, akiről már hallottál valami jót.

Az sztk tényleg tud undorító hely lenni, pláne, amikor az ember ilyen kiszolgáltatott helyzetben van. De ha nem keresel magánorvost, akkor végszükség esetén akár oda is el kell menned, nehogy aztán baj legyen.

2010. aug. 18. 10:54
 12/19 anonim ***** válasza:
Szia. nekem is 06.10-én volt az utolsó mensim és tegnap voltam pont 10 hetes.
2010. aug. 18. 10:54
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,holnap felhívom a dokit akihez mennék,hogy esetleg nem tudna időpontot adni.Egyébként ezt elfelejtettem leírni,hogy az első babánk nehezen sikerült,ezért én mindig naptárt vezettem az együtt létekről,így tudom,hogy június 22-én ás 26-án voltunk együtt a párommal úgy,hogy nem védekeztünk,mert tudtam,hogy e körül lesz peteérésem.Ezután már pozítiv teszt volt és vérvizsgálat.Ugyhogy tényleg nem értem.
2010. aug. 18. 11:16
 14/19 anonim ***** válasza:

Nézd, ezek után én megnézném az a lelet, amit most kaptál, szerintem a doki hebrencs, kapkodással júliustól számol téged. Mert félre hallotta. És még akkor sem tűnne fel neki a tévedése, ha épp az utolsó héten lennél... Pláne ha hosszú napja, éjszakája volt, vagy már idősödik.

Nézd meg a lelet, mit írt utolsó menzesznek. elég könnyű félre érteni júnit júlit. Pláne, hogy van pozitív terhességi teszted, vérvizsgálat eredményed majd két hónapja. És néha a doki is lehet szórakozott...

Ha a leleten utolsó menzi helyesen van, és biztosan nem hallott félre az orvos, akkor passz, másik orvos véleménye(amit meg nem hiszek, hogy ne találnál, napokon belüli időpontra, csak hetekre)

2010. aug. 18. 12:38
 15/19 A kérdező kommentje:
Leírom mi áll a papíromon:10,2 mm-es petezsák látható,douglasban folyadék nincs,grav.s 5,ennyi és semmi más.
2010. aug. 18. 12:50
 16/19 anonim ***** válasza:

se menzi dátum semmi csak egy összecsapott lelet...

na akkor egy szakbarbárt kaptál ki... Akkor nincs más hátra, mint előre, telefonkönyv felcsap, és magánrendelések keresése, vagy türelem..

2010. aug. 18. 13:19
 17/19 anonim ***** válasza:
hívj fel pár magándokit, biztos van aki ad időpontot akár már holnapra is ezek után.
2010. aug. 18. 13:28
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem más a véleményem :-)

Az ultrahang eredményed szerint valóban 5 hetes terhes vagy (a 10mm-es petezsák méret pontosan ennek felel meg). A mensid szerint 8 hetes lennél, de ha ekkora eltérés van a mensi szerinti kor és az uh szerinti kor között, akkor az utóbbit veszik figyelembe. Gondolj csak bele, mekkora galibát okozna szülésnél, ha a mensi szerinti kort néznék.. Megindítanák a szülést, miközben a baba még vígan ellenne bent heteket.

Ha tényleg 8 hetes lennél, akkor már a petezsákban lévő embriónak jó 16mm-esnek kellene lennie.

Nálam az elejétől nem vették figyelembe a mensi szerinti kort, mert egyértelmű volt, hogy később volt a peteérésem, mint félidő, így később fogant a baba.

Nem tudom milyen hosszú ciklusaid voltak, de valószínű június közepén volt peteérésed.

Vagy hatalmasat bakizott a dokid, vagy tényleg 5 hetes vagy. Ha az utóbbi, akkor felejtsd el a mensi szerinti terhességi kort.

Kíváncsi vagyok mit mond az orvos! :-)

2010. aug. 18. 13:51
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Megnyugtatlak, nekem június 5-én volt utoljára mensim. Valamikor későn foganhatott a baba, mert a nemvárt után kb. 2,5 héttel mutatta ki a teszt!

Mensitől számolva 11. hetes vagyok, de a méretek alapján valójában 8 hetes a babóca. Az uh és a méretek pontosabbak, mint a peteérés. (A spermiumok is életképesek pár napig, hála az égnek.)

Amikor jelentkeztem a genetikai uh-ra, ott is az utolsó uh és babaméret alapján adtak időpontot. Mondta is az asszisztens, hogy van egy kis csúszás a mensihez képest.

Ameddig a baba szépen fejlődik, ver a pici szív, addig nincs baj. A genetikai uh-n már pontosabb időt tudnak majd mondani. :) Fel a fejjel, ott van a pocaklakó, ez a lényeg.

2010. aug. 18. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!