Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 éves vagyok és most derült...

17 éves vagyok és most derült ki, hogy másfél hónapos terhes eddig még nem mertem mondani senkinek sem most mit csináljak?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak anyukámmal élek ezért nem valami jó az anyagi hátterünk,ráadásul van egy iker 11 éves testvéreim!

Nekem még van ez az évem meg a jövő évem az érettségiig,koleszes vagyok a fiúm ide valósí én elég messziről járok be,ha megtudja,hogy terhes vagyok biztos,hogy elhagy,ő 19 éves és mondogatni szokta,hogy neki kell még a buli:-(

Anyukám nem tudom,hogy reagálna rá,nem olyan szigorú,de megvannak az elvárásai.

Nagyon tanácstalan vagyok,azt nem akarom,hogy megtartom és örökbe adom,mert ennek nem vagyok a híve ráadásul a suliban akkor mindenki megtudná és egy életre megpecsételnének,hogy én túladtam a gyerekemen,a megölése sem rám vallana,nem tudnám túlélni,ha megtartanám akkor a barim biztos elhagy a sulit sem tudom befejezni és nem lenne semmim a gyereken kívül.

Tegnap voltam dokinál azt mondta,hogy még van 2-3 hét gondolkodási időm,DE MIT TEGYEK,FOGALMAM NINCS!

ti mit tanácsoltok,mit tennétek az én helyemben??

2008. dec. 2. 10:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
91%
Én azt javasolnám beszélj anyukáddal ő biztosan segítenifog a döntésedban.Nem tudom milyen a viszonyotok,de nincs olyan dolog a világon amit szerintem egy édesanyával ne lehetne megbeszélni és csak utána közöld a barátoddal.Nekem az a véleményem igaz 2 ember kell egy baba megfoganásához de aki igazából válalja az a nő.Mert ha szétmegy egy kepcsolat a férfi éli a ő kis "új" életét,de a nővel maradnak a gyerek-gyerekek /hálistenek/.És sokkal nehezebb egy nőnek gyerekel-/kekkel/ új kapcsolatott kezdenni.Kitartást és remélem sikerül jó döntést hozznod.
2008. dec. 2. 12:25
 22/39 A kérdező kommentje:

A barátom már dolgozik ő,idén tavasszal végzett és végül is elég jól kereső szakmája van,ha ő mellettem állna meg tudnánk tartani a babát.

Írta valaki,hogy én már döntöttem az abortusz mellett,EZ NEM IGAZ!Én azt írtam,hogy én azt nem tudnám túlélni,nem tudom ebből hogyan következtettet arra,hogy el akarom vetetni!

A barátommal majd csak este 7-kor találkozunk,nem tudom el-e merem neki mondani,nagyon félek a válaszától,de az biztos,hogy az ő válasza által fogom a döntésemet meghozni!

2008. dec. 2. 13:03
 23/39 anonim ***** válasza:
82%
Bátorság kislány!!!
2008. dec. 2. 13:06
 24/39 A kérdező kommentje:
Köszi,kell is.
2008. dec. 2. 13:12
 25/39 anonim ***** válasza:
60%

Szia! Végigolvastam a válaszokat és úgy döntöttem, nem mondok véleményt, csak annyit, hogy eddig a lehető legjobban döntöttél, miszerint a barátoddal beszéled meg legelőször. Ebből fog következni a "nagy" döntés, amit viszont már Édesanyádnak is tudnia kell!

Bízom benne, hogy számodra (számotokra) legmegfelelőbb döntést fogod (fogjátok) hozni!

Bátorság és sok sikert!

Írd meg, hogyan döntöttél, nem csak kíváncsiságból.

Szorítok! 15 hetes kismami

2008. dec. 2. 13:58
 26/39 anonim ***** válasza:
64%
Szia. Hát te is sok választ kaptál. Én hasonlóan jártam igy,3hónapja. 21vagyok,amikor kiderült hogy terhes vagyok 10hetes voltam.A párom nem akarta a babát,én meg egyedül nemmertem felválalni,semmi nélkül.Jó,az csak egy dolog hogy a családom segitett volna,de nem várhatom el tőlük mindig.Igy nehezen,sok sirva,szenvedve,rá kerültem a műtő asztalra.Ja,és mire a műtétre kerültem 11hetes voltam.Szerintem sokat nem szabad halogatni,mert amennyi utána járással jár,az kész bonyodalom,és sokáig tart,meg drága is. Itt felesbe ment a kifizetés.Ennek már 3hónapja,de csak azért nem bántam meg,mert én mindent megakarok adni a babámnak,amire szüksége van.Legelőször egy APÁRA,ami nem lett volna. Sokat gondolok rá,nap mint nap,és most 6hónapos lennék két hét mulva... sok sikert,remélem ugy fogsz dönteni,hogy azt soha nem fogod megbánni.
2008. dec. 2. 14:15
 27/39 anonim ***** válasza:
61%

nehéz erre bármit mondani. Nekem a tesóm a példa: 17 évesen megszülte a babáját, ennek két éve. Azóta mindig elgondolkodom, amikor látom ezt a gyönyörű cserfes kislányt, hogy kár lett volna, ha darabokban egy műanyag vödörben végzi a műtőben. Már bocs, de ez történik a magzatokkal. nem akarom propagálni azt az abortusz ellenes videót, amit nemrég láttam a neten, de a képek örökre az agyamba égtek. A kicsi karok, lábak, eltört csontok, felszakított mellkas. A pici arc... nem teszed vele tönkre az életedet, ha megtartod, dehogy is. Azzal teszed tönkre ha alkoholista leszel, vagy kemény drogos, vagy prostituált és AIDS-et kapsz valakitől. na akkor tönkretetted az életedet, igen. De amíg te szereted azt csöpp babát, amíg mindent megadsz neki, vigyázol rá, szeretettel szoptatod sokáig, addig nem teszed tönkre az életed, aki ilyet mond, az még nem látott boldogan mosolygó kicsi babát. Egy babának nem kell sokminden. Persze, milliókat lehet akár költeni rá, az igaz. De ha ügyesen szelektálsz, hogy mire van szükséged és mire nem, akkor nem kell neki sok: egy biztonságos fekhely, pár ruhácska, babakocsi. persze mondhatod azt, hogy mindent meg akarsz neki adni, de igazából csak rád van szüksége, szeretetre, törődésre, hogy érezze, hogy szeretve van és nem csak kényszerből van a világon, mert anya túl későn vette észre, hogy ott lakik a pocijában és nem volt már ideje megölni. Nem kérdeztem a hugomat, de biztosan nem bánta meg, hogy 17 évesen megszülte ezt a kicsi lányt. lesz időd még tanulni, ha igazán akarod be tudod fejezni az iskolát. Ha megtartod jusson eszedbe amikor először igazából rád mosolyog, ezt azért kár lett volna kihagyni. Ha úgy döntesz, nem tartod meg, akkor legyél rajta túl hamar. De hidd el, egy életen át bánni fogod, ha elveteted. Úgy élni egy életen át, hogy mindig azt számolod, most éppen mennyi idős lenne, most kezdene beszélni, most menne oviba... sokkal kegyetlenebb lehet, mint egy kicsit szűkösebbre venni a családi kasszát, hogy mindenkinek jusson. Sajnos, itt az ideje felnőnöd, neked így alakult az életed. ne keseregj rajta, inkább próbáld meg a legjobbat kihozni belőle. A barátod meg ha elhagy? Hát az ő vesztesége, ha nem láthatja felnőni a kicsi babáját... akkor nem is érdemel meg téged és a babát, hidd el. Csak jobban fogod majd értékelni azt, aki szeret majd téged és elfogad a babával is.

Anyukád segíteni fog, hidd el. Kicsit talán mérges lesz, de segíteni fog, csak beszélj vele őszíntén. Ő is nő, tudja, min mégy keresztül. Én sok sikert és erőt kívánok neked ahhoz, hogy jó döntést hozz.

én 27 évesen estem teherbe és még mindig úgy gondoltam, nincs itt az ideje. Sok minden van az életben, amit visszacsinálnék, de ezt soha. Hogy ezt a széles, fogatlan mosolyt ne láthassam... nem adnám ezer diplomáért sem!

3 hónapos kisherceg anyukája

2008. dec. 2. 15:57
 28/39 anonim ***** válasza:
57%

"Nem valami jo az anyagi hatterunk, anyukam egyedul nevel 2 masik testveremmel bennunket, harmunkat."

Igy kezdted a mondandodat. Akkor szamomra egyertelmu, hogy a semmire nem szabad babat vallalnod.

Nagyon konnyen adtak neked itt tanacsokat arrol, hogy egy baba mennyire aranyos, es milyen edesen tud kacaraszni. Igen, ezzel te is tisztaban vagy. De sajnos, a lenyeggel, azzal nem vagy tisztaban, hogy is lehetnel, hiszen 17 eves vagy. Egy gyereket nem lehet abbol felnevelni, hogy mennyire aranyos. Ez edes keves hozza. Bar eleg lenne.

Te 17 eves vagy, szerintem semmid nincs, a kapcsolatod komolytalan, hiszen masfel honapja hordod a magzatot a szived alatt, es az edesapja a magzatodnak nem tud arrol, hogy terhes vagy. Az edesanyad, ugye aki felelos erted, hiszen kiskoru vagy, nem tud arrol, hogy terhes vagy. Abbol, hogy itt feltetted ezt a kerdest, megtartsad e a babadat, latszik, hogy mennyire gyerek vagy meg.

Szerintem anyukad nyakaba egy ujabb kisbabat szulni (hiszen ott vagy neki te, es a ketto 11 eves testvered)felesleges. Honnan fogtok penzt szerezni? Te hol fogsz tudni elhelyezkedni a 8 altalanosoddal (persze, valaki 3 egyetemet vegez el gyerek mellett, gratulalok, gondolom milyen csaladi hatter, segitseg all mogottuk).

Ha te egy nagyon nagyon nehez eletet akarsz magadnak, akkor szuld meg a babat. De, ha szeretnel tanulni, jo munkahelyen dolgozni, ahol jol fogsz keresni, ha szeretnel utazni, egy "igazi" tarsat talalni magadnak("a barim elfog hagyni ha megmondom neki"-irod te!!!!!), ha szeretnel a babadnak (es nem maradunk am babak, ahogy novunk valtoznak az igenyeink, szuksegleteink, ami sok-sok penzbe kerul)nagyon sok mindent megadni, ha nem szeretnel naprol napra elni, es egyfolytaban szamolgatni a penzedet, akkor ne szuld meg a babat.

Nagyon sok olyan valasz erkezett, akik azt mondjak, hogy o, persze hagyd meg a babat. De a semmire nem szabad gyereket szulni, ezt ertsd meg (a baratoddal pedig szerintem nem igazan ismeritek egymast, hiszen amit orola irsz, abbol egyertelmuen ezt veszem ki).Erdekes, hogy senki nem irta neked le azt, hogy mennyibe kerul egy szules, egy babakocsi, a ruhak, a cipo, az ennivalo, a pelenka, a bolcsode, az ovoda, a jatekok, a konyvek, a buszberlet, a minden minden minden...

Mindenki csak a gyerekkacajt irja. Hat, ebbol sajnos meg egyetlen ember nem nott fel! Ennel sokkal tobbre van szukseg az elethez!!!!!

De, tudod van egy olyan mondas, hogy mindenki ugy cseszi el az eletet, ahogy tudja, es ismerek egy masikat is: mindenki a maga eletenek a kovacsa!!! Ne anyukadnak szulj gyereket, neki mar van 3 gyereke!!!!

2008. dec. 2. 18:29
 29/39 anonim ***** válasza:
34%

Szia!

Mindkét lehetséges irányban kaptál válaszokat. Megfigyeltem, hogy egytől egyig szinte mindet lepontozták. (Gondolom az enyém is erre a sorsra jut.)

Én csak egyet szeretnék neked mondani, a döntést úgyis te hozod.

A Jóisten vigyáz rád, segít neked, fordulj hozzá! Ez nem vallás kérdése. HIT- Higgy benne, hogy jó döntést hozol, bármi is legyen az! Higgy benne, hogy szép, sikeres életed lesz, mert miért ne lenne! Higgy benne, hogy segítséget, bíztatást kapsz...bárhonnan!

Szívből kívánok neked erőt, kitartást!

2008. dec. 2. 20:04
 30/39 anonim ***** válasza:
23%

Meg ne öld, azt nem hiszem, hogy valaha is fel tudnád dolgozni.

Én a helyedben megtartanám. A gyermeked, ennél nincs csodálatosabb, még ha most nem is ezt érzed.

Nekem örökbefogadott babám van. Nem cserélném az anyaságot semmire. Ha magad nem vállalod, kérlek, add örökbe, hogy más boldog lehessen vele! www.orokbefogadas.lap.hu

Fészek Alapítvány

Gólyahír Egyesület

De írhatsz privátban, hogy ha segítség kell, merre indulj el.

Sok erőt!

2008. dec. 5. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!