17 éves vagyok és most derült ki, hogy másfél hónapos terhes eddig még nem mertem mondani senkinek sem most mit csináljak?
A szüleim elváltak anyukámmal élek ezért nem valami jó az anyagi hátterünk,ráadásul van egy iker 11 éves testvéreim!
Nekem még van ez az évem meg a jövő évem az érettségiig,koleszes vagyok a fiúm ide valósí én elég messziről járok be,ha megtudja,hogy terhes vagyok biztos,hogy elhagy,ő 19 éves és mondogatni szokta,hogy neki kell még a buli:-(
Anyukám nem tudom,hogy reagálna rá,nem olyan szigorú,de megvannak az elvárásai.
Nagyon tanácstalan vagyok,azt nem akarom,hogy megtartom és örökbe adom,mert ennek nem vagyok a híve ráadásul a suliban akkor mindenki megtudná és egy életre megpecsételnének,hogy én túladtam a gyerekemen,a megölése sem rám vallana,nem tudnám túlélni,ha megtartanám akkor a barim biztos elhagy a sulit sem tudom befejezni és nem lenne semmim a gyereken kívül.
Tegnap voltam dokinál azt mondta,hogy még van 2-3 hét gondolkodási időm,DE MIT TEGYEK,FOGALMAM NINCS!
ti mit tanácsoltok,mit tennétek az én helyemben??
Én elmondanám rögtön Anyunak,nem fog kinyírni az biztos!
Vegyél nagy levegőt és beszélj vele,az Ő segítsége nélkül nem fogod tudni megoldani akárhogy döntesz.
/Én nem tartanám meg/
Ne légy így megijedve nem Te vagy az első a történelemben és nem is az utolsó!
Szólj Anyunak,Ő segíteni fog!!
Szia!
Hát igen,mindenképp meséld el Anyukádnak,Ö biztosan segíteni fog!Nagyon nehéz döntés lesz,hiszen nagyon fiatal vagy,de minden rendbe jön!
Légy erös!
Beszélj anyukáddal.Döntsd el mit akarsz,mond el a barátodnak is mi a helyzet ha elhagy hát ennyit ért.Ketten csináltátok neki is viselni kell a következményeit.
Szerintem a körülményeket figyelembe véve nem fogod megtartani,de bárhogy is döntesz csak a te döntésed legyen,ne a barátodé,ne az anyukádé és ne idegeneké!
Mindegy hogyan döntesz,mert megbánod.Ha nem tartod meg azért,ha megtartod,a gyerek egy csoda,de háttér is kell neki és lehet nem abba az irányba terelődik az életed amerre nélküle.Két rossz közül kell választanod.
Nem lennék a helyedben.
Beszélj anyukáddal és védekezz.
Az ilyen pasi meg semmit nem ér,aki cserben hagy ha baj van.
Gondolom az a kismama, aki azt irta neked, hogy a felhok felett jar, nem 17 eves, es nem kozepiskolas jelenleg.
Szerintem felelotlenseg lenne megtartani, hiszen nincs semmid, egyedul maradnal a babaval, 8 altalanosod van jelenleg, ugyhogy egyertelmu, hogy vetesd el!
Kezdj el fogamzasgatlot szedni majd, es kesobb, egy "rendes" kapcsolatba vallalj inkabb gyereket, akkor amikor a tanulmanyaidat befejezted. Szerintem mar regen elkellett volna menned anyukaddal es elvetetni. Nem szabad, hogy homokba dugd a fejedet, hidd el attol csak rosszabb lesz. 1 pillanat alatt megtortent, aminek nem kellett volna, ez millio lannyal, novel megesik, ne felj, nem te vagy az elso!
Menj, es vetesd el, utana pedig tanulj, es tervezd a jovodet. Nem hiszem, hogy ilyen korulmenyek kozott amit leirtal, anyukad egyedul 3 kiskoru gyerekkel, teged a parod elhagyna, hiszen meg o is "gyerek" megszabadna szuletnie egy babanak.
Beszelj minel elobb anyuddal, ne felj, es legy ugyes, eros, ne szegyelld a dolgot!
Ne itt kérj tanácsot, a saját érdekedben mondom...!
Itt csak tájékozódj! Itt senki nem ismer Téged, a lelki világodat.
Nem minden az anyagi háttér, hidd el én tudom.
Édesanyáddal és a pároddal kell ezt megbeszélned. Ez a baba egy csodás kis élet, sokak számára elérhetetlen ajándék, és kár lenne csak azért elvenni az életét, mert itt mondjuk 10-ből 9 nő azt mondja Neked.
Tanácsot nem adok, szándékosan. Bízz az Édesanyádban!
Biztos vagyok benne hogy jó döntést fogtok hozni (akármi legyen az).
Előző válaszolóval egyetértésben, én is kíváncsi lennék!
20 éves vagyok, világ életemben ha megkérdezték mi leszek, ha nagy leszek, azt mondtam Anyuka!Azóta sincs gyermekem....de készülök rá!
Nekem volt egy meghatározó élményem általános iskola 8. osztályában:
Szexuális felvilágosítást tartottak a hölgy megkért minket, hogy nézzünk meg egy filmet: Silent Scream
( http://www.youtube.com/watch?v=cjNo_0cW-ek )
Ajánlom mindenkinek!
Egyértelműen az abortusz ellen vagyok, hiszen van annak a szegény magzatnak anyukája, apukája és nagyszülei!
Kedves kérdező, légy bátor és mondd el ,hogy mi történt, biztosan segíteni fognak akár még a párod szülei is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!