Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 éves vagyok és most derült...

17 éves vagyok és most derült ki, hogy másfél hónapos terhes eddig még nem mertem mondani senkinek sem most mit csináljak?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak anyukámmal élek ezért nem valami jó az anyagi hátterünk,ráadásul van egy iker 11 éves testvéreim!

Nekem még van ez az évem meg a jövő évem az érettségiig,koleszes vagyok a fiúm ide valósí én elég messziről járok be,ha megtudja,hogy terhes vagyok biztos,hogy elhagy,ő 19 éves és mondogatni szokta,hogy neki kell még a buli:-(

Anyukám nem tudom,hogy reagálna rá,nem olyan szigorú,de megvannak az elvárásai.

Nagyon tanácstalan vagyok,azt nem akarom,hogy megtartom és örökbe adom,mert ennek nem vagyok a híve ráadásul a suliban akkor mindenki megtudná és egy életre megpecsételnének,hogy én túladtam a gyerekemen,a megölése sem rám vallana,nem tudnám túlélni,ha megtartanám akkor a barim biztos elhagy a sulit sem tudom befejezni és nem lenne semmim a gyereken kívül.

Tegnap voltam dokinál azt mondta,hogy még van 2-3 hét gondolkodási időm,DE MIT TEGYEK,FOGALMAM NINCS!

ti mit tanácsoltok,mit tennétek az én helyemben??

2008. dec. 2. 10:59
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
51%
Először is szedd össze magadat és azonnal beszélj anyukáddal, majd segít kiokoskodni, hogy mit tegyetek. Én a pasimnak mindenképpen szólnék, hisz az ő gyereke is. Még akkor is, ha esetleg nem tartod meg, legalább tudja, hogy egyszer 19évesen lett volna egy gyereke. Ennyit minimum neki is tudnia kell. Az anyagi részét, meg a többit majd anyukáddal megbeszélitek, és ő segít neked majd a döntésben, hogy megtartsd, vagy nem. De én személy szerint nem tartanám meg, de ezzel nem befolyásolni akarlak, isten ments! Kívánom hogy sikerüljön a lehetőségekhez képest a legjobb döntést meghozni. Sajnos bárhogy döntesz, mindig eszedbe fog jutni, mi lesz ha másképp döntöttél volna. 100%-os jó döntés ebben a helyzetben nincs. Mindkét lehetőségnek lesz jó és rossz oldala.
2008. dec. 2. 11:42
 12/39 anonim ***** válasza:
64%

Asszem, ebből megint jó kis vitafórum fog kerekedni, úgy 3-4 napja egy 16 éves lány kérdezte majdnem ugyanezt. A különbség csak annyi, hogy én úgy látom, te már döntöttél, az abortuszt választod, csak megerősítésre vársz. Azt pedig itt szerintem nem kaphatod meg. Az a lány dilemmázott, mit tegyen, nem akarta abortuszt, de a sulit is be szeretné fejezni. 53 válasz érkezett a kérdésére. Olvasd el mindet, szerintem a nem hasznos válaszokat is, szerintem nagyon tanulságos. Egy biztos: anyukád és a párod nélkül nem dönthetsz ( már csak azért sem, mert az abortuszhoz is szülői beleegyezés kell, és ha megtartod, és megszülöd, mindaddig, míg nem leszel 18, anyukád lesz a gyámja. Ezt tarsd szem előtt a döntésednél.

és itt a bizonyos link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2008. dec. 2. 11:46
 13/39 anonim ***** válasza:
23%

Először mindenképpena párodnak mondd el.Így tudni fogod hogyan áll a dologhoz,a szüleiddel ezek után már úgy kell beszélned,hogy tudod a párod véleményét.

De mindenképpen hamar mondd el,ne ess abba a hibába,amibe én.Igaz,én 21 éves vok,és már nem laktam otthon mikor kiderült babát várok.A szüleim csak a 8.hónap elején tudták mge és nagyon kiakadtak.De nem azért,mert baba lesz,hanem,hogy nem mondtam el nekik.Ugyanis még én is suliba jártaam,érettségi utáni 3 év,technikum.A vizsgát már nem tudtam letenni,mert a gykorlatit nem engedték.10 napja született meg a kislányom,és nem bánom egyáltalán.Egyébként nekünk sincs semmink,a párom szüleinél élünk,de mondjuk az én párom dolgozik.

Én is gondolkodtam anno,hogy mi lefgyen a baba sorsa,de az édesapja nem szerette volna ha elvetetem,meg igazából én sem és nem bántam meg.

Ha az anyagi háttér em,goldható,akkor ne vetesd el szerintem,van ismerősöm,aki 17 évesen szült,a sulit nem tudta befejezni,de megtartotta a babaát.

Én nem tudnám elvetetni,inkább kepesztenék nagyon hogy valahogy fel lehessen nevelni.Remélem sikerül.De beszélj velük minél hamarabb.

2008. dec. 2. 11:47
 14/39 anonim ***** válasza:
18%
Annak a válaszolónak üzenem, aki belinkelte az abortuszos videót, hogy ez nem a legmegfelelőbb alkalom, hogy ijesztgessünk valakit. Ilyen alapon a szülésről, vajúdásról is nyomjuk be a videókat orrba-szájba, hogy még több gyermektelen nőt riasszunk el a gyerekszüléstől. Apropó, akinek elhal a magzata, de nem indul meg a vetélés, ugyanez a folyamat, mint az abortusznál. A különbség csak annyi, hogy az egyik nőnél elhalt a terhesség, másiknál meg még él a baba.
2008. dec. 2. 11:47
 15/39 anonim ***** válasza:
49%
HÁÁÁT!!! Az azért elég nagy különbség...
2008. dec. 2. 11:49
 16/39 anonim ***** válasza:
12%
A műtéti eljárás hajszál pontosan ugyanaz. Ugyan mi lenne akkor a különbség? Azt meg most ne keverjük ide, hogy élő terhesség-e vagy nem, mert a műtéti procedúra ugyanaz!
2008. dec. 2. 11:56
 17/39 anonim ***** válasza:
58%
Miért lett lepontozva az aki azt írta hogy két rossz dolog közül dönthet?Mert ez pontosan így van!Én nem tartottam meg az első gyermekemet,és ez volt a legjobb döntés amit tehettem!!Mégis 8 év elteltével is fáj az hogy elveszítettem,teljesen belebetegedtem,majdnem beleőrültem annyira fájt a szivem érte!Mégis ha újra élném azt az időt akkor is ezt a döntést hozznám mert ez volt a két rossz döntés közül a kissebbik rossz!!
2008. dec. 2. 11:58
 18/39 anonim ***** válasza:
48%
Annyi a különbség, hogy egy halott magzatot nem hagyhatnak benne egy nőben....viszont megölni valakit aki küzd az életéért, sőt már alapból megölni valakit, életfogytiglannal kellene büntetni...
2008. dec. 2. 11:58
 19/39 anonim ***** válasza:
21%
Nem bírod felfogni, hogy én kizárólag a műtéti eljárásról beszélek? Az UGYANAZ. Elhalt magzatot ugyanúgy vákumos módszerrel távolítanak el a méhből, ugyanúgy elaltatnak, stb. stb.
2008. dec. 2. 12:05
 20/39 anonim ***** válasza:
81%

Szia,

Nem vagyok sokkal idősebb nálad, jó nagykorú, és állapotos vagyok 10. hetes. Nálunk a döntés egyértelmű volt, megtartjuk. 5hónapos a kapcsolatom, a párom 9hónappal fiatalabb nálam.

Mégis marad a pici.

Nehéz a döntés, mert a szüleink terhére megy, hiába dolgozunk. Sajnos segíteni kell nekünk. Anyagilag is, sajnos.

Először azt hittem, hogy majd lelép, mert még nagyon fiatal... De nem, apuka, kezdő, de apuka.

Beszélj a gyerek apjával, lehet ha megtudja, esetleg uhval a kezedben teszed. Lehet beindul az apai ösztön, lehet nem.

Nem mondom azt, hogy így lesz, de egy próbát megér. Látom nagyon szorít az idő. Mégse dönts elhamarkodottan.

Nekem a karácsonyi ajándékom, egy elvesztett magzat születésének időpontja, ami nagyon megvisel. A gyerekem apja küldött abortuszra, mert neki nem kellett. És hidd el, nem akarod megéli.

A tested túl lesz rajta 2hét alatt, de te sose. Igazán nagyon sose.

És mondhatják, hogy persze, mert aki nem tud rajta túl lenni, az csak színleli... a könnyeid igaziak lesznek, még a második, várt babánál is, amikor eszedbe jut, hogy lenne egy testvére... Hidd el, tudom miről beszélek. Most élem át.

Dönt a szíved szerint.

Te mit akarsz, mit vagy hajlandó elengedni a fiatalságodból, így vagy úgy. Ha ezt meg tudod tenni, akkor már az anyukáddal, pároddal is úgy tudod megbeszélni.

Ha a babát vállalod, akkor az mellől ne hagyd, hogy eltántorítsanak, ha nem, akkor ajánlom, hogy tudd megbeszélni valakivel. Fájni fog, nem testileg...

Mindenképpen segítségre leszel szorulva...

Magadban tedd rendbe a dolgokat, picit csendben egyedül... Te tudod mik a korlátaid.

2008. dec. 2. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!