Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit sportolhatok így?

Mit sportolhatok így?

Figyelt kérdés

Elvileg minden normális, a vizsgálatok alapján.

Én mielőtt terhes lettem elég intenzíven sportoltam.

Heti 3*2 óra boxedzés.

(Másik napokon) heti 3*1 óra kutyával futás/bicajozás + otthoni erősítés szintén 1 óra.

Heti 1* (másik nap) 10 órás túra a kutyámmal.

És mindennap 2*1,5 óra kutyaséta.

Boxra már nem megyek nyilván.

Futni/bicajozni szabad? Sétálni bizisan.

Na és szülés után lehet egyből napi 3 órát sétálni a kutyesszal? Ha futni nem is, de nem akarom teljesen elhagyni magam.

2021. jan. 12. 09:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ami jólesik, és bírod, azt csinálhatod szerintem, de kicsit vegyél vissza. Nem mondtad mennyi idős vagy, de az első 12 hét elvileg "kritikus lehet, vagyis akkor érdemes jobban odafigyelni". Aztán szülés után pont nem az lesz az első, hogy ugyanúgy napi 3 órát sétálj..sőt.. a 6 hetet végig kéne pihenni, hogy megerősödj. Nem azt mondom hogy nem mehetsz addig, de szerintem fél óra-óra, az elején elég lesz. A babát is hozzá kell szoktatni a kinti levegőhőz, az meg nem megy úgy hogy egyből 3 órára viszed ki. A másik, ha szoptatsz, nem valószínű, hogy folyton hagyni fog téged 3 órákat "nyugiba":D nem rosszból, de ezt majd meglátod. A babád lesz az első.:)
2021. jan. 12. 09:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi minden egy nap, csoda, hogy a fogantatásra volt idő. :D Persze, ha nem dolgozol, akkor megértem.
2021. jan. 12. 09:15
 3/8 A kérdező kommentje:

De, dolgozom, másképp miből élnék? :D

Köszi amúgy.

Tudom, hogy a baba lesz az első, elnézést, ha úgy tűnt volna, hogy "jaj csak legyek túl rajta, aztán lepasszolom apunak én meg megyek edzeni" :D, nem, tudom, hogy ő lesz, de mivel elég jó az erőnlétem, állóképességem, tegyük fel, hogy maradna erőm edzeni, akkor azesetben mennyit szabad és mikortól. Nem akarom, hogy elmenjen a tejem(ha lesz). A séta nem 1*re, hanem hát lakáskutya, szóval 3-4* ki kell vinnem, amíg vagy apu vigyáz otthon a babára, vagy jön velem, amíg apu nincs otthon, muszáj levinni. Azért kérdem, hogy pl 3*1 óra? Szerintem 1 órát elvan babakocsiban, de ha nem, akkor majd aput rávesszük(bár sajnos csak rám hallgat), vagy addig apu vigyáz rá otthon és akkor viszem.

Gonfolom túlgondolom:D

Tudom, majd úgyis érzem, látom mit bír a baba:)

De a kutyit sem szeretném elhanyagolni:)

2021. jan. 12. 09:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez munka mellett is belefér, nehogy azt mondd nekem #2, hogy mondjuk 9-től 6-ig munkaidő után nem fér bele még 1-2-3 óra a napból bármi más elfoglaltságra. Utazást is figyelembe véve.

Kérdező, elvileg a futást meg az ilyen "rázkódással" járó mozgásformákat nem javasolják- egyrészt miután már nagy a pocak, az nagyonnagyon kellemetlen, és mellette elvileg méhsüllyedést is okozhat, másrészt meg a terhesség alatt a relaxin hormon meglazítja az ízületeket és nagyobb eséllyel sérülsz le egy-egy ilyen megerőltetés kapcsán. A séta viszont teljesen jól belefér, én is túráztam még amíg bírtam. Fontos a terhesség alatti testmozgás, de ne hagyd majd figyelmen kívül a tested jelzéseit. Ha elfáradsz, igenis pihenj, ez az időszak most nem erről szól.

Amúgy szülés után ha van erőd, akkor nyugodtan mehetsz megint sétálni, bár a gyermekágyi időszak alatt tényleg az a javasolt, hogy pihenj, amennyit tudsz. Nekem mondjuk még 20 perc séta a ház körül is kimerítő volt az első hetekben, de hát ez nyilván emberfüggő. Elvileg gyorsabban gyógyulsz, ha nem aktívkodsz nagyon az első hetekben. Illetve jól mondja az #1, egy újszülött baba jellemzően nem hagy békén 3 összefüggő órán keresztül :D Az én lányom pl az első pár hétben nagyjából óránként eltöltött egy 40-50 percet a cicin. Napszaktól függetlenül. Hiába voltam relatíve aktív a szülésig, azért ez eléggé kifárasztja az embert, hogy ne legyen kedve sok órákat sétálgatni még.

2021. jan. 12. 09:27
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 + gondolat a kommentedhez: a lányom az első 3 hónapban torkaszakadtából üvöltött a babakocsiban. Viszont hurcival lazán elvoltunk akármeddig. Miután már tartja a fejét, szoptatni is lehet hordozóban, csak az ugye még nem az első hetek programja.

Amúgy a tejed nem megy el a sporttól, ez tévhit. Sőt, még meg is indítja sokaknak a termelést. Sok folyadékot vigyél be, és egyél rendesen, illetve nagyon válaszd meg, milyen melltartót viselsz közben. De egyébként meg hajrá!

2021. jan. 12. 09:31
 6/8 anonim ***** válasza:
70%
Hát nekem csak furcsa, hogy mindennap 2 óra edzés + 3 óra kutyasétáltatás, plusz külön napok csak kutyával..
2021. jan. 12. 09:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Ami jól esik és nincs esély arra, hogy sérülhetsz! Én 17. hétig kangooztam konkrétan, akkor is csak azért hagytam abba, mert már én is kicsit szorongtam, habár bírtam és jól is esett (persze az intenzitásból visszavettem). Mellette erősítő edzésekre jártam és járnék most is, ha nem lenne covid. A hasizom gyakorlatokat leszámítva mindent lehetett és tudtam is csinálni. Most 34 hetes vagyok, heti 3 személyi edzésem van online. Egyszerűbb, mint a korábbiak, nem mernek nagyon terhelni az edzők, de van annyi haszna, hogy egyáltalán nem fáj a hátam, derekam, szépen megerősödött a felső testem, még a hátsóm is kikerekedett :D ha nincs semmi kontraindikáció, akkor a direkt hasizomerősítésen kívül elég sok mindent lehet, nekem egyedül a pulzusra hívták fel a figyelmem, hogy ne nagyon emelkedjen 140 fölé, amit így terhesen meglepően könnyen és gyorsan elér az ember, hiába sportoltam előtte is. Futni, biciklizni szabad, ha előtte is csináltad és a pulzusod is jó. A séta azoknak való, akik bármi miatt nem sportolhatnak, vagy előtte sem mozogtak semmit, mivel önmagában a séta nem sport. Az az életben maradáshoz elegendő, ami már esetleg közelítene egy közepes intenzitású testedzéshez, az napi 8-10km.
2021. jan. 12. 09:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Aranyos vagy! Ne hanyagold se se a babát, se a kutyit, így van!
2021. jan. 13. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!