Mit sportolhatok így?
Elvileg minden normális, a vizsgálatok alapján.
Én mielőtt terhes lettem elég intenzíven sportoltam.
Heti 3*2 óra boxedzés.
(Másik napokon) heti 3*1 óra kutyával futás/bicajozás + otthoni erősítés szintén 1 óra.
Heti 1* (másik nap) 10 órás túra a kutyámmal.
És mindennap 2*1,5 óra kutyaséta.
Boxra már nem megyek nyilván.
Futni/bicajozni szabad? Sétálni bizisan.
Na és szülés után lehet egyből napi 3 órát sétálni a kutyesszal? Ha futni nem is, de nem akarom teljesen elhagyni magam.
De, dolgozom, másképp miből élnék? :D
Köszi amúgy.
Tudom, hogy a baba lesz az első, elnézést, ha úgy tűnt volna, hogy "jaj csak legyek túl rajta, aztán lepasszolom apunak én meg megyek edzeni" :D, nem, tudom, hogy ő lesz, de mivel elég jó az erőnlétem, állóképességem, tegyük fel, hogy maradna erőm edzeni, akkor azesetben mennyit szabad és mikortól. Nem akarom, hogy elmenjen a tejem(ha lesz). A séta nem 1*re, hanem hát lakáskutya, szóval 3-4* ki kell vinnem, amíg vagy apu vigyáz otthon a babára, vagy jön velem, amíg apu nincs otthon, muszáj levinni. Azért kérdem, hogy pl 3*1 óra? Szerintem 1 órát elvan babakocsiban, de ha nem, akkor majd aput rávesszük(bár sajnos csak rám hallgat), vagy addig apu vigyáz rá otthon és akkor viszem.
Gonfolom túlgondolom:D
Tudom, majd úgyis érzem, látom mit bír a baba:)
De a kutyit sem szeretném elhanyagolni:)
Ez munka mellett is belefér, nehogy azt mondd nekem #2, hogy mondjuk 9-től 6-ig munkaidő után nem fér bele még 1-2-3 óra a napból bármi más elfoglaltságra. Utazást is figyelembe véve.
Kérdező, elvileg a futást meg az ilyen "rázkódással" járó mozgásformákat nem javasolják- egyrészt miután már nagy a pocak, az nagyonnagyon kellemetlen, és mellette elvileg méhsüllyedést is okozhat, másrészt meg a terhesség alatt a relaxin hormon meglazítja az ízületeket és nagyobb eséllyel sérülsz le egy-egy ilyen megerőltetés kapcsán. A séta viszont teljesen jól belefér, én is túráztam még amíg bírtam. Fontos a terhesség alatti testmozgás, de ne hagyd majd figyelmen kívül a tested jelzéseit. Ha elfáradsz, igenis pihenj, ez az időszak most nem erről szól.
Amúgy szülés után ha van erőd, akkor nyugodtan mehetsz megint sétálni, bár a gyermekágyi időszak alatt tényleg az a javasolt, hogy pihenj, amennyit tudsz. Nekem mondjuk még 20 perc séta a ház körül is kimerítő volt az első hetekben, de hát ez nyilván emberfüggő. Elvileg gyorsabban gyógyulsz, ha nem aktívkodsz nagyon az első hetekben. Illetve jól mondja az #1, egy újszülött baba jellemzően nem hagy békén 3 összefüggő órán keresztül :D Az én lányom pl az első pár hétben nagyjából óránként eltöltött egy 40-50 percet a cicin. Napszaktól függetlenül. Hiába voltam relatíve aktív a szülésig, azért ez eléggé kifárasztja az embert, hogy ne legyen kedve sok órákat sétálgatni még.
#4 + gondolat a kommentedhez: a lányom az első 3 hónapban torkaszakadtából üvöltött a babakocsiban. Viszont hurcival lazán elvoltunk akármeddig. Miután már tartja a fejét, szoptatni is lehet hordozóban, csak az ugye még nem az első hetek programja.
Amúgy a tejed nem megy el a sporttól, ez tévhit. Sőt, még meg is indítja sokaknak a termelést. Sok folyadékot vigyél be, és egyél rendesen, illetve nagyon válaszd meg, milyen melltartót viselsz közben. De egyébként meg hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!