Hogy vészeltétek át a terhességet?
Problémamentes terhességem és szülésem volt. Én szerettem terhes lenni :) Az első trimesztert mondjuk nem annyira, én minden reggel hánytam és étvágytalan voltam és borzasztóan émelyegtem folyton, plusz kb állva el tudtam volna aludni, napi 15-16 órákat aludtam, szóval az nem volt a legjobb időszaka az életemnek :D De ez csak a 14. hétig tartott, onnantól kezdve már tényleg nagyon élveztem. A végét is. A szülés is jó élmény volt nekem- nyilván fájt, de őszintén szólva, sokkal rosszabbra számítottam, háborítatlan szülésem volt, a férjem is bent lehetett velem (nyáron szültem, pont a két hullám között, ez is tiszta mázli volt), gyorsan is megvoltunk, szóval csak jókat tudok mondani róla. Az meg hát nyilván, mikor először kézbe vehettem a kislányom, hát arra nincsenek szavak, az nagyon katartikus élmény volt :)
A hányinger/hányás ellen nekem semmi sem hatott. Túl kellett élni. Ittam tonnaszám a gyömbéres limonádét meg a mindenféle csodaszereket, de csak többet pisiltem tőlük, a B6 vitamint javasolják még rosszullétre, hát nekem semmit sem ért. De elmúlt ez az időszak is, onnantól tényleg nem volt semmi para.
A görcsökre/húzódásokra magnéziumot érdemes szedni, ha nagyon intenzív, egy magnosolv nekem mindig megoldotta a gondot percek alatt.
Én már babatervezés alatt is szedtem Femibiont, a folsav miatt, elvileg az a legfontosabb a 12. hétig, minden más max az anyai szervezetnek jó, nincs igazolt hatása a baba egészségére nézve. De azért én csak úgy megszokásból még szoptatás alatt is szedtem a Femibion aktuális vitaminjait, ártani ne árthat alapon.
32. hétig dolgoztam, bírtam volna tovább is, de hamar megtalálták a helyettesem, gyorsan be is tanult, így olyan feleslegesnek éreztem magam a munkahelyemen, akkor már inkább eljöttem szabira, hogy lelkifurdalás meg alkalmankénti zavarás nélkül tudjak filmezni meg babacuccokat rendelni. Én a 19. héttől kezdve itthonról dolgoztam, egyrészt mert alapból volt home office lehetőség a cégnél, másrészt meg akkor kezdődött itthon a vírus és amúgy is mindenkit hazaküldtek.
A legtöbb munkahelyen azért tolerálják a terhes nőket, még ha nem is mindenhol rajonganak értük. A törvény ugyanis kötelezi őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!