Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, milyen gyakran...

Kismamák, milyen gyakran akarják simogatni a pocakotokat? Hogy kezelitek?

Figyelt kérdés

Tervezzük, hogy pár év múlva legyen egy gyermekünk :)

Nemrég olvastam egy posztot erről kapcsolatban, hogy néhány ember puszta kedvességből szeret kismamákat "zaklatni", kérdés nélkül pocakot simizni és hasonlók. Én naiv azt hittem, csak költői túlzás. Kolléganőm - egy anyuka - közölte, hogy sajnos egyáltalán nem :/

Én személy szerint nagyon introvertált, picit szocfób vagyok. Semmi gond sincs, ha egy ismerősöm bemutat egy ismerősének, vagy új kolléga érkezik, vagy bármi hasonló. Én magam is nagyon ölelős vagyok.

De nagyon kellemetlen lenne, ha egy vadidegen kezdene el "tapogatni", még ha nem is akar rosszat.

Van ilyen tapasztalatotok? Hogyan kezeltétek?

2021. jan. 8. 10:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Én aki a hasam közelébe elindította a kezét, azzal közöltem, hogy:

Varázsgömb simogatás 500ft 😂

Nem sokan fogták meg

2021. jan. 8. 14:17
 12/16 anonim ***** válasza:
38%
Fu nekem ez nagyon morbid. Soha se taperolnek terhes hasakat, ha kernenek ra akkor se, vhogy taszito az egesz szamomra.
2021. jan. 8. 15:14
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
Idegen nem akarta sose megsimogatni de nem is örültem volna. Párom simogatta meg anyu de ő meg is kérdezte elötte h nem zavarna e mondtam h nyugodtan simogassa meg.
2021. jan. 8. 16:24
 14/16 anonim ***** válasza:
74%
A férjem és anyum szokták megsimogatni, jól is esik :) Rajtuk kívül egy valaki kérdezte meg, nem voltam elragadtatva, de olyan udvarias volt, hogy nem volt szívem nemet mondani.
2021. jan. 8. 22:51
 15/16 anonim ***** válasza:
80%

Ebben a koronás, itthonmaradós időszakban nem nagyon találkoztam idegenekkel, így az szerencsére kimaradt. De azért az sem esett jól, hogy a férjem nagynénje (aki egyébként egy aranyos néni és jóban vagyunk vele) teljesen természetesnek veszi minden találkozásnál, hogy végigsimít a hasamon. Minden egyes alkalommal.

De a kedvenc történet ezzel kapcsolatban, hogy egyszer anyósom a jelenlétében kért engedélyt tőlem, hogy megfoghassa (amivel amúgy nincs gondom) és Ő válaszolt a NEKEM feltett kérdésre, hogy "Persze, miért ne lehetne?". Mondjuk azért mert az én pocakom/gyerekem és nem az övé.

2021. jan. 9. 08:52
 16/16 anonim ***** válasza:
ha baba apaj simogatja pocakodat,meg közeli barátnő,vagy aki megkrédezi tőled az oké,de aki kérdés nélkül hozzádnyul az rossz
2021. jún. 30. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!