Kismamák, milyen gyakran akarják simogatni a pocakotokat? Hogy kezelitek?
Tervezzük, hogy pár év múlva legyen egy gyermekünk :)
Nemrég olvastam egy posztot erről kapcsolatban, hogy néhány ember puszta kedvességből szeret kismamákat "zaklatni", kérdés nélkül pocakot simizni és hasonlók. Én naiv azt hittem, csak költői túlzás. Kolléganőm - egy anyuka - közölte, hogy sajnos egyáltalán nem :/
Én személy szerint nagyon introvertált, picit szocfób vagyok. Semmi gond sincs, ha egy ismerősöm bemutat egy ismerősének, vagy új kolléga érkezik, vagy bármi hasonló. Én magam is nagyon ölelős vagyok.
De nagyon kellemetlen lenne, ha egy vadidegen kezdene el "tapogatni", még ha nem is akar rosszat.
Van ilyen tapasztalatotok? Hogyan kezeltétek?
Nem, valóban nem túlzás. Velem is előfordult. Volt, aki tudta az illemet, és megkérte, hadd simogassa meg és én udvariasan nemet mondtam.
Volt olyan, hogy kérdezés nélkül nyúlt oda, én meg rácsaptam a kezére. Nem úgy hogy fájjon, hanem figyelmeztetőleg :D Az illető nagyon meglepődött, de elmagyaráztam neki, hogy ez illetlen dolog, és tudomásul is vette.
A férjemnek, meg anyukámnak minden további nélkül. Anyósomnak eszébe sem jutott, hogy hozzáérjen más hasához, pedig neki is engedtem volna.
Szerintem ez attól is függ, hogy hol laksz. Budapest belvárosában én a kutyát nem érdekeltem, senki idegen nem jött taperolni, falun, ahol legalább névről ismer mindenki, ott jobban el tudom képzelni, hogy szenzáció legyen egy terhesség.
Egy családi rendezvény volt, ahol voltak számomra idegenek, ott egyetlen nő volt, aki a bemutatkozás helyett már a hasamhoz közelített egyből, de szemfülesen kitértem az útjából. Amúgy az egész terhességem alatt csak a férjem simogatta a hasam, meg 1-2 ember, aki kifejezetten rákérdezett előtte és megengedtem nekik, de ennyi.
Nekem senki sem simogatja a pocakomat, még családtagok sem. Olyan volt, hogy feküdtem a kanapén és rugdosott a kislányom, akkor anyós teljesen el volt ájulva tőle, de ő sem tapogatta. Már az elején mondtam, hogy engem zavar, ha ,,fogdosnak" és ezt tiszteletben is tartotta mindenki :)
Unokanővérem egyszer megkérdezte, hogy szabad-e, de vele olyan bizalmi viszonyban vagyok, hogy megengedtem neki és nem is volt kellemetlen. Ugyanez igaz a legjobb barátnőmre is.
Természetesen a férjem teljesen más tészta, ő naphosszakat puszilgatja meg simizi, reagál is rá a baba, már most apás, úgy tűnik :D
Nálunk telefonos bejelentés volt, mikor utána először találkoztunk, a nagyanyám azonnal, még a köszönés és puszi előtt rárepült és tapizni próbált, pedig 12 hetes voltam csak, has még sehol. Mondtam neki, hogy nem szeretem a fogdosást, légyszi ne. Szerintem kicsit megsértődött, de utána már nem csinálta. Idegenek egyelőre még nem próbálkoztak, de nem is vagyok túl szociális alkat, meg az utóbbi évben amúgy is sokkal kevesebbet fordultam elő emberek közelében.
A férjem persze más, tőle teljesen oké, hiszen épp annyi köze van a gyerekhez, mint nekem.
Én a saját hasamat sem simogattam, amikor rúgott néha odatettem a kezem, de ennyi.
Simogatni senki nem akarta, nem is hagytam volna, a párom és anyukám néha odatették a kezüket mikor mozgott, meg az egyik barátnőm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!