Benti macskanal is fentall a toxoplazmózis veszelye?
Mosatlan gyümölcs zöldséggel nagyobb az esély, mint h a benti cicadtol.
Nyugodtan szeredgesd mint eddig :)
Aki nem nyulkal a szájába, az valószínű nem is kap el ilyesmit.
Mindent moss meg alaposan, meg cicazas után kezmosas. De ne aggódj :)
Szerencsére nem lett, de megvolt a rizikója. Nagyon erős gyógyszereket kapott rá.
Bár viselkedési problémás kicsit a fiú, de nem hiszem, hogy ettől.
Én is sárpogácsát gyúrtam nagyanyám kertjében gyerekként, ahol három kijárós macska volt(az elsô macskát én hoztam oda kölyökként, a patakparton találtam lesoványodva). És a fáról ettem a mosatlan gyümölcsöt akkoriban, a macskákat is simogattam, és nem rohangáltam kezet mosni, mégis negatív voltam toxoplazmára 30 évesen, mikor terhesség alatt megnézettem.
Akkor volt két csak benti macskánk. Én almot is cseréltem, mert a férjem munkarendtôl függôen volt, hogy másfél napig nem jött haza. Azért nem hagyom a macskaürüléket ott bûzölögni, míg hazaér.
Kezet mostam, aztán jól van. Mi nem ismételgettük a tesztet, a második terhesség elôtt se csináltattam már újra. Semmi gond nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!