A toxoplazmózis csak a cica ürülékén keresztül fertőz?
A védőnőd nem túl tájékozott ezen a téren. Hamarabb kapod el mosatlan zöldségtől, gyümölcstől. Igaz hogy kinti macska hamarabb összeszedheti, de megfelelő körültekintéssel (kézmosás, nem fogdosod a kakit, nem nyalogatod a fenekét) nem lesz semmi baj
Nekünk benti cica van és én sem estem át rajta. Az almot nem takarítottam, mindig kezet mostam és havonta csináltattam a tesztet. És pl ugyan úgy velem aludt 🤷
Persze, mert akinek van macskája és nem csak eteti, rá csukja az ajtót, az 9 hónapig, plusz utána mert pici a baba, egyszerűen le**arja.. Ekkora hulyeseget. Gondolom alapból is mosok kezét stb, ugyanezt tartani kell és ennyi. 6 macskám van, én is aludtam kinti macskával, nem lett baj
Almot is takarítottam mikor úgy jött ki a lépés. Nem kell burokban élni, nem betegség ez, viszont körültekintően, óvatosan továbbra is. Boldog, STRESSZMENTES babavárást :)
Kedves Kérdező!
Nekünk nincs macskánk,és a védőnő nekem azt mondta, hogy mosatlan gyümölcstől,zöldségtől, nyers hústól hamarabb el lehet kapni(a legtöbb ember így kapja el,és nem is tudja).
VISZONT, nekem volt egy kolléganőm,ő elkapta és meg kellett szülnie a halott babát,nagyon súlyos vízfejűsége(tulajdonképpen nem volt agya) lett a magzatnak.
Ez ritka betegség,hisz macskás nők ezrei szülnek minden gond nélkül gyereket, de van ilyen,én biztos nem akarnék lenni az az 1 aki ilyet elkap.
Neked kell mérlegelni a következő pár hónapban.
8-as egyet értek veled. Neki kell mérlegelnie, hogy mossa meg a kezét rendszeresen és ne nyalogassa a macskája popónyílását.
Amúgy sokkal egyszerűbb lenne kérdező leszűretni a macskáidat, mert ha már átesett rajta, akkor nyugodtan hátradőlhetsz. Ja nem. Továbbra is elkaphatod zoldsegrol és gyumolcsrol. De legalább szerencsétlen allat nem látja kárát. Ha meg még nem estek át rajta akkor meg ne nyalogasd a kakijukat.
És igen 6 hetente meg kell ismételni a szűrést, ha közben történik valami, kapsz gyógyszert. Boldog babavárást, ne stresszelj feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!