Ettetek terhesség alatt füstölt kolbászt, szalámit meg ilyeneket? Milyen gyakori lehet szerintetek a toxoplazmozis?
Figyelt kérdés
Terhességem előtt sok füstölt kolbit, szalonnát és szalámit ettem, nagyon szeretem ezeket a dolgokat. 20 hetes terhes vagyok azóta nem ettem ilyeneket. Ma nem tudtam megállni, serpenyőben kicsit megsütöttem a füstölt kolbászt, ettem belőle keveset, 5 kis karikát, de aztán a végén a férjem ette meg a többit. Abból kiindulva hogy terhesség előtt jó sok ilyen dolgokat ettem és még nem estem át a toxoplazmozison, felmerült a kérdés, hogy milyen gyakori is vajon ez a betegség?! Ti mit gondoltok? Gyakori lehet vagy sem? Ettetek füstölt kolbászt és a társait vagy sem?2020. júl. 12. 10:09
1/13 anonim válasza:
Nem foglalkoztam ilyesmivel. Éltem a megszokott életemet.
2/13 anonim válasza:
Én szeretem és eszem is!
Nyers húst nem eszek csak pl beef-steak, de a szalámi, kolbász az füstölve van, nem nyers úgy. Ahogy a szalonna se mert v füstölt v sós.
Én nem foglalkozom ezzel, tény h sajtokat mértékkel eszek, és a zöldség-gyümölcs dolgokat jó alaposan megmosom mindíg étkezés előtt!
23 éves 16 hkm
3/13 anonim válasza:
Én inkább nem ettem ilyeneket. Próbáltam minél jobban vigyázni, mert én sem estem át még rajta. Ha nagyon kívántam, ettem sütve. Vagy mondjuk füstölt főtt szalonnát. Az már hőkezelt. Simán ki lehet bírni.
4/13 anonim válasza:
Ha megbízható helyről származik, egyed nyugodtan. Ha az elmúlt évtizedekben szalámievéssel nem kaptad el, akkor nem most fogod. Túl van ez aggódva, normális konyhai higiénia mellett a terhesség alatti károsító fertőzések esélye kicsi. Fosás-hányást be lehet nyalni kajától, de az esetek 99%-ában az sem csinál semmit, csak kihozza idő előtt az aranyeret :D
5/13 anonim válasza:
Ez a házi készítésű hústermékeknél rizikófaktor,egyébként nem .
A mosatlan zöldséggel kell nagyon vigyázni,olyat ne egyél semmiképpen.
6/13 anonim válasza:
Ettem, mondjuk nekem senki nem is mondta hogy nem kéne
7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, valószínűleg azért vagyok tulaggodo, mert már volt egy vetélésem és az nagyon megviselt. De próbálok nem beparázni. A zöldségeket/gyümölcsöket persze mindig alaposan megmosom :)
2020. júl. 12. 11:05
9/13 anonim válasza:
Mindent ugyanúgy ettem, ugyanúgy éltem a napjaimat mint előtte, annyi különbséggel, hogy a cigit letettem.
Én több mint 10 évvel ezelőtt szültem, akkor is voltak agyament tanácsok a védőnőtől, de korántsem ennyi mint most.
10/13 anonim válasza:
10 évvel ezelőtt még benne volt a vérvételben a toxoplazma vizsgálat is. Ma már fizetős. Nálunk 6 ezer volt és 4szer nézette a dokim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!