Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ettetek terhesség alatt...

Ettetek terhesség alatt füstölt kolbászt, szalámit meg ilyeneket? Milyen gyakori lehet szerintetek a toxoplazmozis?

Figyelt kérdés
Terhességem előtt sok füstölt kolbit, szalonnát és szalámit ettem, nagyon szeretem ezeket a dolgokat. 20 hetes terhes vagyok azóta nem ettem ilyeneket. Ma nem tudtam megállni, serpenyőben kicsit megsütöttem a füstölt kolbászt, ettem belőle keveset, 5 kis karikát, de aztán a végén a férjem ette meg a többit. Abból kiindulva hogy terhesség előtt jó sok ilyen dolgokat ettem és még nem estem át a toxoplazmozison, felmerült a kérdés, hogy milyen gyakori is vajon ez a betegség?! Ti mit gondoltok? Gyakori lehet vagy sem? Ettetek füstölt kolbászt és a társait vagy sem?
2020. júl. 12. 10:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
22%

Én 14 hetes vagyok, imádom a füstölt dolgokat, de nem merem megenni. ( füstöléstől még nyers marad) Sajnos nem csak s Toxoplasma ami veszélyes, hanem a liszteriózis. Minket Németo-ban ezzel paráztatnak :-(

A kolbászt inkább megfőzöm vagy megsütöm, a többiről lemondtam :-(

2020. júl. 12. 16:37
 12/13 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nem csináltak toxoplazmózis vizsgálatot, mi magunk nem kértük.

2009-ben voltam várandós, decemberben szültem.

Hallani hallottam róla, de a fene se tudja mi hogy volt már akkor.

Az is lehet,hogy szűrték, passz.

Fogadott, nagyon lelkiismeretes orvosom volt, tehát lehet.

Őszintén megmondom nektek, semmire nem paráztam rá.

Na de amikor jött a szülés ideje...rettegtem. (szilveszter napja volt 😂)

Azt mondják, ami a kismamának jól esik, az a babának is.

2020. júl. 12. 20:45
 13/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem simán toxoplazma volt hanem torch. Nem tudom pontosan mikor törölték el.
2020. júl. 12. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!