Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kutyától el lehet kapni? Toxo...

Kutyától el lehet kapni? Toxoplazmózis

Figyelt kérdés

Jelenleg egy ikerházban lakunk nagyszüleimmel,akiknek van 3 macskájuk,kinti-benti,de tobbet vannak kint.Nekem van 2 kistestű kutyusom,akik velunk élnek bent a lakásban. Én a macskákat nem szoktam fogdosni,ürülék közelébe meg még véletlenul sem megyek.

Viszont a kutyusaim szoktak kint játszani az udvaron,ahol néha a macskák heverésznek..Azt nem tudom,hogy az udvaron szokták e végezni a dolgukat( macskák)

A kérdésem az lenne,hogy ha a kutyusaim találkoznának ilyen ürülékkel fertőzött földdel, ők megfertőzhetnek e engem?

Volt olyan,hogy az ölembe vettem a kutyust és hirtelen szájon nyalt..Szóval ha a szájaval érintkezett ilyen bacis földdel,es utana megnyalta a számat,akkor elkaphatom?

Nyilvan nem szoktam hagybi,hogy nyalogasson a kutya,ez csak véletlen jött össze..

12hkm

2020. jún. 14. 20:47
 1/2 anonim ***** válasza:
88%

Gondolom nálatok még nincs bevezetve a google, úgyhogy linkelem az első "toxoplazmózis" keresőszóra adott videót.

https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI

Nehéz keresés volt, de érted mindent...

2020. jún. 14. 21:15
 2/2 anonim ***** válasza:
70%
Ráadásul 2 naponta van toxoplazmozisos kérdés és mindnél ott ez a videó.
2020. jún. 14. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!