Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rh-vércsoport miatti összeférh...

Rh-vércsoport miatti összeférhetetlenség?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tavaly volt egy vetélésem a 7.héten,spontán elvetéltem. Rá 1 évre sikerült újból a kisbaba, de 10 héten kiderult, hogy megállt a fejlődésben, viszont nem indult meg a vetélés így missed ab történt. Vettek tőlem vért, kiderült, hogy 0RH- a vércsoportom, a férjemét még nem tudjuk, de biztosan pozitív, hisz édesanyja es édesapja is pozitív. A műtét utan kaptam szurit (anti-d).

Olyan hölgyektől szeretnék választ kapni, akik már jártak így mint én, és az lenne a kérdésem, hogy a szuri utáni terhesség sikerült e?

Előre is nagyon szépen köszönöm.

#missed ab #anti-D #Rh- vércsoport #Ellenanyag termelődés #Anya - apa + vércsoport
2020. dec. 26. 20:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
18-ra kapott időpontot vércsoportmeghatározásra a férjem. Az első vetélésnél vércsoportot se néztek nálam, egy vérvétel se volt, a kórházban hazaküldtek, hogy majd elvetélek otthon. A másodiknál missed ab előtt már volt fogadott orvosom, és ott már nézték vércsoportot és a műtét után meg is kaptam az anti-D-t.
2021. jan. 13. 18:34
 12/14 A kérdező kommentje:
Közben kiderült, hogy a férjem AB+
2021. jan. 19. 12:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia! Ugyanez van nálunk is, én 0- vagyok, férjem AB +. Nekem is volt már egy vetélésem, utána kaptam Anti D-t, most megint babát várok, most vagyok a 13.hétben, az első vérvételkor néztünk ellenanyagot is, akkor negatív lett az eredmény, a következő majd a 16.héten lesz.

A te helyzeted kicsit más... Az 1.terhességed biztos, hogy nem az összeférhetetlenség miatt nem sikerült, hiszen az 1.terhességnél még nem okoz gondot. Ha kapsz anti d-t, akkor elmétileg a többediknél sem. Viszont ahogy értelmeztem, te akkor nem kaptál, így a 2.terhességed már végződhetett ez miatt vetéléssel.

Persze ez mind csak feltètelezés... Akkor tudnánk megmondani ezt biztosra, ha tudnánk, hogy mi volt az 1.babád vércsoportja... Ha ő is negatív volt akkor nincs is semmi gond. De ez sajnos már nem fog kiderülni.

Esetleg eltudsz menni egy ellenanyag szűrésre,( vérvizsgálatra) amiben megnézik, hogy van e szervezetedben antitest. Ezt eltudod akkor is végeztezni ha nem vársz babát, de viszont az anti-d injekció után egy ideig pozitív eredményt fogsz kapni... Igaz, nem tudom, hogy mennyire régi a sztori. Ha kb fél éve volt, akkor már mehetsz.

2022. okt. 11. 18:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Azóta már megszületett a kislányunk, 3 hónapos ❤️
2022. dec. 15. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!