Ha az anya és az apa vércsoportja is A+, akkor a gyereknek lehet valami baja? Ez nem összeférhetetlenség?
Mi nem fér össze mivel?
Nem, ez így teljesen jó!
úgy hallottam, hogy ha az apa és az anya is a+, akkor az összeférhetetlenség. és a gyerekre nézve káros!
Vagy rosszul informálódtam?
úgy hallottam, hogy ha az apa és az anya is a+, akkor az összeférhetetlenség. és a gyerekre nézve káros!
Vagy rosszul informálódtam?
Teljesen rosszul!
Probléma ott LEHET, ahol az anya RH-, az apa RH+, de az első terhességnél ez sem gond.
Így van, az RH összeférhetetlenség jelenthet gondot.
Illetve az ABO-s vércsoportrendszeren belül akkor lehet gond, ha az anya 0-s, a baba pedig A-s vércsoportú.
De nálatok ezek körül egyik sem áll fent.
En rh- vagyok, a ferjem rh+.
Az elso terhessegnel nem csinaltak semmit, de szoltak, hogy a masodiknal kapok majd egy injekciot az osszeferhetetlenseg miatt, hogy a testem ne lokje ki a babat. Igy is lett.
7-esnek: mert ugyanolyan tüneteket okozhat néha, mint az RH összeférhetetlenség (pl. besárgul nagyon a baba, stb). Ez sokkal ritkább amúgy, hogy gondot okoz, de létező dolog.
Google-ban rákereshetsz az AB0 összeférhetetlenségre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!