Felesleges lenne C vitamint szednem?
Sziasztok!
Jelenleg Progeszteront, Femibiont, Maltofert (vas) és Magnerotot szedek. Arra gondoltam, hogy az influenzaszezon miatt ezt kiegészíteném C vitaminnal. Felesleges lenne? Nem vagyok beteges típus, nem emlékszem, hogy hány évvel ezelőtt lett volna akár csak egy kicsi lázam is.
27+5 hkm
#4,es vagyok: az egy dolog, h.nem vagy beteges típus, de terhesség alatt gyengébb az immunrendszer. Nehezebben keveredik ki egy egyszerűbb megfázásból is.
Én sem szoktam elkapni semmit, mégis 5hónapos terhesen 39fokos lázam lett vlmi vírustól és napokig ágyban voltam.
Szerintem a mértékletességre figyelj.
C-vitaminból a terhes nők számára ajánlott napi bevitel minimálisan 80-85 milligramm. Extrém nagy mennyiségű (több mint napi 2000 mg) C-vitamin fogyasztása a terhesség alatt egyes vizsgálatok szerint növelheti a koraszülés kockázatát.
A femibionban van c vitamin?
Egybekent is a vas felszivodasahoz kell a c vitamin
A sok lepontozónak...
Béres C vitamin betegtájékoztató:
“ A C-vitamin terhes nőknek az ajánlott adagban (100 mg/nap) biztonságos. Azonban terhességben nem javasolt a szükségletet jóval meghaladó mennyiségű (1000 mg/nap feletti adagban) C-vitamin fogyasztása. Egy vizsgálatban kimutatták, hogy terhes nőknek a második trimesztertől a szülésig adott 1000 mg/nap C-vitamin adag mellett fokozódott az alacsony (< 2,5 kg) születési testtömeg kockázata.”
C vitamint nem csak táplálék kiegészítőkkel viszünk be a szervezetünkbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!