Szerintetek is felesleges?
Kezdődnek a gondok. Egymillió megosztó kérdés vár rátok! Kitartás!
(Szerintem fontos. Mások szerint nem. De nekünk volt nyitott gerinc a családban, akkor is szedtem volna, ha a páromnak nem tetszik. De szerencsére egyetértett.)
Én is Gravidát szedtem babatervezéskor, aztán 6 hetesen váltottam Femibion 1-re, 13 hetesen Femibion 2-re. Egészséges a babánk.
Ha téged megnyugtat, szerinted szedd, nem felesleges!
Ha abból indulok ki hogy 2,5 évet vártunk a babára,akkor tényleg felesleges lett volna ennyi ideig terhesvitamint szednem.
Ártani úgy egyébként nem árt,de jobb se lesz tőle.
Igen, felesleges a terhesvitamin úgy, hogy még el se kezdtétek a projektet.
Különösen, hogy - szubjektív véleményem szerint - ez a fajta készítmény csak egy túlárazott multivitamin, amiből ugyanúgy nem szívódnak fel az ásványi anyagok, mint a többi jóval olcsóbb multiból, hiszen elköveti ugyanazokat a hibákat, hogy egymás felszívódását akadályozó ásványi anyagok vannak benne és rosszul felszívódó vegyületek formájában, pl. magnézium-oxid, kalcium-karbonát (=mészkő).
A vasra viszont érdemes lenne rámozdulni, mert az nagyon könnyen változik - tapasztalatból mondom - vagyis ha most alacsony, könnyen még alacsonyabb lehet, de akár tartósan meg is emelheted. Ennek a legegyszerűbb módja a májas dolgok fogyasztása hetente-kéthetente egyszer. Ha mesterséges úton pótolnál, arra két lehetőség van: vényköteles vas vagy tápkiegészítő. Ha az utóbbit választod, akkor jól felszívódó vasat válassz és reggel, éhgyomorra, C-vitaminnal szedj be 3-4 darabot naponta-kétnaponta. Ugyanis még a jól felszívódó vas is csak nagyon kis mennyiségben hasznosul.
Még a D-vitamin is jól jöhet, különösen ha nem vagy eleget napon, de az fogantatástól amúgy is javallott, mert elengedhetetlen a csontfejlődéshez. Előtte pedig az immunrendszerednek.
Folsav csak a tényleges próbálkozás megkezdésétől kell ennek a gerincfejlődési rendellenességnek a megelőzésére és a folsav betegtájékoztatója szerint 3-6 mg kell, mert nagyobb számban bizonyult hatásosnak, mint a korábban ajánlott 0,8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!